Şimdi Ara

Motorola, Arris ve diger kablo modemlerin Turksat Kablonet ile kullanilabilir hale getirilmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
3
Favori
5.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mobilde oldugumdan alintilayamadim, konuya da uzagim ancak yukarida airties 5xxx serisi kullanan birisi olarak bu modemlerde ısınma sorunu mevcut, birden fazla cihaz bagliyor, birde outdoor ile köprü yapıyorsanız, o modem resmen yanıyor sonrasi performans düşüşu ve kopma.

Bu tip modemlerde biraz akıl oyunu gerekiyor, plastik kapagi acarak termal ped üstüne fan takviyesi yapip, küçük bir devreyi de fana bağladım.

Gücüde modem üzerine gelen adaptör disi girisinden verdim.
    Bu modeme bir outdoor ve birde menzil genisletici bağlı, yeri geldimi 8 cihaz aynı anda internete çıkabiliyor.
    Yaza doğru termal kontrolü yapabilen entegre devre alıp belli sıcaklığın üstünde fanı otomatik çalıştırmasıni saglayacagim.

Suan on/off isini bağladığım anahtarla yapıyorum.

Bu tip ara cozumler de var ısınma sorunu için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Simdi yil olmus 2019, artik yavas yavas televizyzon yayinlari da Youtube tarzina donecek, hersey Internet uzerinden artik. Durum boyleyken televizyon hatti uzerinden (kablonet) yada telefon hatti uzerinden (adsl) internet erisimi vermek yerine fiber Internet (fttx diyelim) uzerinden televizyon ve telefon servislerini vermek cok daha mantikli, cunku televizyon ve telefon servisleri olmeye mahkum servisler. Fiberi router uzerinden ethernet ile dagitip PPPoE gibi bir protokol ile authentication yaparak Internet hizmeti verebilirler ornegin, Superonline fiber Internet gibi yani. Neden kabloneti Superonline fiber Internet ile ayni sekilde yapmasinlar ki? Artik kablo modem kullanmak sacma birsey bence. Maliyeti olsa da bu donusumu yapmaya deger bence. Ama tabi kablo modem parasi (kira veya satis) ve analog kablo tv'yi mecburi satmak tatli geliyordur bence.

Sence analog kablo tv hizmeti 27 lira eder mi? Ama para tatli geliyor Turksat'a tabi, mecburi yapip ordan da bir gelir elde ediyor haksiz bir sekilde, cunku alternatifi yok, bolgede kablonet varsa fiber ve vdsl olmuyor genelde, bundan yararlaniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

Valla hocam tek kelimeyle eziyet bu yaşadıklarınız. İnşallah dilediğiniz gibi bir düzene sokarsınız.

Hocam ankastre bağlantısını bozmuş olabilir Turksat'ın taşeronları. Bir kontrol edin isterseniz, öyleyse basit bir şekilde çözülür ADSL hattının sorunu.
    Insallah oyledir ama ben telefon kablosunu arada bir yerde elleriyle kirip asindirdiklarini dusunuyorum. Ankastre baglantisini bantlayarak ben yapmistim, o banda dokunmamislar hic. Kabloyu degistirmek bana 200 Liraya falan malolacak, elektrikci asansor boslugundan cekmisti o kabloyu.
  • csh kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam, televizyonda da bir değişim bence olmalı artık. Tamam IPTV var, ve kullanınca klasik televizyona göre çok fazla artısı var ve vazgeçemiyorsunuz. Ama neticede yine içerik televizyon kanallarının içeriği ve dandik film listesiyle sınırlı. Ek uygulamalar gelmeli. Örneğin Tivibu IPTV kullanıyorum, televizyonum da smart değil. İçine YouTube uygulaması da koymuşlar ama öyle beter ki, tosbağa hızında çalışıyor uygulama. Onun yerine gidip telefondan YouTube, Netflix ya da herhangi bir platformdan rahatça dilediğimi izleyebiliyorum ki bu IPTV'ye kıyasla olan fark, klasik televizyonun hiç şansı yok. Haliyle bu durum IPTV'nin zaman içerisinde daha kendisini geliştirmesine yol açabilir, tv dışı içerik ve fonksiyonlar artacaktır. Hal böyle iken günümüzde dediğiniz gibi analog ve DVB-C tipi yayının avantajı kalmıyor. IP tabanlı hizmetlerin önü çok daha açık. Ancak hocam bunu mevcut kablo sistemiyle de yapabilirler bence. Neticede E-WAN, DSL, Docsis, R/L, WIFI hangi şekilde veri iletilşyor olsa da neticede modemde/router da paketler çözülüyor ve biz bu verileri kullanıyoruz.

Ancak benim de hep sorguladığım bir konu niye Kablo diye, şu bakımdan diyorum, bizdeki kablo pazaro dar ancak Almanya, ABD gibi kablo pazarının yaygın olduğu pazarlar da var. FTTx sistem uygulamak yerine kabloda diretmek diye sormak mantıklı tabii, yani dişe. dokunur bir avantajı da yok, tamam Docsis 3.1 ile Gbps seviyesi hızlar mümkün ama DSL'de de Ethernet'te de Gbps hızlar mümkün ve bunların kabloya karşı yaygınlık avantajı var.

Ancak şirketler gözünden bakılırsa da bence yaptıkları başlıca hata fiber erişim sektörü doğunca bırakmaları gerekiyordu kabloyu. Yani yeni tesis edilen hatlar FTTx şeklinde kurulmalıydı şimdi ise artık ipin ucu kaçtı diye düşünüyorum. Ha mevcut hizmeti iyileştirmek de Turksat'ın elinde. 2019 olmuş hala santralden alüminyum gelen sahalar varsa bu Turksat'ın suçu. Neticede kablo sistemi henüz dijital uydu yayıncılığı peydah olmadan önce karasala karşı alternatif ve daha gelişmiş bir teknoloji olarak çıktı. Sen o amaçla yapılmış altyapıyı ufak modifiyelerle günümüz hizmetleri seviyesinde çalıştıramazsın, çalıştırmaya kalkarsan da 100Mbps abonesi neden 100Mbps alamıyorum der.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam arada bir yerde hasar verdilerse mecbur baştan çekilecek ama 200 lira fazla aslında. Asansör boşluğundan geçirmek sıkıntı ancak en kötü ihtimalle CAT6'nın metresi 2-2.5 lira.

• konumuz bu olmasada bilgi için yazıyorum
    bendeki airtiesa evdeki tüm akıllı cihazlar bağlı (ipad iphone vs) ayrıca ekstra loadbalance routera ve mesh ile menzil uzatıyorum air4400a
    8 cihazdan fazla
    loadbalance yapıp, kablonetle hızlarını birleştirip 170 mbit download hız elde ediyorum
    bir kere bile kopma, performans/hız sorunu yaşamadım
    sizin ya modemde bir sorun var yada başka bişey
    her modem/cihaz ısınır elektrik alıyor, aylarca açık sonuçta :)
    ama kendi modemim için konuşayım airties5760 bu en ufak bir soruna yol açmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 11 Mart 2019; 13:6:10 >
  • sculpneo kullanıcısına yanıt
    Yok bazı modemlerde kronik ısınma sorunu var, yeterli termal iyileştirmeler yapılmıyor ,genelde ucuz yollu modemlerde bu oluyor. Bende bu tip modemleri alıp, kendimce termal çözümler uygulayıp router vs işlerinde kullanıyorum.
    Bende 5670 var mesela, buda aynı sorundan muzdarip.Bunada termal uyguladım çok verim aldım. Hele adana gibi yerde yaşayıp yazları 50 derece oluyorsa ortam :)
  • adana da yaz ayları zor bi durum tahmin edebiliyorum :)
    tabi birde şunuda ekliyim,
    bende 5ghz bağlantı ayarlardan kapalı, onun için başka bir router kullanıyorum, airties sadece 2.4ghz den yayın yapıyor
    belki farkı bundandır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 11 Mart 2019; 13:12:11 >
  • quote:

Hocam arada bir yerde hasar verdilerse mecbur baştan çekilecek ama 200 lira fazla aslında. Asansör boşluğundan geçirmek sıkıntı ancak en kötü ihtimalle CAT6'nın metresi 2-2.5 lira.
    CAT6 kablo kullanmistim evet. 3. katta oturuyorum, dolayisiyla 40-50 metre kablo gerekiyor sanirim. Metresi 2 Lira desek, 100 Lira kablo en azindan, ki kaliteli kablo kullanmistim, metresi daha pahalidir. Bir de iscilik ucreti var, yani rahat 200-300 Lira gider. Uzuldum ya, keske Turksat'tan hizmet almak zorunda kalmasam.
  • quote:

Aynen öyle hocam, televizyonda da bir değişim bence olmalı artık. Tamam IPTV var, ve kullanınca klasik televizyona göre çok fazla artısı var ve vazgeçemiyorsunuz. Ama neticede yine içerik televizyon kanallarının içeriği ve dandik film listesiyle sınırlı. Ek uygulamalar gelmeli. Örneğin Tivibu IPTV kullanıyorum, televizyonum da smart değil. İçine YouTube uygulaması da koymuşlar ama öyle beter ki, tosbağa hızında çalışıyor uygulama. Onun yerine gidip telefondan YouTube, Netflix ya da herhangi bir platformdan rahatça dilediğimi izleyebiliyorum ki bu IPTV'ye kıyasla olan fark, klasik televizyonun hiç şansı yok. Haliyle bu durum IPTV'nin zaman içerisinde daha kendisini geliştirmesine yol açabilir, tv dışı içerik ve fonksiyonlar artacaktır. Hal böyle iken günümüzde dediğiniz gibi analog ve DVB-C tipi yayının avantajı kalmıyor. IP tabanlı hizmetlerin önü çok daha açık. Ancak hocam bunu mevcut kablo sistemiyle de yapabilirler bence. Neticede E-WAN, DSL, Docsis, R/L, WIFI hangi şekilde veri iletilşyor olsa da neticede modemde/router da paketler çözülüyor ve biz bu verileri kullanıyoruz.

Ancak benim de hep sorguladığım bir konu niye Kablo diye, şu bakımdan diyorum, bizdeki kablo pazaro dar ancak Almanya, ABD gibi kablo pazarının yaygın olduğu pazarlar da var. FTTx sistem uygulamak yerine kabloda diretmek diye sormak mantıklı tabii, yani dişe. dokunur bir avantajı da yok, tamam Docsis 3.1 ile Gbps seviyesi hızlar mümkün ama DSL'de de Ethernet'te de Gbps hızlar mümkün ve bunların kabloya karşı yaygınlık avantajı var.

Ancak şirketler gözünden bakılırsa da bence yaptıkları başlıca hata fiber erişim sektörü doğunca bırakmaları gerekiyordu kabloyu. Yani yeni tesis edilen hatlar FTTx şeklinde kurulmalıydı şimdi ise artık ipin ucu kaçtı diye düşünüyorum. Ha mevcut hizmeti iyileştirmek de Turksat'ın elinde. 2019 olmuş hala santralden alüminyum gelen sahalar varsa bu Turksat'ın suçu. Neticede kablo sistemi henüz dijital uydu yayıncılığı peydah olmadan önce karasala karşı alternatif ve daha gelişmiş bir teknoloji olarak çıktı. Sen o amaçla yapılmış altyapıyı ufak modifiyelerle günümüz hizmetleri seviyesinde çalıştıramazsın, çalıştırmaya kalkarsan da 100Mbps abonesi neden 100Mbps alamıyorum der.
    Ben 3 yildir Apple TV kullaniyorum, ayni sey Android Box ile de (ozellikle icerisinde tablet icin olan Android yuklu gelen Android Box'lar) yapilabilir. Kablo TV'nin kablosunu bile cekmedim salona, ne kablo TV ne teledunya kullaniyorum ve oldukca guzel oluyor Internetten televizyon izlemek. Bir eksiklik hissedilmiyor gercekten fakat artik eski televizyon sistemine donmeyi hic istemem. Klasik televizyon sisteminin (kablo tv, teledunya, digiturk falan) 5 yil icerisinde tarih olacagina inaniyorum. Diger dediklerin de malesef dogru, keske fiber yayginlassa da eski cop teknolojiler silinip supurulse, gereksiz yere ADSL, kablonet falan ugrasiyoruz iste.

Aslında hocam ISS'ler IPTV'nin kıymetini tam bilmiyor bence. Aslında normal TV platformlarına çok ciddi rakip olabilirler.

Mesela Tivibu güzel tamam, 2 seneden ziyadedir kullanıyorum daha da uydu kullanmam ama yetersiz de geliyor artık. Daha da gelişmeli hizmet örneğin verdikleri dandik STB'ye mahkum kalmamalı müşteri, gerekirse parayla satılsın ben razıyım güzel android tabanlı bir cihaz olsa.

Tabii bunlar son kullanıcı için ne yazık ki çok uzak şeyler. Ülkemizde ISS'ler olarak IPTV Tivibu ile Turkcell TV+ var. Turkcell TV+'ın 400bin civarı IPTV abonesi var yalnızca, geri kalanı (1milyondan fazla) webTV abonesi. Tivibu'ya bakarsak tamam ödemeli TV pazarındaki 2.oyuncu ama abone kazanımı daha çok Uydu üzerine. 3 abone geliyorsa ikisi uydu biri IPTV. İnsanlar IPTV gibi interaktif servislere çekingen kalıyor genelde. Tabii bunun yanında ülkemizde ödemeli TV penetrasyonunun düşük seviyelerde olduğu gerçeği de var. Evet illaki bir değişim zaman içerisinde olacaktır ama ben uydu TV'nin kolay kolay öleceğini düşünmüyorum, insanlar çok alıştı.

Ülkemİzde fiber homepass en düşük 18.6 milyon hane (neden en düşük diyorum çünkü tam fiber homepass sayısını bilmek imkansız çünkü tüm ISS'ler aynı binaya altyapı götürmüyor, farklı binalara da götürüyorlar.) kabacak fiber homepass'ın %100 olması için kabaca 4-5 milyon haneye daha fiber gelmeli. Ancak işin kötü tarafı 18.6 milyon fiberhomepass'a rağmen fiber abone sayısı 4-5 milyon civarı. Yani milyonlarca abone fibere erişimleri olmasına rağmen hala ADSL kullanmaya devam ediyor. Yani ciddi bir pazarlama başarısızlığı var aslında.

Turksat'ı burada ayrı değerlendirmek lazım çünkü Turksat'ın altyapısı FTTC/B ve fibersiz olarak nitelendirilebilir ama sorun şu ki fibersize de fiberliye de aynı hizmeti satıyorlar bu da net bir ayrım yapılmasını zorlaştırıyor. Turksat'ın bir kere tüm sahaları fiberle bağlaması şart, ondan sonra değerlendirmek daha doğru ama Turksat hedeflerinin çok gerisinde kalıyor. Kaç senedir mevcut sahaları fibere döndürüyorlar hala bitiremediler.Omurga döşemiyorsun sadece erişim döşeyeceksin bu kadar zor olmamalı.

Turksat'ın mevcut sahaları fibere dönüştürmesi açıkçası daha kötü hocam :) Örneğin bizim sitede eski altyapı ile 17 yıldır sorunsuz kablonet kullanılıyordu, geçen aylarda sürpriz yapıp altyapınızı fibere geçiriyoruz diye gelip kazıp gittiler. Bir anda tüm oyunlarda ping'ler %50 oranında arttı (55-60'lardan 85-90 aralığına çıktı). Yılda 1-2 defa kesinti olan kablonet, ayda 2-3 defa gitmeye başladı. Yani çalışan sistemi de bozarak "yenileme" yapıyorlar şu anda. Ki bu CGNat olmayan hali, bir de bölgeyi CGNat'a geçirseler herkes aboneliğini sonlandırırdı herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevaps -- 13 Mart 2019; 8:48:58 >
  • cevaps C kullanıcısına yanıt
    Haydaaa, böylesi de ancak bizde görülür herhalde

Hocam nereye olan ping süresi bu?

Tabii fibere döndürdükleri için sokağa ya da binaya fibernode koymuşlardır ama il MSAN ya da İl sunucusuna kadar olan gecikmeden anlaşılır her ne kadar arada kalan cihazları izleyemesek de. Tracert'te ill hop'a ulaşmanız ne kadar sürüyor hocam?

Overwatch'ta deneme fırsatım oldu. CS'de sunucu lokasyonu her oyunda değiştiği için artışı net hesaplayamadım fakat genel olarak o da yaklaşık bu oranda arttı.

tracert google.com sonucum aşağıda, sizin kadar bilgili olmadığım için tam olarak hangi kısmı sordunuz bilemedim. :)

C:\Users\cevaps>tracert google.com

Tracing route to google.com [172.217.23.238]
    over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
    2 * * * Request timed out.
    3 10 ms 10 ms 10 ms 172.25.33.9
    4 * 21 ms 12 ms 212.156.129.161.static.turktelekom.com.tr [212.156.129.161]
    5 31 ms 10 ms 11 ms 00-atakoy-xrs-t2-1---00-atakoy-t3-3.statik.turktelekom.com.tr [81.212.203.232]
    6 12 ms 11 ms 27 ms 00-gayrettepe-xrs-t2-1---00-atakoy-xrs-t2-1.statik.turktelekom.com.tr [81.212.203.102]
    7 * * * Request timed out.
    8 35 ms 31 ms 31 ms 307-sof-col-1---00-ebgp-gayrettepe-k.statik.turktelekom.com.tr [212.156.104.136]
    9 66 ms 66 ms 66 ms 72.14.215.230
    10 * * * Request timed out.
    11 67 ms 72 ms 68 ms 216.239.54.4
    12 63 ms 65 ms 65 ms 108.170.250.169
    13 65 ms 76 ms 73 ms 209.85.245.23
    14 59 ms 56 ms 57 ms 209.85.243.37
    15 62 ms 66 ms 69 ms 108.170.245.49
    16 67 ms 68 ms 62 ms 108.170.238.155
    17 58 ms 59 ms 58 ms prg03s06-in-f238.1e100.net [172.217.23.238]

Trace complete.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevaps -- 13 Mart 2019; 19:41:55 >

• cevaps C kullanıcısına yanıt
    Hocam il MSAN'dan sonra sunucuda ve sonrasında Ataköy DC bağlantısında yüksek gecikme var, gerisi normal. Ama anlık bir durum da olabilir. En temizi hocam farklı zamanlarda bir kaç kez daha aynı adrese tracert yapın. O zaman anlık mı yoksa kalıcı bir sorun mu var anlaşılabilir.

İl MSAN'a da gecikme aslında fazla 10ms, normal bir fiber/ADSL abonesinin genelde 5ms'den azdır ama kablodaki Docsis modülasyonu için belki normaldir onu bilemiyorum.

• Altyapi FTTx'e gecince kablo modemden kurtulunuyor mu bu arada arkadaslar? Hangisini getiriyor Turksat bilmiyorum (FTTB, FTTC, FTTH, FTTN) fakat bunlardan birinde kablo modemden kurtulunuyorsa teknoloji standartlasmasi adina cok guzel olurdu, daha yuksek ping sureleri olsa bile daha guzel olurdu cunku fiber baglanti standardi yayginlasmis olurdu. Ping sureleri ilerleyen zamanlarda dusebilir cunku.
  • quote:

Orijinalden alıntı: csh

Altyapi FTTx'e gecince kablo modemden kurtulunuyor mu bu arada arkadaslar? Hangisini getiriyor Turksat bilmiyorum (FTTB, FTTC, FTTH, FTTN) fakat bunlardan birinde kablo modemden kurtulunuyorsa teknoloji standartlasmasi adina cok guzel olurdu, daha yuksek ping sureleri olsa bile daha guzel olurdu cunku fiber baglanti standardi yayginlasmis olurdu. Ping sureleri ilerleyen zamanlarda dusebilir cunku.
    Maalesef hayır. Diğer konularda okuduğum kadarıyla binaya kadar fiber çekiyorlar. Bina içerisinde fiberi rf kablo sinyaline dönüştürüyorlar ve binadaki mevcut koaksiyel kablo hattına bağlanıyor. Aynı kablo modem/kablotv kullanılıyor, farklı bir cihaz kullanılmıyor.

Muhtemelen fiberi rf sinyaline dönüştürmeden, koaksiyel kablo kullanmadan kablonet/kablotv hizmetini sağlayabilirler(Superonline fiberdeki gibi) ama analog kablotv kapanmadan bu zor gözüküyor. Analog kablotv sadece rf sinyaliyle çalışıyor. 163 bin abone kablonet/kablotv kullanmadan sadece analog kablotv kullanıyor. Bir ara analog kablotv kapatılacaktı ancak bunu süresiz ertelediler. Haliyle kablo modemden kurtuluş yok gibi gözüküyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

Maalesef hayır. Diğer konularda okuduğum kadarıyla binaya kadar fiber çekiyorlar. Bina içerisinde fiberi rf kablo sinyaline dönüştürüyorlar ve binadaki mevcut koaksiyel kablo hattına bağlanıyor. Aynı kablo modem/kablotv kullanılıyor, farklı bir cihaz kullanılmıyor.

Muhtemelen fiberi rf sinyaline dönüştürmeden, koaksiyel kablo kullanmadan kablonet/kablotv hizmetini sağlayabilirler(Superonline fiberdeki gibi) ama analog kablotv kapanmadan bu zor gözüküyor. Analog kablotv sadece rf sinyaliyle çalışıyor. 163 bin abone kablonet/kablotv kullanmadan sadece analog kablotv kullanıyor. Bir ara analog kablotv kapatılacaktı ancak bunu süresiz ertelediler. Haliyle kablo modemden kurtuluş yok gibi gözüküyor.

Alıntıları Göster
    Bilgi icin cok tesekkurler. Tabi bulmuslar bedava kazanc kapisi olan analog kablo tv hizmetini, insanlari inek gibi sagacaklar son kurusuna kadar. Ne diyebilirim ki? Yil olmus 2019, analog tv diye birsey zaten cok sacma birseyken hem bu hizmeti zorunlu tutuyorlar, hem de 27 Lira fiyat aliyorlar bu hizmet icin. Hizmet demeye de dilim varmiyor. Analog televizyon mu kaldi?

Bunlar sirf analog tv hizmeti verebilsinler diye bizi kablo modeme mahkum ediyorlar. Sonra niye ucuncu sinif ulkeyiz, niye gelismiyoruz gibi sorular soruluyor. Once halk sagilacak inek gibi gorulmemeli bence.

• Merhaba

Modem config dosyası düzenlenerek Arris vb kullanılabilir hale getirilebilir diye düşünüyorum
    Bunu yapabilen bir program buldum. Kullanabilecek derecede bilgim yok. ama belki birilerinin işine yarayabilir

h..ps://www.excentis.com/products/configfileeditor
  • Birde Doxcontrol diye bir program var. Sanırım servis sağlayıcılar bununla modemleri yönetiyorlar.
    Pahalı bir program
    www.cablesight.com

adresinden görebilirsiniz
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.