<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Léon</i> <br />P4P800 un Deluxe versiyonu bu hafta Turkiyeye geliyormus. (Cizgi' ye sordum.) <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> Deluxe versyonunda extra olarak sadece Firewire ve IDE Raid bulunmakta Eğer bu iki özelliğe ihtiyacınız varsa bilemem ama sadece bu iki özellik için $35+kdv lik fark bence çok fazla [cop] (Avrupa'da Deluxe ile düz P4P800 ün fiyat farkı 15 Euro)
Ayrıca firewire ve raid kontrolcülerinin VIA [ban] chipsetli olduğu düşünülürse, belki de düz versyonunu almak en iyisidir [afro]
bende msi wardi,satilali cok oldu.Asus un i865 ve i875 leri sorunlu diye insanlar asusa kinama maillari atiyolardi en son :p.Simdi durum nedir bilemem Her markayi kullanan biri olarak abit ic7 (06/23/2003 biosla) ustune tanimiyorum.Asus falan abitin yaninda hikaye
Bildigim kadariyla P4P800 un deluxe versiyonu +20 + KDV kadar fazla, su an RAID e ihtiyacim yok ama (aslinda tabi ihtiyac meselesi degil de performans meselesi :)) ama 1 kac ay sonra olacak. RAID 0 a. (VIA6410 RAID controller RAID 0 (stripe), RAID1 (mirror) RAID0+1, ve JBOD u destekliyor.) Bir de iki tane IEEE1394 port (firewire) geliyor ek olarak ama tabi buna kisa ve orta vade de ihtiyacim olacagini sanmiyorum. Ama VIA6410 kontroller in RAID disinda getirdigi onemli bir arti UltraDMA 133 destegi. Southbridge e baglanan IDE en fazla UltraDMA 100 u destekliyor. Aslinda sonradan ayrica RAID kontroller bir kart almak bana da mantikli geldi. Piyasa da PCI a takilan IDE RAID kontroller kartlar ne kadar acaba bilginiz varmi?
asus derim
http://www.cpudatabase.com den baktimda aslinda benim gibi P4 2.4C 800 FSB lik bir islemciye overclock yapacaksan Abit de iyi bir cozum olur gibi duruyor, ama P4P800 de overclock hiz listesinin ust siralarinda abit kadar yerini almis. Abit IC7 ve IS7 yi de bi inceleyecegim.
Leon kaç tane intel anakart kullandın bilmiyorum ama şu ana kadar test edebildiğim 16 anakarttada stabilite sorunu yaşamadım. Sadece birinde driver uyuşmazlığı oluştu onuda bir şekilde halletmiştim. Zaten yazımda genelleme yapmıştım. Bazı MSI anakartlar düşük performans verebildiği gibi bazı Asus anakartlarda kaliteli olamayabiliyor. Örneğin bir önceki anakartım olan Asus P4S333-VM Windows XP de gereksiz yere sorun çıkartıyordu. Nazar değmesin P4P800 ile 3 aydır sorunu yaşamıyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme