Şimdi Ara

Msi G272QPF Monitör Ölü Piksel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar bugün Msi G272QPF model monitörüm elime ulaştı.

Ürün çok güzel ve kaliteli. Ölü piksel testini açıp ekranda ölü piksel aramaya başladım. Sadece siyah renk ekranda fark ettiğim şu ölü piksele denk geldim.

Sizce bu ölü piksel midir? İleride buyur veya çoğalır mi? Değişim talep etsem firma reddeder büyük ihtimalle. Kanunda 1 tane ölü piksel çıksa değişim hakkımız oluyor mu?

Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rovaniemi -- 23 Ağustos 2023; 2:23:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam sanki toza benziyor o ama, çok hafif o noktaya tık tık vurduğunuzda belki gidebilir. Dikkat ederseniz pikseller yukarıdan aşağı düz iniyor ama bu hafif kıvrımlı bir şey.

Diğer renklerde de belli oluyor mu bu şekilde yoksa sadece siyahta mı?

• Aklı Selim A kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam.

Toz zerresi değil. Ekrana çok dikkatli bakarak buldum bunu da. Sadece siyah renkte fark ettim. Ölü piksel siyah olur galiba, bu dediğiniz gibi yukarıdan aşağı kıvrımlı gibi. Başka renklerde bulamadım aynı bölgedeki beyaz şeyi. Ölü piksel değil midir sizce?

• Şuradan ölü pixel testi yapabilirsiniz...

Bu arada iki tür ölü pixel var. Bir tanesi herkesin bildiği ölü pixel, yani yanmış çalışmayan led. Her zaman siyah noktacık veriyor ışık veremediği için. Ama bir de parlak pixel var sorunu var, o da her zaman sadece beyaz ışık veriyor.

Msi da uygulama nasıldır bilmiyorum, ama örneğin dell'in monitörlerinde 6 adet veya daha fazla ölü pixel varken monitörü değişirken, eğer parlak pixel varsa 1 tane de bile direk monitörü değiştirmektedir.

• Hmm msi'in sayfasında şunu buldum

3 adet parlak nokta pixeli olursa değişiyormuş. Siz yine de aldığınız yer ile bir görüşün derim.

• yahyace Y kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ediyorum hocam bende ki ölü piksel değil de parlak piksel mi oluyor o zaman?

Ölü piksel gibi ileride zararı olabilecek bir sorun müdür bu? Daha ciddi bir problem mi acaba?

• Bu parlak piksel in üstüne 1tane de gerçekten ölü piksel çıktı.

İleride büyür mü başka bir soruna neden olur mu acaba? Değişim talep etmeli miyim yoksa sıkıntı olmaz mı ilerisi için?

@Aklı Selim @yahyace

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rovaniemi kullanıcısına yanıt

Siz her halükarda değişim talebinde bulunun, umarım olumlu yanıt alırsınız. Zira artsa da artmasa da sonuçta problemli ürün, hiç böyle bir şey olmaması lazım. İleride büyür mü...Eğer panelde problem varsa artabilir de. Sonuçta ölü pixel üretim hatalarından, taşınırken fiziksel hasar görmesinden, eskimekten ve su hasarından kaynaklanır genelde.

• yahyace Y kullanıcısına yanıt

Hocam karanlık ortamda bu şekilde monitör. Işık sizmasi gibi problem edebilecek bir sorun var mı sizce?

Bende bu monitörü almayı düşünüyorum , ips panelde bu olay var hocam malesef. Lg monitörlerde biraz az oluyor. Şuan 1080 msi var g271 sendeki kadar olmasada var bende de ips glow .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thsnblt -- 24 Ağustos 2023; 23:12:28 >
  • thsnblt kullanıcısına yanıt

Bu 2 tane ölü pikselin ileride artıp çoğalma durumu olur mu hocam sizce?

Monitör gayet güzel bu arada. Almayı düşünüyorsanız resimleri atabilirim incleemeniz için

Ölü pixel genelde dağılmaz bildiğim, nerden aldınız sepetist mi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • thsnblt kullanıcısına yanıt

Sepetist.com dan biraz daha pahalıya satılıyor n11'de(aynı satıcı sepetist.com). N11 den aldım, iade vs olursa bilindik bir platform olsun diye. Ama sepetist.com da Msi ın yetkili satıcısıymış zaten.

• 1 parlak 1 ölü piksel çıktı toplam.
    Acaba normal midir bu kadar olması?
    İade edip değişim istesem yeni gelen monitörde de aynı şekilde sıkıntı olur diye korkuyorum.
    Ne yapmalıyım?

Normaldir ileride sıkıntı olmaz, derseniz kullanmaya devam edeceğim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.