Şimdi Ara

msconfig.exe den işlemci sayım 1 diye gözüküyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
27.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  msconfig.exe den işlemci sayım 1 diye gözüküyor

Arkadaşlar aygıt yöneticisinde 8 tane çekirdek gözüküyor. Ancak msconfig exe de işlemci sayım 1 olarak gözüküyor, dxdiag.exe de 4 cpu (8 cpu) olması gerekirken şekildeki gibi görünüyor. Yardım ederseniz çok mutlu olurum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

msconfig.exe'de İşlemci Sayımı 1 Görünüyorsa Ne Yapılmalı?

sistem yapılandırması işlemci sayısı olarak bilinen msconfig.exe aracını kullanarak bilgisayarınızın işlemci sayısını denetlediğinizde yalnızca 1 değerini görüyorsanız, bu durum aşağıdakilerden kaynaklanabilir:

• Gelişmiş Önyükleme Seçenekleri Etkin Değil: BIOS veya UEFI ayarlarında Gelişmiş Önyükleme Seçenekleri devre dışı bırakılmış olabilir. Bu seçenek, sisteminizin tüm işlemci çekirdeklerini kullanmasına olanak tanır.
    • İşlemci Sanallaştırma Devre Dışı: BIOS veya UEFI ayarlarında işlemci sanallaştırma (VT-x veya AMD-V) devre dışı bırakılmış olabilir. Bu özellik, işletim sisteminin birden fazla sanal işlemci (vCPU) oluşturmasına olanak tanır.
    • Hatalı BIOS veya UEFI Ayarları: BIOS veya UEFI'niz bozuk olabilir veya işlemci sayısını doğru şekilde yapılandırmamış olabilir.
    • Donanım Sorunları: İşlemcinizde veya anakartınızda fiziksel bir sorun olabilir ve bu da msconfig.exe'nin doğru işlemci sayısını tanımasını engelleyebilir.

işlemci sayısı kaç olmalı sorusunun cevabı bilgisayarınıza bağlıdır. İşlemciniz çok çekirdekliyse, msconfig.exe'de çekirdek sayısının tam olarak gösterildiğinden emin olmalısınız.

Bu sorunu çözmek için şu adımları deneyebilirsiniz:

• BIOS veya UEFI'nizi sıfırlayın ve Gelişmiş Önyükleme Seçeneklerini etkinleştirin.
    • BIOS veya UEFI ayarlarında işlemci sanallaştırmayı etkinleştirin.
    • BIOS veya UEFI ayarlarını varsayılan değerlerine sıfırlayın.
    • Donanımınızda fiziksel sorun olup olmadığını kontrol edin.

Bu adımları uyguladıktan sonra bile hala msconfig işlemci sayısı 1 gözüküyor sorunu yaşıyorsanız, daha fazla yardım için üreticinizle iletişime geçmenizi öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sorun yok ki siz sorun yaratmışsınız. İşlemci sayısı işaretini kaldırın..
  • Islemci sayisi bilgisayarda takili olan islemci sayisidir.Yani cekirdeginiz 8 tane olsa bile orada bir gozukur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

Sorun yok ki siz sorun yaratmışsınız. İşlemci sayısı işaretini kaldırın..

daha önce ( yine işlemci sayısı işaretlenmemişken ) 1 yerine 8 gözüküyordu. Daha bugün sabah böyleydi. Şimdi bakınca da böyle. Acil yardım edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImSkrillex

quote:

daha önce ( yine işlemci sayısı işaretlenmemişken ) 1 yerine 8 gözüküyordu. Daha bugün sabah böyleydi. Şimdi bakınca da böyle. Acil yardım edin.

İşaretleyince CPU kaç çekirdek ile çalıştırmak istiyorsanız ayarlamak içindir. Orda yazan sayı önemli değildir. Bende de 1 yazıyor. İşareti kaldırınca CPU kaç çekirdekse öyle çalışacaktır.

Yardım edecek bir durum yok. İşareti kaldırınca CPU çekirdeklerinin tamamı çalışır.
  • quote:

quote:

quote:

İşaretleyince CPU kaç çekirdek ile çalıştırmak istiyorsanız ayarlamak içindir. Orda yazan sayı önemli değildir. Bende de 1 yazıyor. İşareti kaldırınca CPU kaç çekirdekse öyle çalışacaktır.

Yardım edecek bir durum yok. İşareti kaldırınca CPU çekirdeklerinin tamamı çalışır.

format at

• quote:

Orijinalden alıntı: Arda ML

quote:

quote:

quote:

format at

Kanka yapma artık pm açtım yazabilirsin..

• quote:

quote:

quote:

msconfig.exe den işlemci sayım 1 diye gözüküyor
    Combofix ile tarattım. Düzeldi. Gördüğünüz gibi 8 tane çekirdek duruyor. İlginiz için teşekkür ederim iyi akşamlar

• İşareti kaldırmak = 8 seçmek
  • Arkadaşım 2'ye düşür demişti. Düşürdüm ancak bilgisayarın cpu'su yükselince tekrar 8'e çıkartayım dedim fakat 1 ve 2 vardı. Sanırım sizde de böyle bir sorun var. Çözümü çok basit.

--- İşlem sayısındaki tik işaretini kaldırın ve uygula deyin. Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Aynı yere girin ve işlemci sayınızı 8'e kadar yükseltin. Arkadaşların da dediği gibi bu sayının 1 ya da 8 olması çekirdekle alakalı değildir fakat 8 yaptığınızda bilgisayarınız daha rahat ve sessiz çalışıyor.

CEVABI GEÇ VERMİŞ OLABİLİRİM BU SORUNU HALEN YAŞAYAN ARKADAŞLAR İÇİN YAZDIM...
  • Sen varya adamsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihaçiftçi C kullanıcısına yanıt

çok sağol 😊

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.