Şimdi Ara

MSİ 970a-g46 anakart fan control programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • msi 970a-g46 anakartım var anakartların fan kontrolu için ürettikleri programlar var benim kart için de varmıdır acaba

• bu anakartta öyle bişey yok malesef.
  • msi control center ile kontrol edebilirsiniz.
  • teşekkürler yarın deniycem inş
  • hocam dediğin gibi msi control center kurdum system fan 1 i resimde görüldüğü gibi ayarladım fakat sıcaklık artınca dönüş hızı değişmiyor sadece manuel olarak yüzdesini düşürüp yükseltebiliyorum benmi yanlış yapıyorum ayrıca click bios II ye bu ekrandan ulaşabilmek için ne yapmak lazım
  • resimdeki gibi yaptım olmadı
     MSİ 970a-g46 anakart fan control programı
  • Ayarlarındanızdan gördüğüm kadarıyla programın da izin verdiği minimum sıcaklık olan 40 dereceye kadar %50 ile çalışıyor fan. 40 derecenin üzerine çıkınca otomatik artması gerekir. Ekran görüntüsü aldığınız anda aida 64 den okuduğum işlemci sıcaklığı 39 derece. 40 dereceyi bi geçirin bakalım artması gerekir. Aida 64 de sistem kararklılık testi var testi başlatın ve artsın işlemci sıcaklığınız ordan izleyin dönüş hızı artacak mı diye. System fan 2 benim anakartta kontrol edilmiyor. Bende bir sıkıntı olabilir yada anakart desteklemiyor olabilir. Ama system fan 1 kontrol edilebiliyor. Ve yaptığım ayarlarda dönüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI Z68 Anakart ve i5 2500K cpu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhanirmak

Ayarlarındanızdan gördüğüm kadarıyla programın da izin verdiği minimum sıcaklık olan 40 dereceye kadar %50 ile çalışıyor fan. 40 derecenin üzerine çıkınca otomatik artması gerekir. Ekran görüntüsü aldığınız anda aida 64 den okuduğum işlemci sıcaklığı 39 derece. 40 dereceyi bi geçirin bakalım artması gerekir. Aida 64 de sistem kararklılık testi var testi başlatın ve artsın işlemci sıcaklığınız ordan izleyin dönüş hızı artacak mı diye. System fan 2 benim anakartta kontrol edilmiyor. Bende bir sıkıntı olabilir yada anakart desteklemiyor olabilir. Ama system fan 1 kontrol edilebiliyor. Ve yaptığım ayarlarda dönüyor.

yok yine olmadı fanlar 3 pin olduğu için olabilirmi. manuel olarak ayarlandığı için ümitlenmiştim

• 3 pin bazı fanlar kontrol edilebilirken bazıları edilemiyor. Benimde elimde kontrol edilemeyen fanlar mevcut. Ama şu an kullandığım aerocool shark 14 cm fan kontrol edilebiliyor. Fakat sizin için denedim 12 cm cooler master egzos fanını oraya taktım kontrol edemedim.
    Yani 3 pin her fan kontrol edilcek diye birşey yok burdan bunu anlıyoruz.
  • quote:

3 pin bazı fanlar kontrol edilebilirken bazıları edilemiyor. Benimde elimde kontrol edilemeyen fanlar mevcut. Ama şu an kullandığım aerocool shark 14 cm fan kontrol edilebiliyor. Fakat sizin için denedim 12 cm cooler master egzos fanını oraya taktım kontrol edemedim.
    Yani 3 pin her fan kontrol edilcek diye birşey yok burdan bunu anlıyoruz.

ben de kontrol edbiliyorum ama manuel olarak yani programdan hız yüzdesini değiştirdiğim zaman ya da göstergelerle oynadığım zaman hız değişiyor ama ne var ki benim istediğim şu dereceye gelince şu kadar hızda dönsün gibi bişeydi. olsa çok iyi olcaktı noctua bile olmadı sen düşün

• İlginc o zaman. Cunki derece artinca artiyor benim fan hizim. Speedfan adli programi deneyin bir ara kullanmistim onu. Biraz karmasiktir kullanimini resimli anlatmis forumdan bir arkadas aratarak bulabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İlginc o zaman. Cunki derece artinca artiyor benim fan hizim. Speedfan adli programi deneyin bir ara kullanmistim onu. Biraz karmasiktir kullanimini resimli anlatmis forumdan bir arkadas aratarak bulabilirsiniz

onu da denedim aynı %50 %100 değerleri girince değişiyor ama otomatik olmıyor. biostan bi ayarımı var acaba bunun benim bilmediğim
  • quote:

İlginc o zaman. Cunki derece artinca artiyor benim fan hizim. Speedfan adli programi deneyin bir ara kullanmistim onu. Biraz karmasiktir kullanimini resimli anlatmis forumdan bir arkadas aratarak bulabilirsiniz

oldu hocam valla sonunda yaptım hız ayarlamasını control center dan. meğer sys fan 1 anakart ısısına göre ayarlıyormuş kendini. yanlız benim yaptığım ayar bilgisayarı kapatıp açtığımda eski haline dönüyor. green powwerdan kaydettim fan ayarlamasını ama bilgiayarı yeniden başlatınca fan ayarı default haline geri dönüyor bi yolu varmı bunun
  • pek ilgilenen yok ama yine de yazıyım dedim speedfan olaynı çözdüm sonunda artık bilgisayarımdaki 4 adet fanı 3 tane çoklayıcıyı ucuca ekleyerek sysfan1 den kontrol edebiliyorum hem de 3 pinli olmalarına rağmen ayrıca fan hızlarını kademeli olarak yüksetebiliyorum resmen fan kontrolcu gibi oldu :) hem de hiç müdahale etmeden sıcaklığa göre ayarlıyor kendini. msi control center iyi hoş ama bilgisyaarı kapattığında sıfırlıyor kendini
  • Mesajinizi yeni gordum pm ile cevapladim zatrn speedfani onerdim bende. Sorununuzun cozuldugune sevindim.[DHTUBE=]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.