Şimdi Ara

MS ; W10 'a Linux çekirdeğini ekledi !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

google çeviri üzerinde yorum yapan siteler yerine

wikipedia tr çeviri linki !

insanların linux'la tanışmaları için iyi güzel olmuş diyorum

birde uzun yıllardır çekirdeği geliştirenlerin masa üzeri standartlarını geliştirememiş olması

en sonunda android in bu yönden ortaya çıkması noktasında ileride güzel şeyler olabilir diye düşünürken

MS un bu hamlesi aslında tüm masa üzeri çalışanların bir noktada birleşmesi veya tarih çöplüğünde kaybolmasına sebep olacak gibi !

çünkü kiç kimse linux masa üzerini merak edipte linux kullanmıyordu

özetle bu işin en büyük zararı aslında yararı masa üzeri arabirim üretenler arasında ciddi bir temizlik sürecinin başlayacak olması veya wine emilatörü (amca emülator değilmiş) açısından w10 masa üzeri işleyişinin incelenmesi

ileride wine-desktop ara birimi standartlarını getirirse güzel olabilir.

sonuç olarak fikride olsa ilerleme var gibi :) hemde öyle böyle değil yani

son söz 2 başlı çekirdek çalıştırma sanal makine formatında olası
    çünkü 2 farklı işletim sisteminin öngörülemeyen sistem açıkları olası olabilir.
    dahası 2 farklı işletim sisteminin aynı anda çalıştırmak bile performansta elbette bir etkisi olacaktır.

saf kan linux kullanmak hiç bir şeye benzemez ! sanal makine bile hikaye

son sözüm ileride linux a bir masa üzeri standartı gelirse bunu anca wine-desktop anlamıyla gelebileceğini düşünüyorum

aksi halde işin uçu sonsuza kadar kaçacak gibi !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 8 Mayıs 2019; 17:27:59 >

• Açıkcası linuxun masaüstü çölügü olmasına katılıyorum çok fazla masaüstü standartı var (gmome,cinamon,deepin...VS)
    Fakat benim linux u sevmemi sağlayan masaüstü KDE3 oldu ozamanlar çok hafif ve hızlıydı hatta Pentium 3 bilgisayarımda windows XP den hızlı çalışıyordu. Bence KDE oldukça başarılı sadece biraz daha optimize elilmesi ve mobil uygulamasınına da birkaç özellik eklenmesi gerektiğini düşünüyorum.
    play.google.com
    KDE Connect - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=org.kde.kdeconnect_tp

• ne pencereymiş kardeşim be !
    sırf bu kullanıcı arabirimi yüzünden

vakti zamanında windows95 reklamlarında bile

ezber gerektirmeyen işletim sistemi sloganıyla hareket etmişti

what-you-see-is-what-you get ekranda ne görürsen onu alırsın ...

sürükle bırak, kopyala, yapıştır, taşı ve rename, altı üstü şu kadar temel standartlar bile
    1989 yılında çıkan amiga500 masa üzerinde bile var ama gel görki linuxta çekirdeği geliştiren 2000 yazılımcı var

ama 1 tane standart masa üzeri ara birimi yok !

performans artsın diye kernel saati saat 24 dilim görterir. 25. dilim olmaz diyenler ssd için 2500. uyumlu donanım yazılımını kernele ekliyor ya işte bu yüzden linux hep en önemli noktaları kaçırıyor

linux sanki görme engellilerin klavye kullanarak kullanabileceği bir işletim sistemiymiş gibi geliyor nedense hep !
  • MS ; W10 'a Linux çekirdeğini ekledi !
    Bence bunun en büyük nedenlerinden biri her türden insanı çekebilmek ayrıca aynı makinada birden falza masaüstü arabirimi kullanabilirsin KDE + GNOME gibi. Bunu yapmış olmana rağmen oturum açarken seçeceğin için asla fazladan ram ve işlemci yükü oluşturmaz.

Ben windows dan linuxa geçtiğim için KDE yi daha çekici buluyorum fakat Mac OS X den geçen biri çok zor alışır bunu düşünüp elemetary i yapmışlar mesela.

MS ; W10 'a Linux çekirdeğini ekledi !

Donanım sürücüleri bence zaten kernele eklenmeli bu sayede tüm linux dağatımları aynı donanımı çalıştırabilme yeteneğine bir kernel güncellemesi ile kavuşmuş oluyor Windowsdaki gibi sürücü kurmak asıl yanlış olan şey.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.