Şimdi Ara

Motosiklet Kilit Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
7
Favori
39.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk motorumu aldım ve motoru gece bırakırken kilitlemek için nasıl bir kilit kullanmalıyım ? Sanayiden döküm çelik ya da krom bir zincir alıp onu sağlam bir asma kilit ile mi bağlayayım ? Yoksa mağazalarda satılan marka kilitlerden alıp onunla mı bağlayayım ? (masterlock gibi)

Tabiki hırsızların açamayacağı kilit yok fakat benim amacım "kesilmesi en zor zincir" ve "açması en zor kilit" kombinasyonu. Markaya boşu boşuna para verme git şu zinciri şu kilidi al tak diyenlerden de tavsiye bekliyorum , sen git şu marka kilidi al tak diyenlerden de. Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birolbey -- 30 Ocak 2014; 2:09:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• oncelikle hayırlı olsun
    motorun az yaksin cok kacsin
    tekerin duz bassın

bim den 3.90 a asma kilit aldim
    on teker diskini kilitliyorum

alarm taktir derim

sasesen kitle motoru

alarmli disk kilit var

bir de pilli alarm var

• Bende cok merak ediyorum bu kilit işini
    Evim site icinde bi dubleks bahceye sokma imkanim yok motorumu ama bahcenin onunde sokak lambasinin diregine baglamayi dusunuyorm ama kilit nasil olacak acaba

• Motosiklet camımın önünde duruyor, arka tekerden amortisöre aradan kilit çekip dandik bir demire bağlıyorum, ön tekere de alarmlı disk kilidi takıyorum. Bir kaç tane daha kilit almayı düşünüyorum 8-10 tane kilit takarsam bunların 3-4 tanesi alarmlı olursa hırsızlar küfreder gider gibime geliyor

feyizoglu.com
    Feyizoglu.com - Türkiye'nin Motosiklet Mağazası
    http://feyizoglu.com/Alarmli-Halat-Kilit_47402.html#0

feyizoglu.com
    Feyizoglu.com - Türkiye'nin Motosiklet Mağazası
    http://feyizoglu.com/Alarmli-Disk-Kilidi_45951.html#0

Bunları da şu anki kilitlere ilave etmek istiyorum param oldukça alıp hepsini birden kullanıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArdiaroS -- 30 Ocak 2014; 21:07:53 >

• Branda da önemli bir kilit bence unutma.
  • gidin en pahalı kilidi alın bence, ben aldım, geçen sene 60 liramı neydi, geçen adliyeden geçerken çantamda xraydan geçti, adamlar one abi saf çelik çıktı dedi, ekrandan bakıyorlardı :)
  • Öne disk kilidi arkaya zincir kilit üzerine branda ve nispeten güvenli yer seçimi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bisiklet tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Elektrikli bisiklet tavsiyesi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

Öne disk kilidi arkaya zincir kilit üzerine branda ve nispeten güvenli yer seçimi.

Güvenli yer neresidir mesela? Ana yol, ana sokak üzeri mi? Otoparkta arabaların arası mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Computeus

quote:

Öne disk kilidi arkaya zincir kilit üzerine branda ve nispeten güvenli yer seçimi.

Güvenli yer neresidir mesela? Ana yol, ana sokak üzeri mi? Otoparkta arabaların arası mı?

Mümkünse göz önünde olan yerler.Motosiklet çalınmalarının çoğu apartman bahçesi-ara sokak gibi yerlerde oluyor.
    Ana yol üstünde de mümkünse araya bir paravan bırakın.Yol kenarına kamyonetle yanaşıp hallaç pamuğu gibi atamasınlar.Benim sokağımda taksi durağı var mesela,apartmanın hemen karşısına koyabilecekken 60-70 metre yukarı taksi durağının karşısına kilitliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Computeus

quote:

şunlar olabilir:
    - kapalı güvenlikli otopark, genelde işyerlerinde olur buraya aylık cüzi bir miktara abone olunur.
    - kapalı otopark
    - açık ama kapısı kumanda ile açılabilen otopark
    - açık otoparkta arabaların arasına
    - Bunların hiçbiri yoksa kapıya pencereye yakın ışıklı bir yere.
    Asla bırakılmaması gereken yer anayol, cadde üzeri (işlek de olsa farketmez), insandan uzak sokak araları

• armor alarmlı kilit sakın alma, peşpeşe 3 tane gönderdiler hepsinde de antin kuntin problemler vardı.
  • Alarmlı kilitlerde hep sorun olduğunu söylüyorlar, zaten hırsızlar için de çok caydırıcılığı yokmuş, sakızla falan susturmak mümkünmüş.

• bir de bu kilidi motorun neresine bağlıyorsunuz
  • valla kilit tavsiyelerinizi bekliyorum hala :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakaydin

bir de bu kilidi motorun neresine bağlıyorsunuz

disk kilidini soruyorsanız, fren diskine takılıyor.
  • quote:

quote:

Hayır halat kilitlerden bahsediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: birolbey

valla kilit tavsiyelerinizi bekliyorum hala :)

bunu kullanıyorum çok pratik tavsiye ederim.

• quote:

quote:

quote:

Hayır halat kilitlerden bahsediyorum

arka tekerleğine takıyorsunuz veya sabitleyecek bir boru veya ağaç gibi bir şey varsa ön tekeri oraya da bağlayabilirsiniz.
  • Arkadaşlar tüm cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum kararımı verdim; grade 80 zincir alıp marelli marka alarmlı asma kilit ile motorumu kilitleyeceğim. toplamda bana maliyeti 70-80 tl olacak max. inanıyorum ki bu birçok marka kilitten daha caydırıcı ve sağlam bir koruma olacaktır. sizlere de tavsiye ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birolbey -- 1 Şubat 2014; 1:37:04 >
  • Hırsıza kilit dayanmazmış derler. Motor çalınmalarının çok olduğu ülkemizde tüm motorcuların ortak sıkıntısı bu konu. Önemli olan caydırıcılık. Çalınma olayları genelde motorun bir araca yüklenmesi, kilidin kırılarak binerek götürme şeklinde ve çok kısa sürede olmakta. Hırsızlar kendilerini uğraştıracak, açması-sökülmesi-çözülmesi uzun sürecek motorlarla uğraşmıyorlar. Bu nedenle benim tavsiyem; motora mutlaka alarm taktırmalı, kalın zincir ile ön teker ve arka tekerden 2 ayrı şekilde emniyetli bir yere bağlanması, zincirin yerde olmamasıdır. Zincir yerde olursa makasla kesmek çok kolay oluyor, ancak zincir havada ise veya yer ile teması yoksa makasla kesmek için en az iki kişi ve 3-5 dakikalık uğraş lazım. iki zincir olduğunu düşünürsek bu süre 6-7 dakikayı buluyor. Zincir ile uğraşılırken alarm çalacağı için zaten hırsızlar çekip gidecek uğraşmayacaklardır.
    İki zincir+2 aska kilit+alarm+spiral motor kilidi+disk kilidi kombinasyonu ayrıca karanlık olmayan bir yer tercih edilmeli diye düşünüyorum. Motora binmek için bu zincirlerin kilitlerin ve brandanın sökülmesi 10 dakika sürüyor, akşam park ederken de 10 dakika zaman alıyor ama buna katlanmak gerek.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.