Şimdi Ara

MSI CX61 2OD-231XTR inceleme ve kullananlar (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
363
Cevap
12
Favori
40.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AbdullahB

Bende MSI CX61 2OD-008XTR var. Acaba bu modele mSATA takılabiliyor mu? Deneyen var mı? SSD olayını nasıl çözdünüz?

Hocam maalesef CX61 serilerinde mSATA yuvası yok. Kullandığın HDD'i çıkartıp yerine SSD takacaksın yada optik sürücüyü iptal edip, aşağıdaki aparatla birlikte SSD kullanacaksın.

http://urun.n11.com/dvd-ve-hdd-kasalari/akasa-nstor-sata-optik-surucu-yuva-uyumlu-hdd-ssd-cd-rom-kutusu-P29850508?cid=604001&gclid=CjwKEAiAhPCyBRCtwMDS5tzT03gSJADZ8VjRIL0H650IrOwMM6e8DhW0qRjHNcNUqw1oePF_IVp5yRoCziDw_wcB

• quote:

Orijinalden alıntı: asdfzxcvaz

bende ssd alacağım şimdi arkasını açıp normal 1tb hdd çıkarıp ssd mi takıyoruz bide ssd tavsiyesi olan var mı?

120gb sandisk ultra 2 var 189 tl
    240gb sandisk ultra 2 var 280 tl

harici hard disk kullanmıyacağım blade and soul bide lol oynuyorum harici hard diskim var tavsiyeniz var mı marka model

http://www.kliksa.com/urun/sandisk-ultra-ii-120gb-ssd-sdssdhii-120g-g25-/902199171 bunu almayı düşünüyorum bunu alınca eksta bir aparat almıyoruz değil mi
    cahilliğime verin fazla anladığım yok

Hocam alternatif olarak optik sürücüyü çıkartıp buraya bir aparatla birlikte SSD takabilirsin. Daha zahmetsiz olur.

http://urun.n11.com/dvd-ve-hdd-kasalari/akasa-nstor-sata-optik-surucu-yuva-uyumlu-hdd-ssd-cd-rom-kutusu-P29850508?cid=604001&gclid=CjwKEAiAhPCyBRCtwMDS5tzT03gSJADZ8VjRIL0H650IrOwMM6e8DhW0qRjHNcNUqw1oePF_IVp5yRoCziDw_wcB

SSD tavsiyesi:

http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-240gb-hyperx-fury-sata-30-cache-ssd-okuma-500mb-yazma-500mb.html?srt=UP

• Benim bilgisayara anakart lazim, ekran veya baska bi sorundan bilgisayari kullanamayan varsa ulasabilirmi bana?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok şükür o tür sorunlar çıkmadı bende yoğun kullandığımdan bazen ısınma problemler oluyor onuda fan ile hemen düzeltiyorum ortam sıcaklığı ile alakalı tam performans alıyorum şimdiye kadar :)
  • win 10 kuran varmı? Sorun yaşayan?

• Konumuza güncel bios linki ve talimatları eklenmiştir.
    Herkeze sevgiler..
  • Bir süredir batarya bozuk fişte kullanıyorum bilgisayarı orijinal batarya fiyatı ne kadardır servise soran oldu mu? Bir de optik sürücü yerine ssd takmak istiyorum ama ilk defa yapcam. Kızak gerekiyormuş galiba ama ölçüsü ne ve dış görünümü değiştirir mi? Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DRAMBORLEG

Bir süredir batarya bozuk fişte kullanıyorum bilgisayarı orijinal batarya fiyatı ne kadardır servise soran oldu mu? Bir de optik sürücü yerine ssd takmak istiyorum ama ilk defa yapcam. Kızak gerekiyormuş galiba ama ölçüsü ne ve dış görünümü değiştirir mi? Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

Cihazı alali kac sene oldu?

• quote:

Bir süredir batarya bozuk fişte kullanıyorum bilgisayarı orijinal batarya fiyatı ne kadardır servise soran oldu mu? Bir de optik sürücü yerine ssd takmak istiyorum ama ilk defa yapcam. Kızak gerekiyormuş galiba ama ölçüsü ne ve dış görünümü değiştirir mi? Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

optik sürücü için arkada işaretli civatası var ,yavaşça çıkar. Çıkan sürücüye göre sipariş verebilirsin. kötü durmuyor. Ssdyi mevcut yerine çıkan wd diskide optik sür. yerine taktım gayet uyumlu çalışıyorlar.

Banada çukan optik sür.kullanacağıö harici bir kutu gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: elmanderr

quote:

Cihazı alali kac sene oldu?

2 yıl civarı herhalde hocam

Teşekkür ediyorum. @Miralge

Bir de cihazın maksimum ram kapasitesi kaç gb? Konunun ilk sayfasında 16gb yazıyor emin miyiz? Ram upgrade yazınca çıkan sayfalar max 8 gb yazıyor.link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-978DD658B -- 20 Haziran 2016; 22:44:36 >

• selam,
    makina çılgın ısınıyor ve çat diye kapanıyor. termal macun yenilenmesi lazım diye gittim macun aldım fakat macun yenilemesine ve temizliğe rağmen değişen bir şey olmadı.

termal macun konusu burada;
    http://forum.donanimhaber.com/m_116266938//tm.htm#118339825

bir arkadaş bakır borularda problem olabileceğini yazmış, bakır boru alıp takayım edim fakat servis dışında nerede bulunur bilmiyorum, var mı bunun yan sanayisi?
    Benzer sorun yaşayıp çözebilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican456 -- 11 Şubat 2017; 17:46:59 >
  • beyler ben wifi kartini degistirmeyi dusunuyorum tavsiyesi olan var mi?
  • herkese merhaba. kulaklığımın jackı içeride kırıldı. çıkarmamın (cımbız, çengel iğne denedim olmadı) bir yolu var mıdır? ayrıca şimdilik idareten sesi hoparlöre vermek istiyorum ama ne realtek hd audio yöneticisinden ne de aygıtlardan mikrofon(kulaklığı) devre dışı bırakarak bunu yapabildim. yapmanın yolu nedir? şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zynftt -- 28 Ekim 2016; 4:54:22 >
  •  MSI CX61 2OD-231XTR inceleme ve kullananlar MSI CX61 2OD-231XTR inceleme ve kullananlar MSI CX61 2OD-231XTR inceleme ve kullananlar MSI CX61 2OD-231XTR inceleme ve kullananlar MSI CX61 2OD-231XTR inceleme ve kullananlar
     MSI CX61 2OD-231XTR inceleme ve kullananlar

Dvd-rw yerine SSD disk takılınca çıkan dvd-rw kullanmak için harici bir kutu alabilirsiniz.
    win10 pro kutuyu tanıdı , harici olarak iş görüyor.

dvd kutu ve ssd kutu model olarak 12,7mm olanı seçilmeli. dvdrw yerine ssd diski takmak için resimdeki gibi bir hdd caddy kullanılabilir. harici kutu model S-link S105 / 2disk kullanmak isteyenler için belki birilerine faydalı olur

• Herkese merhaba leptopun anakartinda kisa devre oldu tamir edilmicek kadar elinde anakart olan var mi simdiden tesekkurler

• Lutfen herhangi bir sorundan dolayi bilgisayarini kullanmayan ve anakarti saglam olan arkadaslar cevap verebilirmi
  • 2017 de bu bilgisayarı alabileceğim bir satış noktası var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mütecessis -- 15 Ocak 2017; 10:52:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alican456

selam,
    makina çılgın ısınıyor ve çat diye kapanıyor. termal macun yenilenmesi lazım diye gittim macun aldım fakat macun yenilemesine ve temizliğe rağmen değişen bir şey olmadı.

termal macun konusu burada;
    http://forum.donanimhaber.com/m_116266938//tm.htm#118339825

bir arkadaş bakır borularda problem olabileceğini yazmış, bakır boru alıp takayım edim fakat servis dışında nerede bulunur bilmiyorum, var mı bunun yan sanayisi?
    Benzer sorun yaşayıp çözebilen var mı?

Arkadaşlar merhaba,

bu kapanmaların önünü alamayınca termal macundan medet ummayı bırakıp parça değişikliğine gittim ve aliexpress'ten fan ile bakır soğutucu aldım, ihtiyacı olan olursa diye benim aldığım ürünlerin linklerini ekliyorum;

https://tr.aliexpress.com/item/3-Pieces-Package-Original-Laptop-CPU-Cooling-Fan-For-MSI-FX620DX-GE620-GE620DX-FX610-FX600-CR650/32584385516.html?spm=2114.13010608.0.0.yVJx2F

https://tr.aliexpress.com/item/NEW-FOR-MSI-CX61-2QF-MS-16GD-CPU-Cooling-Heat-Sink/32758196236.html?spm=2114.13010608.0.0.yVJx2F

bu ürünleri taktıktan sonra ürün normal kullanımda sorunsuz çalışmaya başladı, güncellemeleri yükleyip internette gezinebiliyor, video izleyebiliyordum yani tekrar kullanılabilir olmuştu fakat oyun oynamak istediğimde oyunlar açılır açılmaz çat diye kapanmaya devam ediyordu.

ana kart arızalandı diye düşündüm ve 1-2 yere telefon edip görüş rica ettim, onlar da cihaza yeni bir adaptör alıp pil takmamı tavsiye ettiler, yine düzelmezse arızayı tespit için cihazı bırakmamı söylediler.

cihaza yeni bir adaptör takıp denediğimde sorunum çözüldü, hem adaptörü yeniledim hem de yeni bir pil aldım -pil kayıptı pilsiz kullanıyordum- ve şu anda oyunlarda da kapanmıyor, sorunsuz kullanıyorum.

umarım hiç sorun yaşamadan kullanmaya devam edersiniz fakat olur da benzer bir sorunu yaşarsanız diye yazayım dedim.

• bir önceki mesajım forumda görünmüyor ancak peşine bir mesaj daha (bu mesaj) gönderince her ikisi de görünür oluyor, yani bu mesajı bir önceki mesajım görünsün diye gönderiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.