Şimdi Ara

Msi anakartla bios güncellemek - FLASH BIOS BUTTON

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • malum anakartlar ilk çıktığında pahalı oluyor, 1-2 sene sonra insanların alabileceği düzeye iniyor..
    ve bu anakartlar raflarda ilk bios u ile beklerse sizde gidip son seri bir işlemci alırsanız son zamanlarda arkadaşlar sistemi topladıktan sonra pc nin açılmadığı konusunda şikayet ediyorlar..
    bu durumu düzeltmenin yolu aldığınız ankartın bios destek bölümüne bakıp aldığınız işlemciyi hangi bios sürümü ile desteklediğini bulmak ve o dosyayı indirmek. daha sonra flash bios button ile bios u güncelleyeceksiniz.
    ** HER MSI ANAKART FLASH BIOS BUTTON A SAHİP DEĞİLDİR **
    Msi anakartla bios güncellemek - FLASH BIOS BUTTON

kılavuzda yazanlar:

Updating BIOS with Flash BIOS Button

Before updating: Please download the latest BIOS file that matches your motherboard model from MSI® website and rename the BIOS file to MSI.ROM. And then, save the MSI.ROM file to the root of USB flash drive.
    (güncellemeden önce; uyumlu son bios u indirin. indirdiğiniz dosyaya "MSI.ROM" ismi ile yeniden adlandırın. usb belleğin kök dizinine kopyalayın.)

Important Only the FAT32 format USB flash drive supports updating BIOS by Flash BIOS Button.
    (sadece fat32 ile formatlanmış bellek kullanın)

1. Connect power supply to CPU_PWR1 and ATX_PWR1. (No other components are necessary but power supply.)
    (güç kaynağını cpu-pwr1 ve atx-pwr1 pinlerine takın..başka hiçbir parçaya ihtiyaç yoktur)

2. Plug the USB flash drive that contains the MSI.ROM file into the Flash BIOS Port on rear I/O panel.
    (arka usb girişine usb belleği takın)

3. Press the Flash BIOS Button to flash BIOS, and the LED next to the button starts flashing.
    (flash button a basın, yanındaki led yanıp sönecektir)

4. After the flashing BIOS process is 100% completed, the LED would be off simultaneously.
    (işlem bitince led sönecek)

meseleyi anlatan video;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 17 Ağustos 2019; 12:40:16 >

• Buradaki adımların hepsini yaptım ancak flash button'a tıkladıgımda kırmızı ısık 3 kere yanıp sönüyor ve baska hiçbir şey olmuyor ne yapmam gerekiyor.
  • pc niz açılmıyor mu? yoksa normalde sorun yok sadece bios mu güncellemek istiyorsunuz?
  • Pcimi açmak için biosu güncellemem gerekiyor işlemcim ryzen 3 işlemci ama bir türlü güncelleyemedim biosu
  • HeLLFever. kullanıcısına yanıt
    peki takılı diğer parçaları sökün sadece güç bağlı kalsın.. ilk mesajın sonundaki videoya göz atın
    bellek boyutu büyük olmasın 4 veya 8 gb.. birde usb 2.0 portlarına takın olmadı diğerlerine takarak deneyin.. bellek içinde MSI.ROM dosyasından başka dosya olmasın.. illaki bir yerlerde hata var..
    anakartınızın modeli ne, bios a girebiliyormusunuz.. işlemciniz ryzen 3 hangi model.. hepsini bir değerlendirin..

en kötü ihtimal birisinden 1600 yani 1xxx model bir işlemci ile açıp güncellersiniz Windows tan ama elbette neden bu kadarına gerek kalsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 17 Ağustos 2019; 12:58:53 >
  • Anakarta bağlı sadece ana güç ve işlemci için olan güç kablosu takılı ram dahi takmamıştım. ram belleği takmam mı gerekiyordu?
    bios flashın yanındaki tüm portları denedim genede olmadı. Evet sadece MSI.ROM dosyası var flash içinde. Msı b450m gaming plus anakartım. Hayır biosa giremiyorum çünkü işlemcim yok :).
    r5 3600. r5 1600 bulabileceğim bir yer yok maalesef.
    Bana da olmuştu aynısı, rufus kullandım buradaki gibi sorun çözüldü
    https://www.reddit.com/r/MSI_Gaming/comments/cjfzx4/msi_b450_tomahawk_ryzen_5_3600/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asrock bios sıfırlama
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Problemi çözdüm fat32 olarak formatlamak gerekiyormus.
    şu mesaja bir bakın https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/139528106

yukarıda ryzen 3 demiştiniz.. işlemciniz ryzen 5 3600x mi? evetse şu sayfadaki en üstten ikinci bios u deneyin..
    tr.msi.com
    Destek: B450 GAMING PLUS | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Türkiye
    https://tr.msi.com/Motherboard/support/B450-GAMING-PLUS

2019-07-05 bu bios ile 3xxx ler desteklenmiş..
    video ya göre 5 dak ya yakın sürmeli güncelleme..

hani yazan herşeyi yapmıştın :D
  • mdmrx M kullanıcısına yanıt
    Normal fat32 olarak biçimlendirdiğimde olmamıstı. İllaki rufus programını kullanarak biçimlendirmem gerekiyormuş. Yani herseyi yaptım onlar bunu göstermemişti maalesef :)
    bellek 4 gb dan büyükse ext fat32 denenebilir
    büyük belleği normal fat32 ile formatlarsanız 4gb lık bölümlere ayrılır. ext fat tek parça fat32 formatlar büyük bellekleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 17 Ağustos 2019; 13:22:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.