Şimdi Ara

MSI GE70 2OE-049XTR Oyunlarda Aşırı Isınma Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
3
Favori
11.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynı modeli kullanıyorum bende tomb 3 ü ultrada oynuyorum benzer değerleri alıyorum 85 falan oluyor hiç 90 olmadı daha absürt bişey soracam turbo fanın açık dimi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zattar

aynı modeli kullanıyorum bende tomb 3 ü ultrada oynuyorum benzer değerleri alıyorum 85 falan oluyor hiç 90 olmadı daha absürt bişey soracam turbo fanın açık dimi :)

tabi ki , Turbo devrede benimde o civarlarda.
  • arkadaşlar benim de aynı üründen var ve benimki de çok ısınıyordu ama problem çözdüm. Msi nin sitesindeki bios güncellemesini yapınca sorun çözülüyor ve sıcaklıklar normal değerlere iniyor. Güncelleme yapmadan önce oyundayken Cpu: 98 , Gpu: 86 derecelerdeydi ama güncellemelerden sonra oyundayken Cpu: max. 86 , Gpu: max 78 dereceyi gördü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alali44

arkadaşlar benim de aynı üründen var ve benimki de çok ısınıyordu ama problem çözdüm. Msi nin sitesindeki bios güncellemesini yapınca sorun çözülüyor ve sıcaklıklar normal değerlere iniyor. Güncelleme yapmadan önce oyundayken Cpu: 98 , Gpu: 86 derecelerdeydi ama güncellemelerden sonra oyundayken Cpu: max. 86 , Gpu: max 78 dereceyi gördü.

Nasıl yaptın
  • http://www.msi.com/service/download/
    option 2 den laptobun modelini bulup bios güncellemeyi ulacaksın mesela 2OE için

http://www.msi.com/product/nb/GE70-2OE.html#download

sanıyorum bir exe ile update yapılıyor. MSI kullanan arkadaşlara sorun
    güncelleme sırasında batarya takılı olsun işlem yarıda kesilmesin

• simetrik kullanıcısına yanıt
    BIOS update yapmış yukardaki arkadaş sordum ama cevap gelmedi daha
  • Nasıl yapılacağını tahmin edebiliyorum Ama sen bir araştır İngilizce olarak zaten anlatıyordur nasıl olacağını

birde buradan yardım istemeyi dene http://forum.donanimhaber.com/m_62358708/mpage_227/tm.htm
  • mesajına geç cevap verdiğim için üzgünüm . Neysehttp://www.technopat.net/forum/aygit-suruculeri/16670-msi-uefi-bios-guncelleme-rehberi.html sitedeki gibi yap. Bende işe yaradı inşallah senin problemin de çözülür . Bu arada msi sitesindeki w8_E1757IMS.511 sürümünü indireceksin. Aman yanlışlıkla .711 sürümünü indirme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezeldenonce -- 23 Eylül 2013; 20:46:13 >

• quote:

mesajına geç cevap verdiğim için üzgünüm . Neyse bu sitedeki gibi yap. Bende işe yaradı inşallah senin problemin de çözülür . Bu arada msi sitesindeki w8_E1757IMS.511 sürümünü indireceksin. Aman yanlışlıkla .711 sürümünü indirme

Bu site dediğin nedir yahu göremedim linki . İkimizde de aynı laptop var sonuçta w8_E1757IMS.511 dediğinin direk linkini verirmisin yanlışlık olmasın riskli işlemler sonuçta.

• Aaa Bios update ile çözülecek işse iyiymiş. Bende Ge60-2oe var ve W7 Ultimate kullanıyorum. Yalnız Ge60 için bir önceki Bios versionu var gibi görünüyor. Ge70 için çıkalı 20 gün olmuş. Ge60 için ne zaman çıkar ki acaba?.. Ge70'i kullansak uymuyordur değil mi? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TourniQueT93 -- 23 Eylül 2013; 17:53:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XanthiN

quote:

mesajına geç cevap verdiğim için üzgünüm . Neyse bu sitedeki gibi yap. Bende işe yaradı inşallah senin problemin de çözülür . Bu arada msi sitesindeki w8_E1757IMS.511 sürümünü indireceksin. Aman yanlışlıkla .711 sürümünü indirme

Bu site dediğin nedir yahu göremedim linki . İkimizde de aynı laptop var sonuçta w8_E1757IMS.511 dediğinin direk linkini verirmisin yanlışlık olmasın riskli işlemler sonuçta.

http://www.msi.com/service/download/bios-20998.html link bu

• quote:

Orijinalden alıntı: TourniQueT93

Aaa Bios update ile çözülecek işse iyiymiş. Bende Ge60-2oe var ve W7 Ultimate kullanıyorum. Yalnız Ge60 için bir önceki Bios versionu var gibi görünüyor. Ge70 için çıkalı 20 gün olmuş. Ge60 için ne zaman çıkar ki acaba?.. Ge70'i kullansak uymuyordur değil mi? :)

tam bilmiyorum ama bence olmuyordur. Ama sen gene de bios güncelleme yapma nolur nolmaz. Riskli yani. Bir hata olursa anakartın gidebilir yani :)
  • Sıcaklıkları düşürenin bios update olduğundan emin misiniz peki? İşlemci kullanımı %100'de mi? Nedense google'a baktığımda "heating issue solved" tarzı başlıklar bulamıyorum. Eğer işlemci kullanımını %95'e, %99'a falan kısıp Turbo Boost'u devre dışı bıraktıysanız 2.4 GHz'de bu sıcaklıklar olağan zaten şu an. Esas olay turbo boost devreye girip 3.4 GHz'e çıktığında işlemcinin 99 dereceye vurmayıp bahsettiğiniz sıcaklıklarda olması. İşlemci kullanımı %95'te belirttiğiniz sıcaklıklar hakim bende.
  • Ohohoo 4 saatlik falan Guild Wars 2 deneyimimde sıcaklıklar görüldüğü gibi (işlemci %95 olmasına rağmen). Skyrim'de değerler bundan 10'ar derece daha düşük oluyor ultra grafiklerde. Yüksek grafikli mmorpgler ciddi ısıtıyor anlaşılan. Merak ettiğim, işlemciyi limitlemesem ne olacak sıcaklıklar. Kapanır mıydı acep
     MSI GE70 2OE-049XTR Oyunlarda Aşırı Isınma Sorunu

• işlemci kullanımı %100 ve turbo boost devrede. Benim sorunum bios update ile çözüldü sizinkini bilmem valla :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezeldenonce -- 25 Eylül 2013; 16:10:04 >
  • cumartesi günü ge70-205xtr siparişini veriyorum.İnşallah memnun kalırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TourniQueT93

Ohohoo 4 saatlik falan Guild Wars 2 deneyimimde sıcaklıklar görüldüğü gibi (işlemci %95 olmasına rağmen). Skyrim'de değerler bundan 10'ar derece daha düşük oluyor ultra grafiklerde. Yüksek grafikli mmorpgler ciddi ısıtıyor anlaşılan. Merak ettiğim, işlemciyi limitlemesem ne olacak sıcaklıklar. Kapanır mıydı acep
     MSI GE70 2OE-049XTR Oyunlarda Aşırı Isınma Sorunu

Benimde bu civarlarda özellikle tomb raider oynarken bu degerleri geçiyor bile

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• XanthiN kullanıcısına yanıt
    Siz de yapın bios update'ini de görelim bakalım gerçekten çözüm müymüş. Her gün bakıyorum Ge60 bios sayfasına, aynı sürüm geldi mi diye.
  • TourniQueT93 T kullanıcısına yanıt
    Beceremem diye korkuyorum adımları özetlermisiniz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun çözüldü mü acaba biosla ? ge60 2oe alıcam ama bu sorun yüzünden düşünüyorum ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.