Şimdi Ara

MP3 dinleyenler dikkat!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
3.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kulaklıkla uzun süreli ve yüksek sesle müzik dinlemek bakın nelere yol açıyor?

Teknolojinin gelişmesiyle hayatımıza giren mp3 çalan cep telefonları ve walkmanlar, birçok sağlık problemini de beraberinde getirdi. Kulağın içine takılan kulaklıkla uzun süre ve yüksek sesle müzik dinlemek, işitme kaybına neden oluyor.

TANSİYON DA ÇIKIYOR

İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Papila, "Cep telefonu ve walkman gibi araçların sesini sonuna kadar açtığınızda, yüksek sesi kulak kanalından içeri vermiş olursunuz. Bu durum iç kulağa hasar veriyor" dedi. Gürültüye bağlı işitme kayıplarına 'akustik travma' denildiğini ifade eden Prof. Papila, bu alışkanlığın kulak çınlaması, uyku bozuklukları, huzursuzluk ve yüksek tansiyon gibi rahatsızlıkları da beraberinde getirdiğini söyledi.

GÜRÜLTÜDEN UZAK DURUN

İnsanların gündelik hayatta sürekli gürültüye maruz kaldığını kaydeden Papila, 80 desibelden daha fazla sese maruz kalmanın kulağa zarar verebileceğini ifade etti. Papila, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Fısıltı 30, normal konuşma 60, yol ve trafik 80, walkman ve cep telefonlarının ses çıkışları 60-120 desibel olduğu biliniyor. Bununla birlikte şimşek 120, tüfek 140 desibeldir. Bu oranlara baktığımızda insan kulağının sürekli gürültüye maruz kaldığını söyleyebiliriz. Bu yüzden kulaklarımızı gürültüden uzak tutmamız gerekir."

KULAKLARI DİNLENDİRİN

Kulakların, gürültüden korunması gerektiğini kaydeden Papila, sesi dışarı veren ve kulağın içine girmeyen kulaklıkların kullanılmasını tavsiye etti. Papila, "Duyabileceğinizin çok üstünde yüksek sesle müzik dinlemenin kulağa zarar verdiğini unutmayın. Ansızın gürültüyle karşılaştıysanız, kulaklarınızı ellerinizle korumaya çalışın. Uzun süre cep telefonu ve kulaklık kullanmaktan kaçının" tavsiyesinde bulundu.

• ben hep son ses dinliyorum son ses vermesem dışardaki gürültüyü duyuyorum duyuncada sinir oluyorn ve sesi açıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: pagan_chris

ben hep son ses dinliyorum son ses vermesem dışardaki gürültüyü duyuyorum duyuncada sinir oluyorn ve sesi açıyorum

yeni bir kulaklık çıktı AI diye. sony ya da philips'in olması lazım. Dışarıdaki sesi geldiği yöne göre engelliyor böylelikle sesi açıp kulağına zarar vermek durumunda kalmıyorsun. Gazetede okumuştum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kulak Misafiri

quote:

ben hep son ses dinliyorum son ses vermesem dışardaki gürültüyü duyuyorum duyuncada sinir oluyorn ve sesi açıyorum

yeni bir kulaklık çıktı AI diye. sony ya da philips'in olması lazım. Dışarıdaki sesi geldiği yöne göre engelliyor böylelikle sesi açıp kulağına zarar vermek durumunda kalmıyorsun. Gazetede okumuştum.

Kanal tipi olmasın. Kulak zarına çok zararlı kanal tipi kulaklıklar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 3RS!N

quote:

quote:

Kanal tipi olmasın. Kulak zarına çok zararlı kanal tipi kulaklıklar.

Gazetede gösterilen gerçeği miydi bilmiyorum fakat kanal tipi değildi. "Headphone" tipi. İnce bir yapısı vardı.

• olamaz yaa ben müzik dinleyemeyecek miyim yani
  • burada belirtilmeyen en önemli tehlike asıl şudur ;
    mp3 gibi sıkıştırılmış teknoloji içeren ses dosyaları , sesin kendi muhteviyatında olan ve insan kulağı tarafından algılanmayan
    sesleri çıkararak sıkıştırmayı sağlar ,3-4mb lık bir mp3 dosyası gerçekte 15-25mb kadardır ; kulak aslında bu sesleri duymak ister ama duyamaz
    ve kendi kendini köreltmeye başlar , biraz araştırın göreceksiniz bu konuda yazılanları...
    aynı olay piyano sesleri içinde geçerlidir , örneğin insanın çaldığı piyano ile makinanın çaldığı piyano sesleri farklıdır aynı tuşlara aynı zamanlarda basılsa dahi
    tuşa dokunan parmakların çıkardığı ses duyulmadığı halde ses doğallığını kaybedince mono-stereo farketmez
    gerçekliğini kaybediyor , bir süre sonra duymak istesenizde duyamaz kulak bu sesleri, maalesef durum bu.
    selamlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Miralge

burada belirtilmeyen en önemli tehlike asıl şudur ;
    mp3 gibi sıkıştırılmış teknoloji içeren ses dosyaları , sesin kendi muhteviyatında olan ve insan kulağı tarafından algılanmayan
    sesleri
    çıkararak sıkıştırmayı sağlar ,3-4mb lık bir mp3 dosyası gerçekte 15-25mb kadardır ; kulak aslında bu sesleri duymak ister ama duyamaz
    ve kendi kendini köreltmeye başlar , biraz araştırın göreceksiniz bu konuda yazılanları...
    aynı olay piyano sesleri içinde geçerlidir , örneğin insanın çaldığı piyano ile makinanın çaldığı piyano sesleri farklıdır aynı tuşlara aynı zamanlarda basılsa dahi
    tuşa dokunan parmakların çıkardığı ses duyulmadığı halde ses doğallığını kaybedince mono-stereo farketmez
    gerçekliğini kaybediyor , bir süre sonra duymak istesenizde duyamaz kulak bu sesleri, maalesef durum bu.
    selamlar

Kendi içinde çelişki dolu bi paragraf.

Duymak istiyorsa bu sesler nasıl algılanamayan sesler oluyor?

• quote:

quote:

Gürültü önleyici(Noise Canceling) kulaklığa sahibim ve kesinlikle tavsiye ederim. Dışarıdan gelen gürültüyü öneldiği için sesi fazla açıp kulaklarınıza zarar vermeye gerek kalmıyor. Az bir ses bile olsa doygun şekilde duyabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 5 Ağustos 2008; 10:56:54 >

• kısık sesle müzik mi dinlenir ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuducuk

Gürültü önleyici(Noise Canceling) kulaklığa sahibim ve kesinlikle tavsiye ederim. Dışarıdan gelen gürültüyü öneldiği için sesi fazla açıp kulaklarınıza zarar vermeye gerek kalmıyor. Az bir ses bile olsa doygun şekilde duyabiliyorsunuz.

abi fiyatı ne ki bunun

• quote:

Orjinalden alıntı: AtillaHuN

abi fiyatı ne ki bunun

Bana hediye geldi, ben para vermedim. Ama aynıo üründen GG'de 40 YTL'ye görmüştüm.

Yurtdışında fiyatları oldukça düşmüş;http://www.amazon.com/JVC-HANC80-Folding-Cancelling-Headphone/dp/B000KQQUQW

• Evet çok zararlı bendede sinir yapıyordu.Doğrudur
  • Doğrudur da konu neden burada onu anlayamadım?
  • bende zaten bu yüzden mp3 dinlemiyorum
  • Uygun fiyata var mı bildiğiniz kulaga zarar vermeyen kulakiçi kulaklık?
  • Benim de aklıma aşağıdaki haber geldi. Uydurma bir haber olma ihtimali olmakla birlikte, paylaşayım:

Amerikan Müzik Yapımcıları Birliği RIAA, yakaladığını affetmiyor! Sonuçlanan davalardan bir tanesinde bir paylaşımcı sekiz tane şarkı için ne kadar ceza ödeyecek?

ABD'de yaşayan internet kullanıcısı bir bayan, Kazaa aracılığıyla yasadışı olarak indirdiği sekiz tane müzik parçası için mahkemelik oldu. Çoğu anlaşmayla biten adli vakalar arasında bulunan sekiz şarkılık bu dava, Denise Baker isimli paylaşımcı müzik sever için tuzlu sonuçlandı. Denise Baker, RIAA'nın hesabına yıllarca, ayda 110 dolar yatırarak tam 6050 dolar ceza ödeyecek.

150.000 Dolara Kadar Yolu Var!

RIAA'nın davalarında parça başı 150.000 dolarlık bir üst sınır olduğunu düşünürsek, anlaşma değil de mahkemeleşme yoluna gidenlere göre Bayan Baker'ın oldukça ucuz kurtardığını söyleyebiliriz. Siz yorulmayın diye hesapladık: Şarkı başına 756,25 dolar ödenecek!

Kaynak:
    http://shiftdelete.net/site/200808195331/Sekiz-Sarki-Kac-Dolar-Eder.html

• quote:

Orjinalden alıntı: kalpakci

Benim de aklıma aşağıdaki haber geldi. Uydurma bir haber olma ihtimali olmakla birlikte, paylaşayım:

Amerikan Müzik Yapımcıları Birliği RIAA, yakaladığını affetmiyor! Sonuçlanan davalardan bir tanesinde bir paylaşımcı sekiz tane şarkı için ne kadar ceza ödeyecek?

ABD'de yaşayan internet kullanıcısı bir bayan, Kazaa aracılığıyla yasadışı olarak indirdiği sekiz tane müzik parçası için mahkemelik oldu. Çoğu anlaşmayla biten adli vakalar arasında bulunan sekiz şarkılık bu dava, Denise Baker isimli paylaşımcı müzik sever için tuzlu sonuçlandı. Denise Baker, RIAA'nın hesabına yıllarca, ayda 110 dolar yatırarak tam 6050 dolar ceza ödeyecek.

150.000 Dolara Kadar Yolu Var!

RIAA'nın davalarında parça başı 150.000 dolarlık bir üst sınır olduğunu düşünürsek, anlaşma değil de mahkemeleşme yoluna gidenlere göre Bayan Baker'ın oldukça ucuz kurtardığını söyleyebiliriz. Siz yorulmayın diye hesapladık: Şarkı başına 756,25 dolar ödenecek!

Kaynak:
    http://shiftdelete.net/site/200808195331/Sekiz-Sarki-Kac-Dolar-Eder.html

İnandırıcı değil.Gerçekt ise RIAA'n son çırpınışları bunlar.Müzisyenler üzerinden gereksiz yere üst düzey para kazanıyorlar.

• Atın ölümü arpadan.
  • quote:

quote:

kulaklarla baya ilgilisin galibakulak misafiri
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.