## MOZİLLA FİREFOX + EN İYİ EKLENTİLER ## Ana Konu ## (198. sayfa)
-
-
-
-
125 direkt gelmedi ilginç 0.1 ile geldi sıkıntılı sanırım az önce de 0.2 geldi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Konuyla ilgili şöyle bir açıklama yapılmış;
"Yayınlanmadan kısa bir süre önce keşfedilen yüksek önem dereceli bir kalite sorunu nedeniyle 125.0 sürümü atlanarak 125.0.1'e geçildi."
-
4K'da sıkıntı yaşıyorum donuyor, takılıyor…
Chrome veya Edge’de sorun yok. Çerezleri verileri full temizledim sadece şifreler kaldı ama sorun hâlâ aynı
3 haftadır falan kullanıyorum eskisi gibi yine hızlanmış sanki bi ara sıçmıştı tarayıcı değiştirtti ama yine döndük çakala
-
Youtube videoları donuyor
-
-
Bende hiç donmuyor. İnternet hızınızdan kaynaklanıyor olabilir.
-
200 mb var
Kalite farkını gözlerim seçmiyor. Bu sebeple kaynak tüketimi düşük olsun diye videoları yıllardır 720p izliyorum. O yüzden tamamen tahmini öneriler vereceğim.
-Eklentilerden olabilir. Tarayıcıyı eklentisiz ya da sorun giderme modunda çalıştırmayı dene aynı problemi yaşıyor musun?
-Yazılımsal ya da donanımsal olarak problem olabilir. Diğer tarayıcılarda sorun yaşamıyorsan kodek yönetiminde olabilir. Youtube videoları vp9, avc/h264 ve av1 kodeklerinden birini seçiyor. Örnek diğer tarayıcılar videoları vp9 da çalıştırıyordur firefox av1e geçmeye çalışıyordur. Senin donanım da orada takılıyor olabilir. Örneğin avc/h264 vs. kodeğini seçmesini zorlayan eklentiler var onları deneyebilirsin. Ya da diğer tarayıcılar kodekleri kendi bünyesinde barındırıyordur ama firefox sistem kodeğini kullanmaya çalışıyordur. Eksik kodekleri yüklemen yardımcı olabilir. Burada ekran kartı modelin, sürücüsü de etkili olabilir. Belki güncellemeyle düzelir.
-
RTX 4070 var kodek olayı garipmiş. Silip tekrar kurmak istemiyorum şifreleri tekrardan girmek ölüm. Diğer tarayıcılarda sıkıntı yok kaymak gibi.
Aynı sıkıntıyı yaşamaya başladım bende.4k videolarda donuyor ama diğer tarayıcılarda hiç bir sıkıntı yok.Herhangi bir eklentide yüklü değil ve youtube premium kullanıyorum.Çözüm bulamadım bir türlü
-
youtube video larda net rezalet bir performansı var.ses de cracking popping sorunuda var atmos da.Lanet olsun yılların alışkanlığından bırakamıyoruzda.Aynı linki chrome da açıyorum yağ gibi akıyor.
-
Aynı sıkıntımı yaşayana denk gelmek iyi oldu :) benim sorun hâlâ devam ediyor ve ciddi sinir bozuyor. Çözemiyorum.
Youtube için edge e geçtim rahatladım.canlı youtube yayınları dahil akıcı ve firefox a göre ses sorunları ciddi derecede azaldı.firefox umarım sonraki güncellemelerle bu sorunları düzeltir.
-
Son mesaj geçen haftaya ait ama bende uzun zamandır bir sorun yok.
Aynı anda Opera , Firefox ve Edge kullanıyorum.
Hepsi aynı gibi.
-
Merhaba arkadaşlar,
twitter(x.com) sitesinde bazı videolerı firefox ile oynatamıyorum.
aynı videoyu edge veya opera ile denediğimde oynatıyor.
Nette aradım bir çözüm bulamadım.
Benzer bir sorun yaşayan veya çözüm bulabilen oldu mu?
örnek link veriyorum:
firefox açamıyor bu linki.
https://x.com/AjansHaberResmi/status/1808209021079638523
===========================================================================
Çözümü buldum arkadaşlar,
Şöyle yapıyoruz:
about:config
ile konfigürasyona giriyoruz.
media.wmf.hevc.enabled yazıp aratıyoruz çıkan değeri 1 yapıyoruz.
sonrasında,
mediasource yazıp aratıyoruz ve çıkan değerlerin hepsini false olarak değiştiriyoruz.
Firefox'u kapatıp açıyoruz.
Bu, birçok video oynatma sorununu ortadan kaldırıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lost -- 3 Temmuz 2024; 12:34:15 > -
Teşekkürler, elinize sağlık.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X