Şimdi Ara

Mp3 yerine geliştirilen yeni müzik formatına merhaba deyin: MusicDNA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
4.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • peeh mp3 akar flac la dts le dna ylamı uğraşıcam 1mbit internetle ?
  • 8mbit
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fakir_çocuk

valla türkce rap dinlerim toplasan 10-15 albüm zor çıkar hadi 20 olsun zaten flac o kadar kaliteli değil wav olarak dinleyin direk cdden asıl kalite o işte

Yahu flac dediğimiz format zaten wav'ın sıkıştırılmış hali. Dosyayı nasıl rarlayıp daha sonra istediğimiz zaman orijinalini elde ediyorsak wav'ı da sıkıştırınca flac oluyor işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoNtReaL

quote:

valla türkce rap dinlerim toplasan 10-15 albüm zor çıkar hadi 20 olsun zaten flac o kadar kaliteli değil wav olarak dinleyin direk cdden asıl kalite o işte

Yahu flac dediğimiz format zaten wav'ın sıkıştırılmış hali. Dosyayı nasıl rarlayıp daha sonra istediğimiz zaman orijinalini elde ediyorsak wav'ı da sıkıştırınca flac oluyor işte.

tamam işde wav daha kaliteli
  • quote:

Hayır, flac ve wav aynı kalitede. Flac'ın özelliği aynı kaliteyi %50 civarı daha az yer kullanarak verebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoNtReaL -- 5 Şubat 2010; 4:35:23 >
  • quote:

quote:

Hayır, flac ve wav aynı kalitede. Flac'ın özelliği aynı kaliteyi %50 civarı daha az yer kullanarak verebiliyor.

hayır o seviyede sıkışırsa kalitede düşer ama flac 3se wav 4 dür boyut olarak
  • quote:

Flac'ın geliştirildiğihttp://flac.sourceforge.net/ adresinden alıntı:

FLAC stands for Free Lossless Audio Codec, an audio format similar to MP3, but lossless, meaning that audio is compressed in FLAC without any loss in quality. This is similar to how Zip works, except with FLAC you will get much better compression because it is designed specifically for audio, and you can play back compressed FLAC files in your favorite player (or your car or home stereo, see supported devices) just like you would an MP3 file.

Yani özet olarak ne deniyor;
    FLAC kayıpsız bedava ses çözücüsü anlamına gelir, mp3'e benzer ama orijinal dosyada kayıp olmaz. Zip dosyalarının çalışma mantığı gibidir, ancak zip'in yapamayacağı dereceden sıkıştırmaları ses dosyaları üstünde yapabilir çünkü tamamen ses dosyaları için dizayn edilmiştir. Sıkıştırılmış müzik dosyası direk media playerlarda oynatılabilir.

Bunun da üzerine flac wav'dan daha kalitesiz der misiniz acaba :) ?

• quote:

quote:

quote:

aynı kaliteyi veremez tabi bu birazda müziği dinlediğin ekipmanlara bakar o farkı yansıtmayan vasat-kötü 5-10 liralık kulaklıklardan yada dandik hoparlörden dinlersen tabiki flac daha avantajlı yer sorunu varsada flac iyi ama tam kalite wavda

• quote:

quote:

Flac'ın geliştirildiğihttp://flac.sourceforge.net/ adresinden alıntı:

FLAC stands for Free Lossless Audio Codec, an audio format similar to MP3, but lossless, meaning that audio is compressed in FLAC without any loss in quality. This is similar to how Zip works, except with FLAC you will get much better compression because it is designed specifically for audio, and you can play back compressed FLAC files in your favorite player (or your car or home stereo, see supported devices) just like you would an MP3 file.

Yani özet olarak ne deniyor;
    FLAC kayıpsız bedava ses çözücüsü anlamına gelir, mp3'e benzer ama orijinal dosyada kayıp olmaz. Zip dosyalarının çalışma mantığı gibidir, ancak zip'in yapamayacağı dereceden sıkıştırmaları ses dosyaları üstünde yapabilir çünkü tamamen ses dosyaları için dizayn edilmiştir. Sıkıştırılmış müzik dosyası direk media playerlarda oynatılabilir.

Bunun da üzerine flac wav'dan daha kalitesiz der misiniz acaba :) ?

arkadaşım ne yaparsan yap o cd kalitesini alamazsın çok yakın olur ama o olmaz

• Neyse demek istediğimi anlayan anladı, yanlış bilgi vermenizin önüne geçmek istedim sadece. Siz ne kadar flac wav'dan kalitesiz deseniz de ikisinin aynı kalite olduğu gerçeği değişmiyor.

Konuya dönersek;
    MusicDNA formatı bir açıdan ilgimi çekti, eğer ilerde bu formata verilen destek artarsa ve bu format mp3 playerlarda kullanılmaya başlanırsa, format kendi dahilinde şarkı sözlerini de barındırdığı için şarkıyı dinlerken mp3 playerdan sözlerini takip etme hayalim gerçek olabilir. Sırf bu açıdan bile gelişmesini ilgiyle izleyeceğim bu formatın.

edit: Ne yaparsan yap aynı kaliteyi vermez demişsiniz, neye dayanarak söylüyorsunuz bunu bir bilginiz var mı bu konuda? Ben size flac'ın geliştirildiği ortam olanhttp://flac.sourceforge.net/ adresini incelemenizi öneriyorum, hatta özelliklehttp://flac.sourceforge.net/comparison.html adresi sorularınıza cevap olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoNtReaL -- 5 Şubat 2010; 5:00:09 >

• quote:

Neyse demek istediğimi anlayan anladı, yanlış bilgi vermenizin önüne geçmek istedim sadece. Siz ne kadar flac wav'dan kalitesiz deseniz de ikisinin aynı kalite olduğu gerçeği değişmiyor.

Konuya dönersek;
    MusicDNA formatı bir açıdan ilgimi çekti, eğer ilerde bu formata verilen destek artarsa ve bu format mp3 playerlarda kullanılmaya başlanırsa, format kendi dahilinde şarkı sözlerini de barındırdığı için şarkıyı dinlerken mp3 playerdan sözlerini takip etme hayalim gerçek olabilir. Sırf bu açıdan bile gelişmesini ilgiyle izleyeceğim bu formatın.

ama onu korsan olarak yapamazsın mp3 player filan uzun iş baya aslında şu anda bile yapılırda
  • quote:

Neyse demek istediğimi anlayan anladı, yanlış bilgi vermenizin önüne geçmek istedim sadece. Siz ne kadar flac wav'dan kalitesiz deseniz de ikisinin aynı kalite olduğu gerçeği değişmiyor.

Konuya dönersek;

edit: Ne yaparsan yap aynı kaliteyi vermez demişsiniz, neye dayanarak söylüyorsunuz bunu bir bilginiz var mı bu konuda? Ben size flac'ın geliştirildiği ortam olanhttp://flac.sourceforge.net/ adresini incelemenizi öneriyorum, hatta özelliklehttp://flac.sourceforge.net/comparison.html adresi sorularınıza cevap olacaktır.

alim olmaya gerek yok sıkıştırıyosun bi kere programın ismi tam aklımda değil eac olması lazım orda 1-8 arası sayılar var sıkıştırma olarak wavdan flac'e dönerken ya çok yakın kalite olur tamam zaten flac kaliteli ben ona bişey demiyorum ama yüzde 50 diyosun mümkün değil ya aynı sesi vermesi

• teknofi'yi biraz incele orda var bu konular ama en iyisi orjinal şekildir sıkıştırmaya uğrayan hiçbişey asıl şekli gibi olmaz çok yakın olur ama o olmaz flac güzel format ama en iyisi wav şekilde elde etmek zamanın ne getireceği belli değil flacdan daha iyi bi format çıkar ona döneriz [:)
    edit:bitrate denilen olay var ben kendimde ufak tefek kayıt filan alıyorum bu tarz programları kullanıyorum ama en iyi kalite wavdır(tabi sık kullanılanlar içinde)
    bak kayıt sırasında mikrofonla kayıt alıyosun şarkı kayba uğruyo kayıt sırasında bi miktar sonra mix-mastering sonra basılıyo filan eskiden yani kayıt sırasında analog sistemler kullanıldığında bu son 2 aşamadada kayıt vardı ama dijital sistemlerde olmuyo ama sen işleme sokuyosun sesi sıkıştırıyosun resmen tamam yakın olabilir ama adı üstünde sıkıştırma
    işlemi asla tam anlamıyla olmaz ha ben ne kullanırım flac ama wav daha kaliteli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi king size -- 5 Şubat 2010; 5:12:59 >
  • Bu konuya son mesajım olsun, çok kalabalık yaptık .
    Verdiğim sayfayı incelerseniz(http://flac.sourceforge.net/comparison.html) KAYIPSIZ(kayıpsız denmesinin sebebi gerçekten KAYIPSIZ olmaları. Kayıpsız olmasa "nerdeyse kayıpsız" gibi bir tabir kullanırlardı değil mi?) sıkıştırma oranları veriliyor bilinen codecler için ve 780 MB'lık wav dosyasının FLAC sayesinde 406.25 MB'a kadar düştüğünü görüyoruz. Bu da müzik dosyasının yaklaşık %48 civarı KAYIPSIZ sıkıştırılmış olduğunu gösteriyor.
    Size bir soru: Ziplenmiş ya da Rarlanmış bir dosyanın orijinaliyle aynı olmadığını iddia edebilir misiniz? Edemiyorsanız FLAC'ın da wav dosyasının kayıpsız sıkıştırılmış hali olduğunu kabul etmeniz lazım.
  • quote:

Bu konuya son mesajım olsun, çok kalabalık yaptık .
    Verdiğim sayfayı incelerseniz(http://flac.sourceforge.net/comparison.html) KAYIPSIZ(kayıpsız denmesinin sebebi gerçekten KAYIPSIZ olmaları. Kayıpsız olmasa "nerdeyse kayıpsız" gibi bir tabir kullanırlardı değil mi?) sıkıştırma oranları veriliyor bilinen codecler için ve 780 MB'lık wav dosyasının FLAC sayesinde 406.25 MB'a kadar düştüğünü görüyoruz. Bu da müzik dosyasının yaklaşık %48 civarı KAYIPSIZ sıkıştırılmış olduğunu gösteriyor.
    Size bir soru: Ziplenmiş ya da Rarlanmış bir dosyanın orijinaliyle aynı olmadığını iddia edebilir misiniz? Edemiyorsanız FLAC'ın da wav dosyasının kayıpsız sıkıştırılmış hali olduğunu kabul etmeniz lazım.

orjinaliyle aynı değildir tabi rarlanmış dosya başka bişey oluyo sesler değişiyo çoğu ses bozuluyo yada hiç duyulmuyo orda istediği kadar kayıpsız yazsın ona bakarsanda casper süper bilgisayarlar yapıyo bu işin üstüne emek vermiş bişeyler yapmaya çalışan yerlerden bilgi edin bence niye o zaman millet cd player kullanıyo kayıp vardır bitrate denilen olay var birkere

• Rekabet olacak demek. İyi olsun rekabet bizim yararımıza..

Ne kadar çok rekabet o kadar düşük fiyatlar..
  • ben onu bunu bilmem dvd nerdeyse ömrünü tamamladı ilk tanıtıldığı zaman ki ve audio DVD ne 3d filmler ne farklı sonlardaki filmler çıktı bana 1bit audio cd'den daha kaliteli digital medya yada format gelmedi yada bilmiyorum analaog'ta ise plak altın iğneli pikaplar ve eski gerçek 100w güç veren dolby stereo veren ses sistemlerinin o gerçek üç kanal çıkışları kadar sevk vermiyor. görelim musicdna'yi acc'de mp3 yerine geçecekti ama olmadı.
  • Bende korsanı desteklemeyen bir yazılımın yaygın bir kullanıma ulaşabileceğini düşünmüyorum...
  • Ses sıkıştırması ile dosya sıkıştırması farklı şeylerdir. Flac, Wav dosyasını sıkıştırırken mp3'te kullanılan sıkıştırma yöntemini kullanmıyor. Rar veya zip dosyalarındaki sıkıştırma yöntemine benzer yöntem kullanıyor.
  • Sayısal sıkıştırma logaritması geri açıldığında %100 aynıdır :)

Sadece çalarken daha fazla cpu gücü gerektirir logaritma sertliğine göre.

FLAC,APE,WV hepsi aynıdır,muzik türüne göre sıkıştırma değişir.

MP3,ACC gibi formatlar halk tabiriyle ifade edersek frekans filtresi ile muziği keserler :)yüksek tizler vb yoğunluk düşürülür.

elma ile avakadoyu karşılaştırmayın.İnsanların beynin abuksubuk doldurmayın.Yorumlarla.

J-studio Audio Ed. S.T
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.