Şimdi Ara

MSI 760GM-P23FX BİOS GÜNCELLEYEMİYORUM(Error:bios is white protected)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar MSI 760GM-P23FX Anakartımı dos ile güncellemeye calısıyorum

ama BIOS is white-protecded gibi bir hata veriyor bu hatayı nasıl cozebilirim bilgisi olan arkadaslar yardımcı olabilrmi lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KIZILSAK4L -- 16 Aralık 2014; 19:49:28 >

• arkadaslar bilen birisi warsa yardımcı olsun lütfen nerde ne yanlıs yapıyorum ?
  • windows üzerinden msi update yazılımı ile denermisin bir de.
  • aykutx kullanıcısına yanıt
    hocam ilk onunla denedim saten suanki sürümü son sürüm olarak goruyor o program

sonra usb ile biostan deniyorum m-flash ile oda usb yi goruyor ama icindeki dosyaları gormuyor herşeyi doğru yapmama rahmen

birtek yol war gibi oda dos ile güncellemek o konudada pek bilgi sahibi olmadım icin buraya kadar geldim takıldım bu shekilde hatarlar alıyorum :S
  • verdiğin komut şu şekilde olmalı:

afud4310 A7641AMS.HG0 yazıp entere bas.güncelleme başlayacaktır.

m-flash ile güncelleme yapacaksan ilk önce flaşdiskini fat32 şeklinde formatla.daha sonra flaşdiskin içine sadece A7641AMS.HG0 adlı dosyayı ekle.biostan m-flash ile güncellemeyi yaparsın.dosyayı görür bu şekilde...

düzenleme:yazım hataları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzmanbiyolog -- 16 Aralık 2014; 17:19:59 >
  • bios yazma koruması var diyor bios ayarlarını bir karıştır bakalım öyle bir ayar var mı ayrıca msi programı son sürüm diyorsa emin misin yanlış bios yazdırmaya çalışmadığından ondanda o uyarıyı verebilir ayrıca kesinlikle windovs üzerinde msi programı ile bios yazdırmaya çalışmayın bütün yabacı sitelerde bu yönde uyarı var ben bu uyarıyı sonra gördüm ve msi programı ile biosu yazdırdım her şey normal dedi yeniden başlat dedim ve güm sistem açılmadı ne yaptım sa düzelmedi Allahtan yeni almıştım servisten değişim çıktıda değiştirdim .
  • kara duman kullanıcısına yanıt
    abi dedini harfi harfine uyguladım bu hata ile karsılaştım
  • hocam o program her 760gm-p23fx kullanan kullanıcıya

H2.0 sürümünü son sürüm olarak gosteriyor halbuki sonrasında bir sürü güncelleme war.
  • burada da senin yaptigin gibi yapiyor.yapilista bir yanlis yok niye write protected diyor onu cozmen lazim.biosu resetledin mi hic ya da security diye bir kisim varsa bir bak bakalim ilgili bir ayar var mi?windows programi neyi yeni goruyorsa yap sonra yine tarat bu sekilde son biosa kadar gidersin belki ki senin son biosa ihtiyacin yok aslinda bir iki oncesini de yapsan olur.fx destekleyecek bir bios olsa yeterli son olacak diye bir sey yok.bir oncekini indirip dene bakalim windows programi olmazsa.

http://www.youtube.com/watch?v=U8IBbrYq61E

bu sorunu baska yasayan da olmus bir pm at bakalim cozmus mu bu arkadas?

http://forum.donanimhaber.com/m_98089431/tm.htm

• tamamdır hocam sorunu hallettim

anakartın üstünde bulunan jumper diye bir soket war ufak

onu bir yerden soküp baska bir yere takdım ve sorun halloldu suan güncel biosttan yazıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.