Merhaba, linux Mandrake 10.0 sürümünü kullanıyorum, 14.1" ekran notebook ta kullanıyorum fakat lcd ekran olmasındanmı kaynaklanıyor bilmiyorum gerek Open Office programında gerek Netscape - Mozilla da fontlar net gözükmüyor. İnternette biraz araştırdıktan sonra Times New Roman vb fontların microsofta kayıtlı olduğu için linux ta yer almadığını o yüzden benzerlerinin kurulduğunu anladım. Eğer lisanlı windowsunuz varsa bu fontları linuxta da kullanabileceğimi anlatan yazılar dikkatimi çekti, windows dizininden fontları kopyaladım, Mandrake Control Panelden font yöneticisini kullanarak eklemeye çalıştım fakat bir türlü başaramadım, fontlar yüklendi sanırım fakat görüntüde değişen birşey yoktu. Bu sorunu nasıl çözebilirim yada yazıları daha net yapabilmemin bir yolu varmı acaba ? Teşekkür ederim.
monitör ayarlarının doğru olduğunu kontrol et. sanırım yanlız konfigure edilmiş.
/etc/X11/XF86COnfig-4
yoksa
/etc/X11/XF86Config
dosyasını buraya asar mısın?
# File generated by XFdrake.
# ********************************************************************** # Refer to the XF86Config man page for details about the format of # this file. # **********************************************************************
Section "Files" # Multiple FontPath entries are allowed (they are concatenated together) # By default, Mandrake 6.0 and later now use a font server independent of # the X server to render fonts. FontPath "unix/:-1" EndSection
Section "ServerFlags" #DontZap # disable <Crtl><Alt><BS> (server abort) AllowMouseOpenFail # allows the server to start up even if the mouse doesn't work #DontZoom # disable <Crtl><Alt><KP_+>/<KP_-> (resolution switching) EndSection
Section "Module" Load "dbe" # Double-Buffering Extension Load "v4l" # Video for Linux Load "extmod" Load "type1" Load "freetype" Load "glx" # 3D layer EndSection