Şimdi Ara

MSI B550 Gaming Edge+R5 5600X 'Ez Debug LED Boot Işığı yanıyor, ekrana görüntü gelmiyor ' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
11.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uzunvadeliyatirimci U kullanıcısına yanıt

Servise gitmesi gerekiyor hocam malesef yahut yeni ise iade edin. sorun ne cikacak merak konusu... bios mu ki acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

Evet ürünlerin hepsini sıfır olarak almıştım. Ekran kartını Sapphire RX 5700XT Amazon.com.tr aracılığı ile Amazon Germany üzerinden aldığım için teslimat tarihi 9 aralık görünüyor.

Gpu gelene kadar işletim sistemini kurup diğer parçaları denemek istedim ama sonuç ortada.

• msi ın sitesinde anakartın spesifikasyonlarına girip memory uyumluluğuna baktım. vermeer ( ryzen 5000 cpu) lara göre arattırdım ama kullandığın ramler (eğer kodunu doğru girmişsem ) uyumlu çıkmadı

ramlerin kodu BL2K8G32C16U4B olarak girdim

bende aynı anakarttan arıyorum. ryzen 5 5600x alırsam şayet CMK16GX4M2Z3600C18 kodlu corsair ramleri kullanmayı düşünüyorum. bunlar uyumlu görünüyor. crucial in uyumlu ramleri tr de yok gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi holyturk06 -- 2 Aralık 2020; 11:12:30 >
  • Ekran kartı yoksa led boot verir.

• holyturk06 kullanıcısına yanıt

Listede olanlari test etmisler lakin listede olmayan uyumlularda var. Ben bu anakart ile gskill f4-3600c16d-32gvkc model ramlerini kullaniyorum msi in listede yer almiyor ama gskill in ram configurator sayfasinda uyumlu gorunuyordu sonra mail de attim, sonuc sorunsuz, 3100 ü taktim ramleri taktim, bastim dugmeye xmp1 sectim o sekil kullaniyorum. Crucial in o modeli cok meshur bir model aslinda... ama bilmiyorum uyumlu mu lakin olmasa bile sanki 2133mhz de falan acmasi lazimdi, yine de emin degilim tabi... konu sahibine de dusuncelerimi soyledim. Onda farkli bir durum olmus olabilir, acaba statik elektirik mi oldu bir sekilde, boyle bir boot olmayisi normal degil, oc hatasi sonucu ramlere yuklenince veya islemci overheating korumasini kapatip sicakligi 100ü gecirince boyle hata verir boot led y, cpu led memory led de yanar lakin arkadas onu yapmadi. bios update yaparken, bir hata olduysa belki o da olabilir. Arkadas farkli ram ve farkli ekran karti ile denedi yine sonuc bu... butun sorun iliskisi anakart ve bios cevresinde toplandi suan. güc kaynagi ile alakali olabilir mi diye geliyor son kez aklima, o da degilse anakarttir yani...

yada 7870 i cikardiktan sonra cmos clear yapip mi farkli ekrankartini deneseydi acaba diye simdi aklima geldi... bunlar deneme ile ve denenler yazilarak test edilmesi gereken seyler, yahut servisi kullanarak onlarin test etmesi istenir belki onlarin cozebilecegi birseydir.

• Hocam anakartın 2. gpu slotunu denemediyseniz dener misiniz? Eğer görüntü geliyorsa anakartta sorun var demektir. Aynısı benim başıma gelmişti çünkü.

https://forum.donanimhaber.com/x570-anakart-vga-slot-problemi--141404596#141405320

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.DarKStyLee -- 2 Aralık 2020; 16:1:28 >
  • aynı anakart aynı ramleri kullanıyorum crucial 8x2 3200mhz , hatta 2600 mhz görürü ilk taktığınızda biosta xml profilmi ne onu seçince 3200 e çeker sııntısız bir şekilde , ekran kartım şimdilik gt1030 takılı , ekran kartın eski olduğu içn boot edemiyor olabilir , güncel bir kart varsa arkadaşlarınızda onunla bir deneme yapıp ekran kartındamı diye kontrol etme şansınız varsa problemin ekrn kartındanmı değilmi çözmüş olursunuz , duruma göre ilerlersiniz

• re_death kullanıcısına yanıt

Aynen seni anakart cpu eps kablo 8pin 4pin konusundan hatirliyorum, bu anakarti kullaniyordun, islemci neydi sende?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 2 Aralık 2020; 16:15:43 >

r5 3600x işlemci , nvme m2 ssd , crucial 8x2 3200mhz, asus gt1030, 1tb ve 500 gb sata hdd yedekte, psu 600w 80+ pusu

ekran kartıda 3060 ti ile değiştirmeyi düşünüyorum beklemedeyim onu

3600x ile bios update gerekmez al tak calistir zaten, bu model ramlerinde uyumlu oldugunu gormus olduk, bunlar uyumlu ise buyuk ihtimalle 3600 lükleride uyumludur. chipler zaten ayni sadece hiz asirtilmisi olmasi lazim onlarinda.

• holyturk06 kullanıcısına yanıt

Bendeki ramler bunlar. Msi'ın sitesinde kodu arattığımda bu şekilde çıkıyor.

MSI B550 Gaming Edge+R5 5600X "Ez Debug LED Boot Işığı yanıyor, ekrana görüntü gelmiyor "
    MSI B550 Gaming Edge+R5 5600X "Ez Debug LED Boot Işığı yanıyor, ekrana görüntü gelmiyor "

• sniper23 kullanıcısına yanıt

Asus Gtx 1660S ve Sapphire 7870 ekran kartları ile denedim. Görüntü alamadım.

• Mr.DarKStyLee kullanıcısına yanıt

Hocam anakartın 2. gpu slotunu denemediyseniz dener misiniz? Eğer görüntü geliyorsa anakartta sorun var demektir. Aynısı benim başıma gelmişti çünkü.

https://forum.donanimhaber.com/x570-anakart-vga-slot-problemi--141404596#141405320

Hocam ekran kartlarını kuzenlerden ödünç alarak denediğim için her zaman deneme şansım olmuyor. Benim almış olduğum RX 5700XT 9 aralıkta gelecek.

Asus gtx 1660s ve Sapphire 7870 ile ayrı ayrı denendi.

Aynı kart ve ramleri kullanıyoruz ama ben bir türlü görüntü almayı başaramadım. Benim beceriksizliğim mi bilemedim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzunvadeliyatirimci -- 2 Aralık 2020; 16:58:6 >
  • merhabalar.

öncelikle bir CMOS yaparak anakartı 0 layın. yada bios pilini cıkartıp 10 dakika kadar bekleyın.

daha sonra tüm bileşenleri sökün. anakartı poşetine koyun sonra uzay montajda sadece cpu pin ve 24 pin takılı olsun anakartınızda kasadan .(hiçbir bileşen olmayacak)

daha sonra BOŞ bir usbye bios yazılımını indirin ismini MSI.rom olarak değiştirin. ve usb yı anakartınıza takın.

daha sonra BİOS FLASH tuşuna basıp biosu yuklemesını bekleyın. 5 ila 15 dakıka arası değişebilir. kırmızı ışık yanıp sonmeye baslayacak ve tamamen sondugunde ıslem bıtmıs olacak

daha sonra "tek" ram olarak montajınınızı yapın.(uzay yapın.)power swıtch ı de yerıne takın

sorun devam ederse anakartınızı servıse gonderın fızıksel bır sorunu olması muhtemel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 2 Aralık 2020; 17:3:50 >
  • uzunvadeliyatirimci U kullanıcısına yanıt

7870 hadi neysede gtx 1660 da hiç bir sıkıntı yaşamadan çalıştırmanız lazım yeni kart sonuçta, benim dandik 1030 u tak çalıştır yaptıysa onuda yapar 7870 den şüpelenmiştim sadece

biosa girdiğimde ramleri görüyomu o.c suz 2666 mhz

ramler genelde sıkıntısız çalışır çok nadr bozuk çıkmaları ama yinede önyargılı bakmak lazım , pci ex slotunda sıkıntı olabilirmi yada ekran kartını tam oturtturamamış olabilirmisiniz

aynen taktım çalıştırdım ben herşeyi , sadece flash bellek bozuk çıktı indowsu kuramadım yeni bir usb ile takıp boot etmek zorunda kaldım :)

biosu yinede güncelledim son sürüme getirdim

• quote:

Orijinalden alıntı: uzunvadeliyatirimci

Asus Gtx 1660S ve Sapphire 7870 ekran kartları ile denedim. Görüntü alamadım.

Bunu dene: Ben de X570 Gaming Edge de böyle bir problem vardı. Harddisklerin hepsini çıkart ve anakartı öyle başlat. Ekran gelirse BIOS güncelle ve harddiskleri tak. Ben de böyle oldu.

• sniper23 kullanıcısına yanıt

Ödünç aldığım ekran kartları ile sistemi deneyebiliyoruım. Şimdilik elimde ekran kartı olmadığı için test edemiyorum.

Satın aldığım ekran kartı 9 Aralıkta teslim edilecek görünüyor.

Sizce ekran kartım gelene kadar anakartı garantiye göndermelimiyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: uzunvadeliyatirimci

Ödünç aldığım ekran kartları ile sistemi deneyebiliyoruım. Şimdilik elimde ekran kartı olmadığı için test edemiyorum.

Satın aldığım ekran kartı 9 Aralıkta teslim edilecek görünüyor.

Sizce ekran kartım gelene kadar anakartı garantiye göndermelimiyim ?

Hiç bir şey yok deyip geri gönderebilirler.

Benim dediğim ile çözülür diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.