Şimdi Ara

Motorla Yunanistan Tatilimi Tamamladım .... Sorunuz Varsa İtinayla Cevaplarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    geçen hafta yunanistan'ın thassos adasına tatile gitmiştik 2 aile , ben motosikletimle gitmek istemiştim ilk önce herkes yok artık dedi ama sonra ikna ettim , 1 otomobil ve 1 adet bendeniz motosikletle (gts 250 evo) tatilimizi kazasız belasız tamamladık.

gitmek isteyen varsa internette zaten onlarca blog var , eğer bu bloklardan bulamadığınız , merak ettiğiniz bişey varsa sorabilirsiniz , cevaplarım ,

neden Yunanistan'a gittin abi , çeşme -bodrum dururken konularına lütfen girmeyelim , amacım gitmek isteyenlere yardımcı olmak ,

Bence kesinlikle yapılması gereken muhteşem bir yolculuk , kısaca ucuz ve çok kaliteli deniz ürünleri , muhteşem kusursuz bir deniz ......

selamlar , tekeriniz düz bassın arkadaşlar.....

• yaptığınız güzel geziden, biraz resim ve ayrıntı ekleseniz konunuz daha da güzel olur.
  • Adalar icin vize en azindan bi kismi icin istenmiyordu siz aldiniz mi vize?
    Bir de insallah ahtapot yememissinizdir 😃

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hubalahubhub

Adalar icin vize en azindan bi kismi icin istenmiyordu siz aldiniz mi vize?
    Bir de insallah ahtapot yememissinizdir 😃

Bildiğim kadarıyla adalara da vize gerekiyor (yeşil pasaport hariç) kaldı ki karayolundan Yunanistan'a giriş yapmışlardır. Benim arkadaş da arabayla Yunanistan Makedonya turu yaptı.
  •  Motorla Yunanistan Tatilimi Tamamladım .... Sorunuz Varsa İtinayla Cevaplarım

33 yıldır yüzdüğüm en güzel denizdi ,

kumsal ın kalitesi de bir o kadar iyi

evet ahtapot yedim , 9 euro fiyatı vardı.

otoban kalitesi muhteşem , yolun tadını çıkarabilirsiniz , ama çok rüzgarlı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevenpounds -- 9 Ağustos 2016; 10:36:14 >

• Hubalahubhub kullanıcısına yanıt
    vize almanız gerekiyor , biz ipsala kapısından girdik , 1 kişi 260 tl vize ücreti , kosmos vizeden alınıyor , harbiye de ofisleri ....
    evet ahtapot yedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevenpounds -- 9 Ağustos 2016; 10:38:57 >
  • Hocam normalde haklisiniz yunanistan ne olursa olsun vize istiyor italyaya giderken bile sadece ucak yunanistana indigi icin bile vize aldirmislardi bize ayrica bazi adalarda gecerli olacak sekilde kapida(normlade kapida vize verilmiyor yunanistanda) vize imkani da vardi ama bazi feribot veyahut gemi ile yapilan seyahatlerde vize istenmiyordu bildigim kadariyla 2015 yilinda oyleydi hatta gokceadadan midilliye ve semadirek adalarina bir haftalik geziler duzenlenmisti. Belki de o donem kisa bir sure yapilmistir benim de belki aklimda bu sekilde kalmis olabilir.

• sevenpounds kullanıcısına yanıt
    O harbiyedeki yer de pazar alani gibiydi zamaninda ;)

Ahtapot yapmisligim vardir da afiyet olsun ;) salatasi mi izgarasi mi ;)

Diger bir konuda ehliyet yeni ehliyetlerden mi sizin eger oyleyse herhangi bir sorun yada sikinti yasadiniz mi ben henuz yeni ehliyetlerle disariya cikamadim:)

Edit: izgarasiymis mobildeyim tam goremiyorum fotolari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hubalahubhub -- 9 Ağustos 2016; 12:03:46 >
  • Hubalahubhub kullanıcısına yanıt
    Harbiyedeki ofis hala pazar alnı gibi ,

yeni ehliyet , yeşil trafik sigortası (150 tl) yeterli çıkış yapmak için ,

gelecek yıl motoru yükseltip , yunanistan'ı gezip feribotla venedik + roma düşüncesi oluştu ....
  • Mora yarımadasına indiniz mi? hep merak etmişimdir. İnşallah ben de bir gün araçla böyle bir yolculuk planı yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 9 Ağustos 2016; 17:55:25 >
    kumsal çok güzelmiş. adamlar akıllı hocam bizim gibi cennet koyların içine sı*mıyorlar.
    Cevaplar icin tesekkur ederim, guzel bir gezi olmus, umarim daha da guzellerini yasarsiniz. ;)

• TITAN291 T kullanıcısına yanıt
    Aslinda bizde de var tavsiye ederim mesela gokceadaya ugrayin mavi ve yesil koya bir ugrayin. Yildiz koyunda dalis yapin.

• bu nasıl bir deniz, bu nasıl bir güzellik, ankaradan kalkıp gidesim geldi şimdi. Medeniyet ne kadar güzel birşey. Çöp felan yok . Cok güzel cidden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet deniz güzel doğa harika ama asıl güzel olan insanların sizi kazıklamak niyetinde olmaması ...

deniz kenarındaki mekanlar çeşme - bodrum kalitesinde , asıl şok yaşatan ise; girişte , şezlong ve şemsiye için ücret istememeleri , gittiğiniz mekandan yiyecek yada içecek alırsanız şezlong ve şemsiye için para ödemiyorsunuz , siz bu niyeti görünce zaten yiyip içiyorsunuz , fiyatlar bizim mekanların 3te 1 i kadar , (örnek : 50cl bira 4 euro , cola 2 euro , clubsandviç 4 euro gibi... ayrıca dışardan yemek getirmek serbest)

(yıl 2013-çeşme babylon beach ; kişi başı giriş ücreti 80 tl ödemiştim , sadece şemsiye ve şezlong vardı bu fiyatın içinde, yemeklerin parası ile beraber o gün 300 tl harcamıştım, kendime demiştim bir daha çeşme de kazıklanmayacağım diye , o günden beri gitmiyorum.)

motosikletle gidecek arkadaşlara tavsiyem ,

otoban inanılmaz rüzgarlı , dikkat edin , kulak tıkacı mutlaka alın , yunanistan'da benzin ücreti : 1,55 euro , otobanda hiç benzinci yok , benzin almak için otobandan şehirlere geçip tekrar girmek gerekli !!! yanınızda mutlaka bozuk euro taşıyın , yani 50 euro verince ben bunu bozamam diyor otoban geçiş ücreti motosiklet : 1,7 euro araç: 7 euro

• Basit bir soru olabilir fakat yabancı ülke olduğu için aklıma takıldı , lastikte bir problem çıksaydı , ya da motor stop etseydi vs. bunun için önlem almış mıydınız ?

Onların trafiğinde motor sürmek nasıl bir duygu ?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker07

Basit bir soru olabilir fakat yabancı ülke olduğu için aklıma takıldı , lastikte bir problem çıksaydı , ya da motor stop etseydi vs. bunun için önlem almış mıydınız ?

Onların trafiğinde motor sürmek nasıl bir duygu ?

Teşekkürler.

yanımda lastik için sadece tamir kiti almıştım , sadece otobanda kaygılıydım. şehirlerde zaten tamirci ve lastikçi var çünkü çok fazla motosiklet kullanıcısı var ,

onların caddelerinde inanılmaz bir yaya ve motosiklet önceliği var ,araçlar size yol veriyor , en önemlisi hiç korna duymadım , sanırım thassos adasında ilk kornayı ben çaldım

90 yaşındaki teyzeleri kymco super8 üzerinde görünce çok şaşırmıştım , bu arada en fazla kymco scooter ve yamaha cross motor gördüm ....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.