Şimdi Ara

MOTORSİKLET' lere lpg takılabiliyor mu ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • aslinda cok az yakar ama allah korusun patlarsa uzaya cikan ilk türk olur kullanan
  • quote:

Orjinalden alıntı: msurucu

boşverin dizeli, uçak yakıtlısını alın

http://www.youtube.com/watch?v=Ok9kKrJ34eg

helikopter motorlu süper
  • Arkadaşlar bir çok kişi dalga geçmiş ancak 250 cc üzerindeki motosikletlerde biraz yüksek devirli kullanırsaniz 100 km de 9-11 lt arası çok rahat yakıt harcarsınız. (yamaha fz6 fazer 600 cc. ile izmir çeşme arası 110 km de 11 lt yakıt harcanıyor.) Bu yüzden soru gayet mantıklı ama sanırım cevap yok....
  • kardeşim sana ohadan başka bi laf bulamadım yani utanmasanız bisikleted koydurcanız senin mevzu ferrariye lpg takan dayıya bnzedi
  • Dünya küresel ısınma, KYOTO sözleşmesi, Emisyon değerleri yüksek araçlardan fazla vergi alınması, gelişmiş ülkelerin ekonomik stratejisi olan otogaz ın kıymetini anlamanız için daha çok erken

Bu sadece LPG değil CNG ve LNG için geçerli. Hatta LNG de neymiş diyeceksiniz?

Amerikan Hava Kuvvetleri önmüzdeki dönem içinde otogaz ile çalışan jetlerini uçurmaya başlayacak.
    Amerika da bir çok eyalette Okul taşıtları otogaz ile çalışmak zorunda.
    Ticari araçlar Kamyon tır vb. Avrupada otogaza geçti otogaz cng lng istasyonları hızla yayılıyor.
    Subaru Almanya da otogaz donanımlı üretime başladı.
    VW İtalyada Sharan ları otogazlı üretmeye başladı.
    Filipinler Motosikletlerde LPG kullanımı için destek veriyor.
    Avusturalya gibi gelişmiş ülkelerde bir çok marka hususi ve ticari araçlarda otogaz dönüşümlü araç üretiminde yarış halindeler.
    Dünya petrol devi Shell Co. Alternetif yakıtlar konusunda araştırmalara en çok harcama yapan firma.
    Ford otogaz dönüşümlü aracı ile Dünya dayanıklılık rekoru kırdı.
    Avrupanın bir çok ülkesinde Kapalı otoparklar otogazlı araçlara açık.
    ve yazamıyacağım bir çokkkkkkkkkkkkkk konu.

Şimdi siz bunlarada gülüp geçersiniz sanıyorum. Devamınıwww.lpghaber.com dan takip edin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qumbara -- 19 Mart 2007; 17:38:21 >

• ARKADAŞLAR TASARRUF TASARRUFTUR.ÖRNEĞİN TÜRKİYEDE 12 000 000 ADET MOTORLU TAŞIT OLDUĞUNU VARSAYALIM.BU ARAÇLARA GÜNDE 1 YTL LİK TASARRUF YAPTIRIRSAK GÜNDE 12 000 000 YTL TÜRKİYENİN CEBİNDE KALIR.12 000 000 YTL NE ANLAMA GELİYOR ARTIK SİZ DÜŞÜNÜN...
    BİR NOT:2006 YILI İTİBARİYLE HER AY,ÇİN DEN 80 000 ADET MOTORSİKLET GELMİŞ.
  • Çok teşekkür ederim arkadaşlar ; görüyorum ki foruma sırf geyik yapmak için girenler dışında aklı selim insanlar da katılıyor .... Dururmu idrak eden ve destekleyen tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler ... Ancak halen detaylı bir bilgi alabilmiş diilim sanırım bu iş sadece İstanbul da yapılabiliyor , yani İzmir de bunun için görüşebileceğim bi yer yok galiba ....

Neyse 31 Mart da İstanbul'a Moto Show a gideceğim , umarım orada bu konuyla ilgili bir stand vardır ve ben aklıma takılan herşeyi sorabilirim.Şayet detaylı bilgi edinebilirsem sizlerle burda paylaşmakdan mutluluk duyarım ....

Herkese saygılar .....
  • Daha çok Hindistan ve Uzak Doğu'da yaygın ve hatta direk fabrika çıkışlı bu işi yapan motosiklet firmaları bile var Çin'de.

Neden geyik yapıldığını bened anlayamadım Ve ayrıca neden LPG taktırmayı neşe kaynağı olarak algılıyor bu insanlar ben bunu anlamıyorum.Bu neticede bir yakıt değil mi.Neden alternatif olunca herkesin yüzünde bir gülümseme oluyor.Aynısı mesela "Jaguar'ına LPG taktıran insan" temalı haberler için de geçerli...Star Haber'de fonda salak bir melodi le verdiler haberi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alley -- 29 Mart 2007; 15:05:58 >
  • Arkadaşlar dediğim gibi Motoshow '07 yi dolaşmaya gittim ancak LPG dönüşümü ile ilgili en ufak bir stand bile göremedim ....

Yani iş yine başa düştü anlıyacağınız .... Halen elimizde doğru düzgün bi sonuç yok ....
  • Sn. timsah,
    Aşağıda iletişim bilgilerini verdiğimiz yetkili servisimizle görüşün. Size yardımcı olacaklar.
    İyi günler.

İZMİR

ERKAN ÇİÇEK - BUCA

629. Sokak no: 47 Karabağlar/İzmir

0 232 253 71 85

0 232 265 44 73

ERKAN ÇİÇEK

0-532-683 4541
  • tabikide motorsiklete lpg uygulanabilir. motorun durumuna göre uygulanacak sistem geliştirilir.
    bulgaristandan uygun motorsiklet tankı bulunabiliyor. ne gerek var diyenler için söylüyorum özellikle kuryeler kullanabilir. km 10 krş yakarken 50 60 krş düşer
  • Şehir dışında olduğum için daha yeni farkettim cevabınızı ... çok teşekkür ederim ilginize, en kısa sürede görüşeceğim.
    quote:

Orjinalden alıntı: 2A Mühendislik

Sn. timsah,
    Aşağıda iletişim bilgilerini verdiğimiz yetkili servisimizle görüşün. Size yardımcı olacaklar.
    İyi günler.

İZMİR

ERKAN ÇİÇEK - BUCA

629. Sokak no: 47 Karabağlar/İzmir

0 232 253 71 85

0 232 265 44 73

ERKAN ÇİÇEK

0-532-683 4541

• http://www.lpghaber.com/html/phpbb2/viewtopic.php?t=4708

forumda da diğer bir arkadaşımız bu linki koymuş ama umarım zararı olmaz benimde tekrarlamamın..
    Saygılar
  • kim kucağında piknik tüple gezmek ister .. lpg olayınında suyu çıkmış herhalde
  • Dunya'nın en pahalı benzınını kullandıgımız ulkemızde lpg motosiklete bile sart oldu. Ankara'da takan firma var mı? Varsa ucreti nedir?
  • Arkadaslar motorsiklete LPG takmaya baslamıs birçok firma. Ayda 2000-3000 km yapanlar için taktırmak cok mantıklı. Ama ruhsata işlenmiyormuş. 550 TL/10 taksit diyor bu firma. 100 km'de 2 litre yakan motorda LPG ile %50 tasarruf olacagından km'de yaklasık 4 kurus cepte kalıyor. Yılda 2500kmX12 Ay= 30.000 km'de 1.200 TL tasarruf elde ediliyor. Yani LPG taktırma masrafı yaklasık 6 ayda cıkartılıyor. 100cc motor almanında amacıda ekonomi olduguna göre LPG taktırmak çok mantıklı bence Heleki 100 cc uzeri kullananlar ve scooterlar taktırırsa rahatlıkla yılda 2500TL tasarruf edebilirler.

Linki:
    http://forum.donanimhaber.com/getQuo...yes&t=51786795
  • Manisa taraflarında bir JAVA motorsiklette LPG görmüştüm.

Piknik tüpe benzer (belki de tüptür) bir LPG tankını motorsikletin arka tarafındaki yolcu kaskı saklama haznesine koymuşlardı. Sonradan takılan bir aksesuar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 3 Eylül 2012; 13:22:35 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.