Şimdi Ara

mouse önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tasarım yapıyorum mouse alıcam önerileriniz neler

• Merhaba,

Sorunun cevabı bence vertical/dikey mouse modelleri. Gerçekten işe yarıyor 1 haftalık alışma devresinden sonra ağrıların bitiyor. En iyisi Logitech MX Vertical. Fiyatı yüksek dersen çok daha uygunlarla başlayabilirsin. Kronik modelleri ele, kullanıcı yorumlarını okuyup al birini.

Ama sadece onunla da kalmıyor eğer saatlerce tasarım yapıyorsan:

1. Dediğim gibi vertical/dikey mouse olmalı. Çok paran varsa eğer CAD ile ilgileniyorsan 3d space mouse, sanatsal çizim yapıyorsan tabi ki grafik tablet.
    2. Sünger (jel değil) bilek destekli mouse pad olmalı. Trendyolda bir satıcıda var. Link atmıyorum, kolaylıkla bulunur.
    3. Tercihen, mouse, klavye ile senin aranda olmalı.
    4. Koltuğun yine çok iyi olmalı ve ayak için dinlenme tahtası şart.

Bütün bunlar 15 yıldır yaşadığım karpal tünel, tenisçi dirseği, boyun ve bel ağrılarından sonra edindiğim tecrübeler.

• teşekkür ederimmm daha uygun fiyatlı bir mouse önerebilir misisniz.

endüstriyel tasarım öğrencisiyim ben. genelde modelleme yaapacağım.

• Rica ederim.

Eğer gerçekten 4-5 saat modelleme yapıyorsan ergonomiye önem vermelisin. Onun dışında bütün mouselar aynı, iş senin uygulamaları iyi kullanabilmene kalıyor. Bunun için çok iyi eğitim almalısın, eğer kurs kaynağı bulursan sevinme, çünkü öğrendikten sonra ne kadar basit konular olduklarını ve aslında anlatanların da hiçbir şey bilmediklerini anlayacaksın. O yüzden sürekli kendini aşarak geliştir. Gerçek anlamda bilen insan sayısı çok az. Ve sen de bilince anlatmak istemeyeceksin.

Cevaba gelirsek;

● Amazon.com.tr - Speedlink PIAVO Erg Vertical Mouse Wifi - 256,32 TL (son bir adet kalmış)

● Trendyolda Koodmax satıcısı - WOZLO Wz-s9 Dikey Ergonomik Kablosuz Mouse Şarjlı - 6 Tuşlu Wireless Maus w3721-005 - 142,90 TL

● Trendyol'da Techmaster - Techmaster Dikey Optik Ergonomik Mouse Fare Kablosuz Bilek Korumalı Gaming ergonomik-kablosuz - 133.67 TL

Yani özetle alışveriş sitelerinde dikey mouse diye arat en beğenilenlere göre sıralat (örn: https://www.trendyol.com/sr?q=dikey+mouse&qt=dikey+mouse&sst=MOST_FAVOURITE ) yorumlara göre al. Aslında en iyisi Mediamarkt/Vatan gibi yerlerde bizzat denemek ama maalesef dikey mouse modelleri çok yaygın değil.

• şu an youtubeden temel şeyleri öğreniyorum. Maya ve 3ds Max uygulamaları ile başladım bakalım. inşallah dediğiniz gibi kendimi geliştirmeye çalışacağım. bu programlar hakkında da önerilerinizi duymak isterim.

• Kullandığın uygulamalara hakim değilim ama genel olarak hep yaşadığım deneyimleri anlatayım:

1 - Resmi Kaynaklar:

Öncelikle ne kullanıyorsan resmi kaynağı var mı onu araştır. Çünkü en iyi bilenlerden biri uygulamayı geliştiren firma sonuçta. Unutma temelini atarken ne kadar sağlam doğru bilgiler alırsan o kadar iyi olur.

1a - Resmi yardım dosyaları: Şahsen böyle yardım dosyalarında başlıkları tek tek sırayla okumayı, uygulamayı çok seviyorum, sıkıcı gelirse bu adımı geç, sadece ihtiyacın olunca başvur. Bunlar devasa firmalar, her şeyi özüyle en doğru şekilde yazmışlardır.

1b - Resmi eğitimler: Öğrenciysen firmaların öğrencilere özel ücretsiz resmi eğitimleri vardır. Bunun için okul mailin ile üye olman gerekebilir bütün bunları araştır, talep et vs. Çünkü mezun olduktan sonra bu imkanlar bitebilir. Bu kurslar önemli çünkü firmanın sağlam bir deneyimi var ve neyi gösteriyorsa gerçekten öyle yapman çok daha iyi olacaktır.

2 - Diğer Kaynaklar:

Mümkünse önce ücretsizlere eriş. Youtube yeterli. Playlist bulursan daha adım adım ilerlersin. Öyle Udemy vs para kaptırma. Çoğu çöp tipler. Zaten ileride kendini geliştirirsen kurs içeriğine göre kendin seçmek isteyebilirsin. Ama emin ol hepsi boş gelecek. (Sizin mesleğinizdeki zirve kurumlar parayla dahil kamuya açık bir şekilde kurs vermez) Ve bir de mümkünse İngilizce ilerle. Başlangıç aşamasında eğer Türkçesi, anlatımı iyi olduğun inandığın biri varsa bakabilirsin elbet.

3 - Genel tavsiyeler:

● Önce temel arayüzü öğren, bir ısın, aranda soğukluk olmasın, her gün açıp kullanabiliyor olman lazım, öyle kurulumu yaptım kaldı değil, ilk başta arayüz soğuk çirkin karmaşık gelebilir, çok takılma, genel komutları öğren, geç. Her birini tek tek sırayla öğrenmek sıkıcı gelecek. Önemli olan neyi ne zaman kullanabileceğini bilmekte zaten. Bunu da iyi kullanıcıların pratiklerini izlerken pekiştirmiş olursun. Sadece başlangıçtan beri mümkünse hızını geliştirmek adına klavye kısayollarını kullanmaya özen göster.

● Mutlaka her gün en az 1 saat vakit ayır. Tutorial izlerken eş zamanlı yapmaya çalış. Eğer çok vaktin varsa -yardımsız- baştan sona modeli kendin yap. Yaparken takılıyorsan, başa sarıp tekrar yap. Eğitim portfolyosu oluştur klasörler halinde. Buraya yaptıklarını tarihsel olarak kaydet ki ilerlemeni gör. Kendine özgü profesyonel olan işlerin olursa bunların portfolyosunu da sakla, iş görüşmelerinde gösterirsin.

● Uygulamaların tam olarak hangi alt modüllere ayrıldığını iyi öğren ve aşama aşama ilerle. Sizin konuları tam bilmiyorum. Misal modelleme, texturing ve meshing gibi. Belki modellemenin de kendi içinde epey farklı türleri vardır. Bunların avantajları dezavantajları olarak iyice ele al.

● Her kullanıcının kendine göre tasarım yolu vardır. Nihai amaç o son ürünü elde edebilmek. Sadece şuna dikkat et. Her ne yapıyorsan nasıl desem uygulamanın nimetlerinden faydalan. Tabi sizinkileri tam bilmiyorum. Mesela işte kimileri dümdüz ilerler, elbet bir sonuç elde eder ama mesela katmanları daha iyi kullanarak ilerlersen veya parametrik çalışırsan çok daha derli toplu, hesabı iyi yapılmış olarak çalışmış olursun gibi. Örneğin böyle bir durumda bir değişikliğe gittiğinde çok daha kolay yaparsın. Takım olarak çalıştığında, arkadaşların yaptıklarını daha iyi anlar. Bu özeni göstermeye çalış. Bu tarz "olması gerektiği" gibi kullanımlar genelde resmi kaynaklarda oluyor. O yüzden oradan başlamanı istemiştim.

● Ve son olarak tabii ki bu uygulamalar sadece birer yardımcı. Bütün bu uğraşımızın tek bir amacı var ihtiyaç duyduğumuzda aklımızdan geçeni engelsiz bir şekilde dijital olarak aktarabilmek ve modifiye etmek istediğimizde hiç zorlanmadan yapabilmiek. Mesleğinin temel öğretilerini örneğin tasarımcı için problem belirleme, araştırma, eskiz, prototip, örnekleme, test ve nihai ürün gibi adımlar her zaman aklında olmalı, bunları sürekli uygulamaya özen göstermelisin. Ne kadar metot kullanarak ilerlersen o kadar profesyonel olursun.

Epey uzun bir yazı olmuş, kusura bakma, yolun açık olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.