Şimdi Ara

MSI 970A-G45 Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar benim maruzatım şu. Bilgisayarın açma düğmesine bastıktan sonra anartın ışığı 2 kere yanıp sönüyor ondan sonra açılıyor sistem. Daha önce hep yanık kalıyordu , kullanan bilen eden varsa bana bir yardımcı olabilirse memnun olucam . Birde bu ara tık ediyor kilitleniyor bilgisayar ekran gidiyor res atmak zorunda kalıyorum. Sıkıntı nerde çözemedim yardımcı olursanız çok minnettar olurum .

• Biosunuz güncel mi ? anakartta arıza ışık tespiti var mı ? Başlıktaki anakartı kullandım varmıydı yokmuydu tam hatırlamıyorum resim olarak paylaşırsanız daha detaylı yardımcı olurum.
  • Usta vallaha bios olaylarını fazla bilmiyorum , ışık arıza tespiti varmı yokmu onuda bilmiyorum full yanan ışıklar şimdi açılıken 2 kere yanıp sönüyor sonrasıdada yanmıyor zaten. Resim olarak anakartımı çekeyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULTRASLAN_06

Biosunuz güncel mi ? anakartta arıza ışık tespiti var mı ? Başlıktaki anakartı kullandım varmıydı yokmuydu tam hatırlamıyorum resim olarak paylaşırsanız daha detaylı yardımcı olurum.

Buyur buda resim
     MSI 970A-G45 Hakkında

• Yokmu yardımcı olabilecek biri ?
  • Alttaki resimde kırmızıyla işaretlenmiş alana power bağlantısı yapılmış olmalı, sizin resimden anlayamadım bağlımı değilmi bir kontrol edin.
     MSI 970A-G45 Hakkında

LED'lerin amacıda aşağıda "phase power" olarak belirtilmiş. "Faz gücü" ne anlama geliyor bilmiyorum, sanırım kullanılan çekirdek sayılarını gösteriyorlardı. Yada yukarıda yazdığım bağlantının eksikse onunla bir alakası olabilir.
     MSI 970A-G45 Hakkında

CPUID HWMonitor tarzı programlarla işlemci, anakart sıcaklıklarını kontrol edin kapanana kadar. İşlemci çok ısındığı için kapanıyorsa Dark soğutucuda problem olabilir. Sistemi tek bir ram ile çalıştırmayı deneyin, ramlerden biri bozulmuş olabilir. Ekran gidiyor demişsiniz, sistem çalışmaya devam ediyorda görüntümü kararıyor sadece? Dediğiniz ışıklar sönüyormu bu aşamada? Ekran kartınız yerine tam oturmamış/bozulmuş olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yoizhik

Alttaki resimde kırmızıyla işaretlenmiş alana power bağlantısı yapılmış olmalı, sizin resimden anlayamadım bağlımı değilmi bir kontrol edin.
     MSI 970A-G45 Hakkında

LED'lerin amacıda aşağıda "phase power" olarak belirtilmiş. "Faz gücü" ne anlama geliyor bilmiyorum, sanırım kullanılan çekirdek sayılarını gösteriyorlardı. Yada yukarıda yazdığım bağlantının eksikse onunla bir alakası olabilir.
     MSI 970A-G45 Hakkında

CPUID HWMonitor tarzı programlarla işlemci, anakart sıcaklıklarını kontrol edin kapanana kadar. İşlemci çok ısındığı için kapanıyorsa Dark soğutucuda problem olabilir. Sistemi tek bir ram ile çalıştırmayı deneyin, ramlerden biri bozulmuş olabilir. Ekran gidiyor demişsiniz, sistem çalışmaya devam ediyorda görüntümü kararıyor sadece? Dediğiniz ışıklar sönüyormu bu aşamada? Ekran kartınız yerine tam oturmamış/bozulmuş olabilir.

Usta cevap için sagolasın . O dediğin üst soldaki bağlantı fotoğrafta cıkmamış orası bağlı. İşlemci sıcaklığında bir sıkıntı mevcut değil boşta 35 yükte max 47 oluyor . Enson dün ramlerin yerlerini değiştirmiştim ama yine kitlenme devam ediyor. Dün kitlendiğinde ekran gitmedi fakat bilgisayar kitlendi anca res atarak düzeliyor. Kitlendiğinde sistem çalışmaya devam ediyor. Bilgisayarı açarken 4 ü yanıyor sönüyor sonra birdaha 4 ü yanıyor sönüyor. Enson sönük kalıyor. Ekran kartını cıkartıp birdaha monte ettim daha yeni kart yeni aldım.

• Eski ekran kartı duruyorsa onu takıp deneyin yada onboard ekrant kartı desteği varsa yeni ekran kartını çıkarıp oradan görüntü almayı deneyin. Yeni aldığınız ekran kartı sorunlu olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yoizhik

Eski ekran kartı duruyorsa onu takıp deneyin yada onboard ekrant kartı desteği varsa yeni ekran kartını çıkarıp oradan görüntü almayı deneyin. Yeni aldığınız ekran kartı sorunlu olabilir.

Usta azevvel ekranda bişeyler oldu ondan sonra Parity Error hatası cıktı .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.