Arkadaşlar yaklaşık 1 yıl önce ''hepsiburada.com'' üzerinden aldığım : ''MSI GeForce GTX1050TI AERO ITX 4G '' kartı bu sorunla boğuşuyor ve kısaca şöyle özetleyim. Bu sorun yaklaşık 2 ay önce hafif hafif seslerle başlamıştı fakat çalışırken herhangi bir sorunu yoktu donma vs fakat şimdi titremeyi ve sesi videoda görüyorsunuz ki bu sadece boşta olan hali oyunda adeta motor gibi çalışıyor sormak istediğim soru şu ben oyunda iken belirli bir zaman sonra bilgisayar tamamen donuyor ve reset atmadan geçmiyor ve bazen bilgisayarı açmak istediğim zaman siyah ekran oluyor yani bilgisayar başlıyor fakat ekran gelmiyor aynı şekilde msi afterburner üzerinden fan hızını 50 yaptığım anda adeta pancar motoru gibi ses çıkıp pc donuyor sebebi böyle bozuk olması mı ?
Ayrıca garantisi hala bitmedi garanti kapasmına girer mi hiç fanını ellemedim kendi kendine nasıl olduysa böyle oldu yardım eder misiniz ?
Onarıp verirler diye düşünüyorum, merak ettiğim şey bu fan yük binince hızlı dönünce örneğin yüzde 50 hıza çekince bilgisayar donuyor acaba korumak için mi gpu duruyor ? Msi afterburner üzerinden fanı 50 ye çekeyim dedim kırılcak gibi tık tık tık yaptı pc dondu bilgisayarın arada donup kalmasının sebebi bu olabilir mi ?
Kartın ram çiplerinde sorun olabilir çok emin değilim donma vb. sorunlar her şeyden olabilir, ancak fan değiştirilebilir modda ise yapılır, tersi durumda soğutucuyu komple değiştirmezler diye düşünüyorum, fanın göbeğinden kaynaklı bir sorun ve garantiye girmesi gerekiyor, benzer sorunu çift fanlı yine MSI gtx460 Twin Frozr modelinde yaşamıştım, ithalatçı Mascom idi ve direkt iade vermişlerdi.
LEON-X
kullanıcısına yanıt
Hocam şöyle diyim eskiden kartta ses yoktu ve her oyunda akıyordu sıcaklık 60 derece falandı artık bu videodaki gibi motor gibi çalışıyor ve 80 84 derece görüyor, oyunda bi anda fan hızlanmaya çalışınca donuyor oyun reset atmak zorunda kalıyorum bazen öyle masaüstünde bile donuyor ram Hard diskte sorun yok tarattım ekran kartı geliyor aklıma olabilir mi msi tek fan modeli ne olur sizce u<
Ram çipi derken ekran kartının ramlerinden söz etmiştim kardeşim, bu tür sorunlara neden olabiliyor, fan sesi de dediğim gibi fan yatağından kaynaklı bir sorun bu.
LEON-X
kullanıcısına yanıt
Yok anladım tabiki onu garantiye yollayacam fan sesini donmaları vs hepsini yazdım inşallah fark ederler. Fan bozulmuş çok belli çarparak dönüyor hocam bana şu konuda cevap verebilir misiniz fan yüzde 50 kapasiteyi geçince çarparak dönüyor ve ekran donuyor bunu önlem olarak yapıyor olabilir mi
Eğer dediğiniz gibi o çiplerde sorun varsa tespit ederler mi bunu
Ekran kartları yüksek sıcaklıklar da çalışabilir, oradaki sorun farklı, 50 dereceden sonra yada farklı bir dereceden sonra fan devirini arttırır bu normal bir şey ama takılması kalması donanımsal bir sorun.
LEON-X
kullanıcısına yanıt
Aynen oyuna girince yük artınca fan hızlı olmaya çalışınca bi anda donuyor yani şey için olabilir mi zarar gelmesin diye durdurma gibi.
fanı durdurabiliyorsan durdur ve vantilatör gibi birşey ile soğut bakalım oyunda bir sıkıntı olacak mı
sanırım kart sallanıyor fan titreşiminden dolayı
F3point
kullanıcısına yanıt
Muhtemelen titremeden dolayı kart önlem olarak durduruyor kendini maalesef öyle bir şansım yok fanı durduramıyorum
Kartın fanı deprem yaratıyor ve görüntü donuyor, üstelik garantiside varken sen yollamayım çözümmü arıyorsun tuhaf.
GuvenDMRK
kullanıcısına yanıt
Yok hocam yanlış anladın çözüm aramıyorum bu donmanın sebebi ekran kartı mı bunu bilmek istiyorum diğer bileşenlerde bir sorun olmasından korkuyorum
soykan1234S
kullanıcısına yanıt
Başka donanımla alakası olmadığı zaten zangır zangır titremesinden çok belli yani kartın fan ile alakalı sıkıntısı varki sallanıyor, e slotta bu sallantı zaten 1 temassszlık ta yaratıp kart siyah ekrana düşüyor da olabilir yani gözle görülür bir şekilde sorun e.kartında bunu donanımdan anlamayan birisi bile çok net farkedebilir diye düşünüyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme