< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0x888 -- 8 Mart 2014; 15:19:14 > |
Mouse Orta Tuş Kaydırma Sorunu: Aşağı İnerken Yukarı Kaydırma
Farelerinin orta tuşunu kullanarak aşağı kaydırmaya çalıştıklarında yukarı kaydırdıklarını, üç aşağı kaydırdıktan sonra bir yukarı kaydığını fark edenler, bu sorunun çözümü için çeşitli adımları deneyebilirler.
Sorunun Nedenleri:
- Yazılım Sorunları: Fare sürücüleri güncel değilse veya bozulmuşsa bu sorun oluşabilir.
- Donanım Sorunları: Fare tekerleğinde fiziksel hasar veya tıkanıklık, kaydırma sorunlarına neden olabilir.
- İşletim Sistemi Uyumluluğu: Fare, kullandığın işletim sistemiyle uyumlu olmayabilir.
Çözüm Adımları:
- Fare Sürücülerini Güncelle: Fare üreticisinin web sitesini ziyaret et ve mevcut en son sürücüleri indirerek yükle.
- Farenin Temizlenmesi: Fareyi ters çevirerek varsa biriken toz veya kirleri üfle. Tekerleği sıkışmış olabilecek herhangi bir kalıntı olup olmadığını kontrol et.
- Güvenli Modda Dene: Farenin orta tuşunun güvenli modda doğru şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol et. Bu, herhangi bir yazılım çatışmasının soruna neden olup olmadığını belirlemeye yardımcı olacaktır.
- Farenin Ayarlarını Kontrol Et: İşletim sisteminin fare ayarlarını aç ve orta tuş ayarlarının doğru yapılandırıldığından emin ol.
- Farklı Bir Fare Deneyin: Başka bir fareyi bilgisayara bağlayarak sorunun farede mi yoksa bilgisayarda mı olduğunu belirle.
- Teknik Destekle İletişime Geç: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, fare üreticisi veya bilgisayar teknisyeni ile iletişime geçerek daha fazla destek alabilirsin.