Şimdi Ara

MSİ GL 72-6QD032XTR (ALINDI) İNCELEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle forumda yeniyim hesabı daha önce açmıştım fakat girmiyordum ama hergün foruma bakıyordum artık aktif olmanın zamanı geldi diye düşünüyorum bu ilk konum ^^

Önceki laptobum hp pavilion g6 idi 3 sene önce 1500 tl'ye almıştım performans olarak istediğimi verse de çok temiz kullanmama rağmen kapağı kapatırken kasada çatlamalar başladı kronik kasa sorunları var aşırı kalitesiz asla ve asla hp tavsiye etmiyorum bana büyük ders oldu.

Şimdi gelelim msi gl 72 'ye. Bu bilgisayarı 1 ay önce satın aldım. Reklama mı giriyor bilmiyorum sanalmarketim.com'dan 3060 tl'ye ssdsiz olan modelini aldım. Almayı düşünen arkadaşlar için kısaca görüşlerimi yazacağım. Önce eksilerinden başlayalım:

-Öncelikle belirtmek istiyorum ki kasa sert plastik ama aşırı kalitesiz değil yani diğer bilgisayarıma göre kalite hissini alıyorum fakat mat rengin de katkısıyla dışardan kalitesiz duruyor sonuçta giriş serisi bir laptop.
    -Klavye steelseries olmasına rağmen çok kalitesiz space tuşuna ortadan basmazsam tuş takılıyor tuşlara ilk bastığımda bana 2 3 sene kullanışmış laptop klavyesi hissi verdi bir ara f8 tuşuna her bastığımda lastik sesi çıkıyordu kendiliğinden düzeldi. Alınmaması için bir sebep değil ama beklentinizi yüksek tutmayın ayrıca bu serilerde ışıklandırma da yok.
    -Gelelim en önemli eksiye bu modellerde tek fan var. İnternette tek modelde çift fan olduğunu gördüm doğrumu bilmiyorum ama %90'u bu modellerin tek fanmış. Isınma konusu şöyle ; ben steamden project cars indirdim turbo fanla oynamama rağmen 80 dereceyi geçmedi ama 75-80 arasında seyretti ve cidden rahatsız ediciydi laptoplarda normal olduğunu biliyorum ama ben oyunu sildim :D Bir de şöyle birşey var bildiğiniz gibi vites modu var sport mode comfot mode green mode bunlar gpuların aşaması gibi birşeymiş sanırım. Ben genelde comfortta kullanıyorum genelde lol cs go oynuyorum lol de 60 dereceyi geçmiyor fakat cs go da da biraz ısınıyor 70 75 görüyor bu değerlerin laptop için çok fazla olmadığını biliyorum fakat tam sol elinizin altı ısındığı için rahatsız edici olabiliyor.

Dipnot: Project cars'ı full ayarlada çok akıcı oynayabiliyorum.

Bunlar eksileriydi ,ben laptop almadan 2 3 hafta kadar araştırdım asusun bir modeliyle msi arasında kaldım modeli tam hatırlamıyorum o yüzden yazamayacağım fakat 2900 fiyat 16 gb ram gddr 5 gtx950 m ekran kartı vb vardı fakat 15.6 inch olduğu için msi tercih ettim.Yazdıklarım sizi vazgeçirmesin bilgisayarımdan gayet memnunum bu fiyata 17.3 inch bu özelliklerde başka bilgisayar bulamadım.Tasarımı özellikle bu fiyattaki rakiplerine göre çok hoş ve hoparlöründen çok memnun kaldım ses sitemini takmama gerek kalmıyor.

Sonuç olarak bu bilgisayarı tavsiye ediyorum şuan 3.100 civarlarında satılıyor sanırım sorusu olan varsa bu başlık altında cevaplayabilirim.
     MSİ GL 72-6QD032XTR (ALINDI) İNCELEME

• Hayırlı olsun

Msi almayı düşünüyorum da ısınma konusu yüzünden kararsızım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam masaüstü almayı düşünmüyorsanız bu fiyata çift fanlı model yok ve msi 'ın ısınması normal düzeylerde diye düşünüyorum. Eğer gta 5 tarzı oyunlar için kullanıcaksanız sağlam bi soğutucu şart ya da harici klavyeyle kullanmanızı tavsiye ederim anakarta zarar vericek sıcaklığa ulaşmaz fakat elinizi rahatsız eder.

Teşekkür ederim.
  • Hala forumda aktif ve urunu kullaniyorsaniz ekran kalitesi ne durumda acaba bende dusunuyorumda ekran kalitesi parlakligi,ses sistemi ve kasa hakkinda uzun kullanim sonuclarinizi paylasirmisiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.