Şimdi Ara

MOTUL MOTOR YAĞI NASIL ? (1.6 TDI) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
140
Cevap
4
Favori
160.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    neden xclean+ a gectiniz.? xcleanFE de dexos2 onayi var sanirim araciniz icin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kendi aracımda Mobil tam sentetik yağdan Lubex marka tam sentetik yağa geçtim (Türk malı-Mercedes onaylı) Hiçbir fark hissetmedim. Fiyatta 3/1 daha ucuz.

• Lubex icin, soyle bir durum var kendi internet sitelerinde bazi testleri yaptiklarini soyluyorlar, yapiyorlar ki uretici onaylari almislar, ama kendileri internet sitelerinde yaglarin PDS (urun veriseti sayfasini) bu bilgilerini paylassalar, biz de uygun ise kullanmak isteriz. Cok saglam yatirim aliyorlar, yerlilestirme icin ama ortada tam veriler olmadan yag degistik bir fark yok demek cok anlamli gelmiyor.

• Arkadaşlar motul çok kaliteli, bilenlerin kullandığı bir yağdır. kesinlikle tavsiye ederim.dizel partiküllü bmw aracım var.
    8100 x-clean + 5 30 kullanıyorum.isterseniz 8100 fe 5 30 da kullanabilirsiniz. (onda bmw ve vw 507 onayı yoktur)ama daha üst seviyesi varken 5 lt sinde
    15-20 tl için deymez.clean + da bmw LL 04,porche c 30,mercedes ve vw 504 507 bütün onaylar vardır.fe de hepsi yoktur.Ben 4.levent sanayideki yağcımdan 5.lt.sini 180 tl ye almıştım.çok eski bir yağcıdır sahte falan olmaz.yandexe ceyhan madeni yağlar yazarsanız adresi çıkar.
  • ben getzıme aldım
    5 40 motul
    hafyata koyacagız bakalım nesıl olacak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiat multijet euro 5 DPF li aracımda kullanıyorum, (Motul x-clean Fe 5-30) gayet memnunum, tavsiye ederim.
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    BENİM ARABAYA DA YAĞ ÖNERİSİ ALABİLİRMİYİM BENİM ARAÇ 2011 CLİO 3 GRANDTOUR 1.2 BENZİN LPG Lİ 114500 KM DE OLARAK
    USTA CASTROLUN 10W 40 YAĞINI KOYMUŞTU MOTUL YAĞ NE KOYMALIYIM LPG OLUNCA FARKLI MI SEÇİLİYOR BANA ACİL BİR CEVAP VERİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM 20000KM BEKLEMEDEN YENİDEN DEĞİŞTİREYİM
    MAGNATEC DE DEĞİLDİ HATTA YAĞ 10W40 OLAN
    CASTROLUN SİTESİNDE DE 5W30 FALAN ÇIKIYOR AMA LPG OLMASI YAZILMADIĞI İÇİNMİ ÖYLE BİRİ BANA ANLATABİLİRMİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: zazaca

BENİM ARABAYA DA YAĞ ÖNERİSİ ALABİLİRMİYİM BENİM ARAÇ 2011 CLİO 3 GRANDTOUR 1.2 BENZİN LPG Lİ 114500 KM DE OLARAK
    USTA CASTROLUN 10W 40 YAĞINI KOYMUŞTU MOTUL YAĞ NE KOYMALIYIM LPG OLUNCA FARKLI MI SEÇİLİYOR BANA ACİL BİR CEVAP VERİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM 20000KM BEKLEMEDEN YENİDEN DEĞİŞTİREYİM
    MAGNATEC DE DEĞİLDİ HATTA YAĞ 10W40 OLAN
    CASTROLUN SİTESİNDE DE 5W30 FALAN ÇIKIYOR AMA LPG OLMASI YAZILMADIĞI İÇİNMİ ÖYLE BİRİ BANA ANLATABİLİRMİ
    Hocam aracınızın yağı 05 30 dur, ama LPG olması nedeniyle bence MOTUL X-CESS 05 40 kullanın. Castrol Magnetec, kaliteli bir yağ değildir, aracınız için kaliteli yağ kullanmak istiyorsanız birinci tercihiniz MOTUL olsun. Ayrıca aracınıza 10 40 yağ koyan o şahsa usta demeyin, bunun gibi kasaplar yüzünden araçlar erken yıpranıyor maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

Hocam aracınızın yağı 05 30 dur, ama LPG olması nedeniyle bence MOTUL X-CESS 05 40 kullanın. Castrol Magnetec, kaliteli bir yağ değildir, aracınız için kaliteli yağ kullanmak istiyorsanız birinci tercihiniz MOTUL olsun. Ayrıca aracınıza 10 40 yağ koyan o şahsa usta demeyin, bunun gibi kasaplar yüzünden araçlar erken yıpranıyor maalesef.

Alıntıları Göster
    eyvallah kardeşim diğer forumda yazışıyoruz ordada sordum birkaç sorum var bunlarıda cevap verirmisin teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: zazaca

eyvallah kardeşim diğer forumda yazışıyoruz ordada sordum birkaç sorum var bunlarıda cevap verirmisin teşekkürler

Alıntıları Göster
    Hangi Forum Hocam?
  • quote:

Alıntıları Göster
    bu yağ seçicide 5w30 5w40 10w 40 hepsi çıkıyor bunu tam nasıl öğreneceğiz araç seçiminde clioııı 1.2 2009 yada diğer eco 1.2 2013 e kadar onları seçiyorum hepsinde bir kaç yağ çıkıyor tam olarak hangisi olur

• quote:

Hangi Forum Hocam?

Alıntıları Göster
    www.renaultfanclub.com
    Renault Fan Club | RFC | Renault Türkiye | Renault Teknik Destek | renaultfunclub | Renault Kulübü | Renault Club | Renault Forum | Renault | Reno | Clio 4 | Captur |
    http://www.renaultfanclub.com
    tabiki :)

• Arkadaşlar Opel corsa benzinli 2015 e kasa serisi için Usta bu yağı önerdi servis gm koyuyoruz hep dedi ama hangisi açıkçası arada kaldım lpg yok araçta orjinal benzinli yorum gelirse sevinirim

• Arkadaşlar selam.

Bende sizler için bir test hazırladım. 3 farklı yağın +18 ve -18 derecedeki yeni ve eski hallerinin akışkanlık durumunu izleyin. Umarım beğenirsiniz.

Meraklı Türkyoutube
    +18° Motor yağ test / Motul 10w60 - Mobil 5w50 - 5w30 oil test
    https://youtu.be/VgAls09rLMk

• quote:

Orijinalden alıntı: sidar2000

Hocam motor iç temizleyici kullandığınız zaman. Dandik 50₺ lik bir başka motor yağı alın. İç temizleyiciyi süzdükten sonra. Bu yağ ile motor 15 /20 dakika çalışsın.

Sonra bunu süzüp , motül yağı koyun.

Bu şekilde esas daha sağlıklı oluyor.
    O dandik yağ da tamamen süzülmüyor ama. İçerde kalacak illa ki. Ne derece sağlıklı olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

ben getzıme aldım
    5 40 motul
    hafyata koyacagız bakalım nesıl olacak
    Nasıl memnun kaldınız mı yağdan bende motul düşünüyorum

• evet 10bın km yaklastım
    araba uçmuyor
    pek bı fark göremedım
    yag bakımı geldı elf 5/40 aldım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

evet 10bın km yaklastım
    araba uçmuyor
    pek bı fark göremedım
    yag bakımı geldı elf 5/40 aldım
    Psikolojik o zaman herkes öve öve bitiremedi :)

• Merhaba seat leon 1.0 115 hp benzinli dsg aracım için motulun hangi yağını önerirsiniz?

• Motul u öve öve öve yarı fiyatlı olan yağ şimdi 2 katından fazlaya satıyorlar.

Total'e döndüm gene.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.