Şaka baya iyi. İsveç Halk sağlığı bakanının 4 milyon kişide yaptığı incelemeye inanmicam sana inanıcam. Lan bu cahil cesareti böyle... "W"No need to vaccinate children." "Voluntary vaccinations for adults. Threats or incentives do not fit into the Swedish model." "PCR tests just for testing is not a good option." "Don't test people without symptoms." "We haven't come across any cases of asymptomatic spread in Sweden at all." "Each country needs to learn more the negative affects of lockdown.” İzlesene vidyoyu resmi açıklama lan bunlar |
mRNA aşıları DNA'mızda bir değişime sebep olur mu? (5. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: zortaksen şakasın galiba kim yok diyor, aşı olmayanlara göre 10'larca kat daha düşük bulaştırma ihtimali var.
Youtube kaynağı da tam sığırlara uygun bir kaynak haha biraz inceledim
STATWHO clarifies comments on asymptomatic spread of Covid-19https://www.statnews.com/2020/06/09/who-comments-asymptomatic-spread-covid-19/A top World Health Organization official clarified on Tuesday that scientists have not determined yet how frequently people with asymptomatic cases of Covid-19 pass the disease on to others, a day after suggesting that such spread is “very rare.”
Şaka bak...
-
quote:
Orijinalden alıntı: zortaksen şakasın galiba kim yok diyor, aşı olmayanlara göre 10'larca kat daha düşük bulaştırma ihtimali var.
Youtube kaynağı da tam sığırlara uygun bir kaynak haha biraz inceledim
Evet sığırlar anlamıyor doğru. Kaynak youtube değil İsveç baş halk sağlığı bakanı... Sığır olmak ne güzel... Adam konusuyor lan vidyoda zaten neyi inceledin hahahaha
-
Kendini çok bilmiş sanan kara cahil, al USA'da ki yaş gruplarına göre olan oranlara bak
30-39 yaş arası 100 binde 16, 20-29 yaş arası 100 bin 6 bunu tüm dünyaya oranlarsan kimse ölmüyor mu oluyor
asıl ölümden çok ağır hastalıklar var, gelecekteki kalıcı hasarlar var, kaybol şimdi, git kelle paçanı iç
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 13 Temmuz 2021; 21:54:3 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: zortakKendini çok bilmiş sanan kara cahil, al USA'da ki yaş gruplarına göre olan oranlara bak
30-39 yaş arası 100 binde 16, 20-29 yaş arası 100 bin 6 bunu tüm dünyaya oranlarsan kimse ölmüyor mu oluyor
asıl ölümden çok ağır hastalıklar var, gelecekteki kalıcı hasarlar var, kaybol şimdi, git kelle paçanı iç
Tüm dünyaya oranlamış zaten adam 50 farklı ülkede antikor testi yapmış. Ulan cahil senin bu dediğin sadece CFR yani vaka ölüm oranı. Birde İFR var öğren bunları. Antikor testlerinde zaten 50-60 kat fazla insanın hastalığı geçirdiği kanıtlanmış. yani 5 vaka yakalarsan o aslında 250 vaka felan. İFR da bu oranlara göre 0.0005 çıkmış. YÜZDE 99.95 lan sağ kalma oranı. WHO KENDİ BULLETİN BOARD INA ASMIŞ ALOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.
-
Bu aşının güvenirliğinin sorgulanmasının iki sebebi var, birincisi mRna yeni uygulanan bir aşı türü, ikincisi, uzmanların da söylediği gibi, yeni bir aşının geliştirme sürecinin uzun yıllar aldığı ve bu aşının ise virüs tespit edildikten yaklaşık 1 yıl sonra uygulamaya sokulması.
Yani şu anda bu aşıyı olan herkes birer kobay.
Etkisi, yanetkisi, aşılama devam ettikçe sonuçları değerlendiriliyor.
Bu insanlar daha bir kaç yıl takipte olacaktır, orta, uzun vadedeki sonuçları görebilmek için.
Ayrıca burada sorgulamamın sebebi, bu konunun burada tartışılıyor olması ve benim de bu foruma üye olarak konu ilgimi çektiği için konuya dahil olmamdır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Olmaz olur mu(!) Plandemi kapsamında bu aşı ile genlerimizle oynayıp bizi köle edecekler(!) Büyük oyunu görün(!)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 13 Temmuz 2021; 22:7:45 >
uzun yıllar aldığını hangi uzman diyor? niye onlara inanıyorsun da bu aşıyı destekleyen, uzman dediğin kesimin yüzde 99.99'unu oluşturan diğer uzmanları dinlemiyorsun? Eskiden uzun yıllar alıyormuş artık almıyor? bunu kafanız algılayamıyor mu? bu kanun mu?
İnsanların uyguladığı bir şey o, her zaman değiştirilebilir, geçmişte o süreleri koyanları kim sanıyorsunuz, mutlak doğruları bilenler mi?
gelecekte aşılar belki 1 günde yapılacak? bundan 1000 yıl sonrada böyle uzun yıllarda yapılan aşılar mı isteyeceksiniz hahahahha
-
Buyur buradan bak,
https://www.pfizer.com.tr/arge/yeni-ila%C3%A7-geli%C5%9Ftirme-s%C3%BCreci
Google'da aratırsan , ilaç, aşı geliştirme süreçleri hakkında çok daha fazla bilgi ve binlerce kaynak bulabilirsin.
acil kullanım diye bir uygulama var onu uyguluyorlar? yani bilim adamlarının bulduğu, onayladığı bir yöntemle devam ediyorlar?
her yıl yeniden güncellenen grip aşısı diye bir şey duydun mu? ona 1 kez olumsuz şey diyen var mı? ilk kez mi oluyor sanıyorsun?
-
quote:
Orijinalden alıntı: TR_mahmutpekHocam sinirlenirim tabii ki de. İnsanlığın belki de en mükemmel icatlarından birine karşı böyle bir tutum sergilemek sadece kendinize değil çevrenize de zarar, bu hastalık bulaşıcı.
Evet aşı çalışmaları onlarca yıl bulabiliyor hocam ama sence bu aşıyı bulan bilim adamları bunu bilmiyor mu? :))))))))))
Temkinli yaklaşmanızı anlayabiliyorum ama bu pandemide çok yanlış bir hareket, belki biontech den dolayı anaflaksi vs nadiren görülebilir ama bu pandemiyi aşı ile yeneceğiz burası kesin!
Alıntıları GösterBilim insanları tabiki de biliyor. Ama şuan önde olan güvenilirlik değil, para ve diğer aşılar ile rekabet. Kısacası Ticari menfaatler öne çıkıyor. Tabi ki şirketler için para önemli, buna bir şey demiyorum. Ama ben pek böyle bir şeyin parçası olmak istemem şahsen, konu sağlık olunca özellikle.
Her salgın aşı veya aşı olmadan yenilebilir. Burada insanların tutumu çok önemli. Hala daha bulunduğum ilçe de ısrarla el şıkışanlar var. Aşı olsa da olmasa da bu hareket mikrop aktarımı demek. Millet bu tutum ile başka salgın çıkınca gene ölür ne yazık ki. Eğer halkımız Tayvan, Japonya veya Güney Kore gibi disiplinli olsayda, eminim bugün yaşanılan ölümlerin ve vakaların 10'da 1'ini yaşardık.
Bulaşıcı hastalıklar da her zaman var oldular. Benim babam zamanında grip yüzünden 7 gün entübe olmuştu. Korona salgını olmaması bizi dokunulmaz yapmıyor. Normalde bu maske, mesafe ve hijyen kuralı her hangi bir bulaşıcı hastalığı bulunanların yapması gereken şeyler ama bunun pandemi de bu kadar vurgulanması bazı insanlar da düşmanlık yaptı, bu sefer eleman tam tersini yapıyor oldu, ters psikoloji oldu. Eğer bu bahsettiğim kurallar dikkate alınsaydı, her grip mevsiminde yoğun bakımlar ağzına kadar dolmazdı. Bu çok basit bir örnek aslında.
Şuan bile pandemi var aslında ama Koronadan başkaları da var. Nedense aynı dikkat bunlara gösterilmiyor. Mesela Afrika'da bir çok ülke de hala Sıtma salgınları olduğunu bilen var mı? Yok tabi ki ama Dünya Sağlık Örgütüne göre 2019'da 229 milyon Sıtma vakası olmuş, 409.000 kişi ölmüş.
Ama işin sonunda bu kadar aşıya rağmen sonbahara doğru gene bir patlama olacak gibi görünüyor. Enteresan aslında, istatiklere bakınca aynı borsa gibi, dipler ve zirveler oluyor nedense.
-
Ticari menfaatle ne alakası var, onayı verenler firma değil kurumlar ve orada ki bilim adamları, komplo teorilerine inanıp,
dünyadaki her kurumun satın alındığını mı sanıyorsunuz?
sıtma içinde mrna aşısı gelecek, onun karşıtları şimdiden hazırlanmaya başlasın.
Eric Holthaustwitter“Wow, this is an absolute game changer. There's now a mRNA vaccine in the works for malaria. Huge, huge news for Africa. 💚 https://t.co/IArPl39IC3”https://twitter.com/EricHolthaus/status/1365461136070610945 -
Bu uygulama onu güvenilir yapmıyor.
Olağanüstü durumlarda riskleri göze alarak, mümkün mertebe riskleri minimuma indirerek bu uygulama yapılıyordur elbette. Ama yukarıda söylediğim gibi, bu durumda aşı olan herkes aynı zamanda kobay ve yakın takibte olası yan etkilere karşı.
Aşının başarı oranları da, aşılama süreci ilerledikçe açıklanıyor zaten ve hiçbiri de yüzde yüz başarı elde etmiş değil henüz.
çok etkilenmişsin beynini yıkamışlar galiba, yüzde 100 olan aşı mı bulmalarını istiyorsun? tarihte var mı öyle bir aşı?
he kobay faresi olduk 3 milyar insan, yakında 7 milyar insan kobay olacağız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 13 Temmuz 2021; 23:11:11 > -
quote:
Orijinalden alıntı: woltmer
Dünyada neredeyse milyar kişi mrna aşısı oldu hala yok deneysel yok uzun vadeli etkileri vb yazmaktan vazgeçmiyorsunuz. Facebooktan, İnstagramdan gördüklerinizi gelip yazıyorsunuz millette aşı karşıtı oluyor sonra...
Virolog Semih Taaren'in twitterde bu konularda güzel floodları var işi uzmanından dinleyin...Valla benim doktor tanıdıklarımda mrna olma diyor bana. İşi bilmeyen adam olsa tamam diyeceğim de.
-
bu aşıların hepsi PALAVRA....
-
nereden biliyorsun deyince ne diyor? facebooktan, twitterdan mı öğrenmiş? çünkü aldıkları eğitimde öyle bir şey yok.
bu iş öyle tanıdık doktordan öğrenilmez, her mesleğin cahili var.
-
sende içip içip gelip burada nara mı atıyorsun kafa tam gitmiş hahahaha
-
quote:
Orijinalden alıntı: monacomen
Aşı karşıtlarının en azından kötü niyetli olmayan bir kısmının tedirginliğini anlıyorum. Ama dünyanın karşılaştığı en ölümcül ve tehlikeli virüs ile mücadele ettiğimizin hala bilincine varamamalarının nedeni olsa olsa ailelerinde veya sevdiklerinden birinin kaybetmemenin getirdiği bir safdillilik olarak görüyorum. Yoksa bu kadar cesur ve vurdumduymaz tepkisizlik hali hiç normal değil. Bu derece güçlü bir aşı da illa ki vücutta bazı kimyasal yapıları değiştirecektir. İstiyorlar ki mükemmel bir aşı olsun, hiç yan etkisi olmasın, hiç acıtmasın, hiç incitmesin, çok ucuz olsun, bedava olsun, olmayan da ölmesin olan da ölmesin. Ölümsüzlüğün ve yan etkisizliğin garantisi olsun, virüs yalan hastalıklar ise tamamen safsata olsun. Kusura bakmayın böyle düşünen birinin kolej değil bildiğin kreş mezunu olduğu çok açık.En ölümcül ne demek sen önce onu bir anla.
Sevdiğin ölmüş olabilir fakat bu virüsün ölümcüllüğünü göstermez.
Verilere bakarsan kanser daha ölümcül .
Senede 50 bin kişi ölen.Bu mu ölümcül...........
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X