2 tane bilgisayarım var, birisi emektar (PIII450), yıllardır sorun çıkartmadan çalıştı ve msn web surf gibi küçük ihtiyaçlarımı karşıladı. Son zamanlarda anlam veremediğim, hakkında en ufak bir haber bulamadığım bir sorun çıkarttı.
USB portları tamamen iptal oldu hiçbir şekilde bir donanım takıldığında tepki vermiyor, PS2 kısmına taktığım optik ya da toplu mouselar ise saçma sapan bir şekilde çalışıyor yani ara ara çalışıyor genel olarak takılıyor takıldığı yerde ise sağa sola yukarı aşşağı kendi başına oynuyor. kısacası şu anda bilgisayarımda hiçbi şekilde mouse kullanamıyorum.
USB portları neden durup dururken gider ve çalışmaz?
her iki kısma da bir mouse takıp kullanamıyorum :(
konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardım ederlerse çok sevinirim.
Usb portları bozulmuş olabilir.Eğer windowsu yeni kurmadıysan aygıt yöneticisinden usb leri kaldırıp tekrar yükle.Biostan usb lere bi bak derim.Kolay gelsin
quote:
Orjinalden alıntı: pinkcrow7
Usb portları bozulmuş olabilir.Eğer windowsu yeni kurmadıysan aygıt yöneticisinden usb leri kaldırıp tekrar yükle.Biostan usb lere bi bak derim.Kolay gelsin
ek bilgi: aygıt yöneticisinden usb sürücülerini kaldırdıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat usb sürücülerini kendisi bulsun.
Anakart üzerinden hiç bir jumper ile oynamadım diyorsan eğer, biosta usb'lerin disable olmadığını kontrol et yada HiSpeed FullSpeed kısmında disable olup olmadığını kontrol et. kolay gelsin
BIOS tan usb portları kapanmıştır arkadaşım büyük ihtimal BIOS girin INTEGRATED PERİPHARELS seçeneği var girin- USB PORT sekmesini göreceksiniz USB PORT ları ENABLED olmasına dikkat edin değilse ENABLED yapın 2- aynı menüde USB KEYBORD var onu da ENABLED yapın iyi forumlar
Bence Bios pilini çıkartıp yenıden takmananı bıos u sıfırlamanı öneririrm. ( Bios ayarlarında iyisen yada denılenı hemen bulurum dersen bıos dan bır bak bakalım ama durdukyere de bıos dan senın usb portun kapanmaz aynı zamanda ps2 portunda zarar gormez tabi olayın birde su yanı var anakartında bozulmus olabilir nede olsa o kadar yıl senın ihtiyaclarını gidermiş emeklli et bari :)