Şimdi Ara

MSI GS60 Ghost 6QD-216XTR vs ASUS GL552VL-DM023T hangisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: MENGENE ~ 53

ben şahşım adına söyledim gidip ofislerine teslim aldım hiç bir sorun sıkıntıda çıkmadı gerisini bilemicem.. ürün hatalı gelmişsse firmanın yapabileceği bişey yok ..

Birde şu var bu adam 6bine satıp kar yapabilecekken neden yok pahasına satıyor onuda anlamıyorum
  • quote:

ben şahşım adına söyledim gidip ofislerine teslim aldım hiç bir sorun sıkıntıda çıkmadı gerisini bilemicem.. ürün hatalı gelmişsse firmanın yapabileceği bişey yok ..

Hocam birdehttp://www.ebrarbilgisayar.com/msi-gs60-ghost-6qd-216xtr-gtx-965m-notebook-pmu348662
    İndirim ne zaman kadar ayın 15'inde güvenilir bi siteyse alabilirim
  • aynı cihazı niye vatan 6.500 e satmyor demiyorsunda az satandan süphleniyorsun.. klasik türk milletiyiz.......
  • Bana aldıgında yazabilirmisin ona göre bende alacagım :D Isınma falan varmı ekran nasıl kaç fps alıyorsun falan birde indirim ne zamana kadar
  • quote:

canım kardeşim arka kapağı metal gorunumlu ama sert plastik diğer kasasıda öyle :) asus sekmesinde konusu var forumda bakabilirsin.. asus kaliteyi çok bozdu n550jk serisindeki kasa kalitesi ve g550 deki kasa kalitesi çok güzeldi keşke o kasalar kalıp sadece donanımları güncelleselerdi hiç düşünmez asus alırdım ama fiyatı aşağı çekmek için plastiğe kaçıyorlar. şuan en iyi kasa kalitesi apple macbook saymıyorum msi'da var..

Ben de bilgilsayar bakıyorum ve plastik ekranın çok eğilip büküldüğünü gördüm fakat izlediğim incelemede eleman metal olanın da satıldığını ve onun plastik kadar esnek olmadığını söylüyordu ayrıca sitesine bi bakın derim sitesinde de plastik ve meta olarak seçilebieceğini söylemiş ve türkiyedeki metal ekranlı olan sanırm.

https://www.asus.com/Notebooks/ROG-GL552VL/

• MENGENE ~ 53 kullanıcısına yanıt
    Valla artık Asus'un ismi yetmiyor. Aslında MSI, Asus'tan daha eski bir şirkettir ve bir zamanlar bilgisayarı açarken siyah DOS ekranında çıkan beyaz yazıların üstünde Micro-Star International diye bir logo görürdünüz ya, işte o bile MSI'dır.

Asus'a karşı bir garezim yok, hatta OEM ürünlerinde çok iyi bir marka, masaüstü bilgisayarımdaki anakart ve ekran kartı Asus mesela. Ve hep de bu tarz ürünlerde Asus'u tercih ediyorum.

Ancak iş laptoplara gelince öyle değil. Asus gittikçe malzeme kalitesini düşürüyor ve eski teknolojiler kullanarak milleti kazıklamaya devam ediyor. Alt ve orta seviye laptoplarda 20 senelik eski panelleri kullanıp millete kaktırmaları, eskiden bana mısın demeyen kaliteli kasaların yerini her yerinden esneyen plastik kasaları, güya oyun laptopı olan G serilerinde bile neredeyse tüm modellerde halen daha 5400 RPM hard disk kullanıp insanlarla dalga geçmeleri gibi özelliklere sahip Asus.

Ve MSI, oyun laptoplarında açık ara en çok satılan, tercih edilen marka. İncelemeler olsun aldığı ödüller olsun her zaman farkla önde olan bir marka. Kasalarını da her modelde daha da kaliteli, sağlam ve hoş tasarımlı bir şekilde geliştirmekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 18 Haziran 2016; 4:49:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mcgoktug

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Litityum

quote:

ebrar'da 5.100 e 4.600 500 tl fark sıkıntı değil.. msi kasa aliminyum sağlam ekran ips en önemlisi 1.9 kg.

asus ismi yeter lakin sert plastik kasa ve ekran ips değilmiş alan arkadaşlar forumdan öyle belirtmiş.. ve ağırlık 2.6 bilemedim.. malzeme kalitesine önem veren bi isanım 4.500 5.00 tl veiripte avuçlarımı plastik üstüne koymak istemem ama tek kafama yatmayan gtx 965 m 2gb olması..

Açıkçası aradaki 650 gramlık fark için bile tercih edilebilir bana kalırsa. Ama msi free dos onu da göz önünde bulundurun

aynen oda var windows 10 lu 970 m lı vatanda 6.500 tl wındows 10 350 tl.1.150 tl gtx 965 ve 970 arasına verılırmı bılemedım ıyıce kafam karısıyor..

Windows 10 Lisansını 50-60TL'ye bu arkadaştan satın alabilirsiniz. Lisanslar orijinal, ben aldım aylardır kullanıyorum. Yani FreeDos iletim sistemli alıp boşuna para vermeyin.

http://forum.donanimhaber.com/showProfile.asp?memID=861850
    http://forum.donanimhaber.com/m_113823439//tm.htm#113823439

Ekran paneli oyun oynayacaksanız IPS yerine TN olursa daha iyi. IPS ekranın renkleri daha iyi olabilir ancak gecikme süresi ve sebep olduğu ghosting efekti yüzünden oyuncu bilgisayarlarında tercih edilmez. Ayrıca günümüzde kullanılan TN paneller neredeyse IPS paneller kadar geniş görüş açısı ve renk derinliği sağlayabiliyor.

Alabiliyorsanız 970M olan bir model alın derim. Marka olarak ASUS tercihimdir ama bu 2 seçenek arasında MSI'ı alın diyeceğim. DDR4 yeni teknoloji. Donanım olarak daha güncel. Diğer özellikler neredeyse aynı.

Günümüzdeki IPS panellerde eğer ekran 4K çözünürlükte değilse ghosting sıfırdır. Bahsedilen MSI modeli de zaten 4K olmadığından ghosting yapmaz asla. Gecikme süresine gelince TN panelde gecikme 1-3'se IPS'te 2-5'tir fazlası değildir ve aradaki farkı kimse anlayamaz hissedemez. İnsan üstü reflekslerimiz yok, veya siber e-sport oyuncusu falan da değiliz.

Günümüzde de hiçbir TN panel, IPS panellere yakın görüş açısı vermez, veremez de zaten, barındırdığı teknoloji buna izin vermez. Hele MSI laptoplarındaki TN panelleri hepimiz biliyoruz, bizzat ben de kullandım zamanında GE60 ve doğru görüş açısını bulacağım diye akla karayı seçip kapağı bir eğip bir açıyordum.

Yanlış anlamayın genelleme yapıyorum şu an, özellikle Türk insanlarında böyle bir düşünce var, "Oyun oynuyorsan IPS olmaz abi ya." şeklinde konuşuyor herkes ama bu çok yanlış bir düşünce aslında. Tam tersine IPS tercih edilir, oyunlarda kim daha fazla renk, kontrast, RGB derinliği görmek istemez? Kimsenin aradaki 2 milisaniyeyi anlayacak insan üstü refleksleri yok.

Öte yandan freedos konusunda yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. Freedos olmuş veya olmamış ne fark eder? Milleti kazıklama yöntemi bu resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 18 Haziran 2016; 4:41:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Litityum

quote:

ebrar'da 5.100 e 4.600 500 tl fark sıkıntı değil.. msi kasa aliminyum sağlam ekran ips en önemlisi 1.9 kg.

asus ismi yeter lakin sert plastik kasa ve ekran ips değilmiş alan arkadaşlar forumdan öyle belirtmiş.. ve ağırlık 2.6 bilemedim.. malzeme kalitesine önem veren bi isanım 4.500 5.00 tl veiripte avuçlarımı plastik üstüne koymak istemem ama tek kafama yatmayan gtx 965 m 2gb olması..

Açıkçası aradaki 650 gramlık fark için bile tercih edilebilir bana kalırsa. Ama msi free dos onu da göz önünde bulundurun

Freedos olmuş veya olmamış ne fark eder? İşletim sistemine mi para vereceksin yoksa donanıma mı? Kendin dışarıdan crackli bir şekilde kurabileceğin veya çok ucuza alabileceğin bir işletim sistemi için fahiş fiyatlar ekleyip millet kazıklıyor bu mağazalar. Freedos olup olmaması bir tercih sebebi değil ki kardeşim neyini göz önünde bulundursun millet, bilgisayardan işletim sistemi çıkmış çıkmamış ne fark eder?

• Merhaba arkadaşlar bugün msi gs60 6qd yi incehesap sitesinden almış bulunmaktayım. Bir sorum var. Bu cihazda halihazırda gelen 128 gb bir ssd var fakat ben ssd takviyesi yapmak istiyorum 128 daha. Piyasada 120 lik ssd ler var 128 likler var. Birde sata2 sata3 olayı var. Bu bilgisayar için hangisini ve hangi model ssd yi tercih etmeliyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackMamba20 kullanıcısına yanıt
    SSD'nin 120 yada 128GB olması sadece kapasite ile ilgili. Şu an satılan modellerin tamamı SATA III yani SATA6Gbps destekli. SSD alırken sadece SATA yada M.2 arasında seçim yapmalısın.

SATA uyumlu:

http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-128gb-850-pro-sata-30-okuma-550mb-yazma-470mb-ssd.html

M.2 uyumlu:

http://www.vatanbilgisayar.com/transcend-mts80-128gb-m2-mini-msata-ssd-okuma-hizi-550mb-yazma-hizi-460mb.html

• Draker kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bir sorum daha olacak. SSD upgrade ini ben yapabilir miyim bildiğim kadarıyla gs serisi çok ince olduğu için oldukça zor ssd ve ram takviyesi. Herhangi bir serviste yaparlar mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackMamba20

Teşekkür ederim bir sorum daha olacak. SSD upgrade ini ben yapabilir miyim bildiğim kadarıyla gs serisi çok ince olduğu için oldukça zor ssd ve ram takviyesi. Herhangi bir serviste yaparlar mı acaba?

Uzun süredir GE60 kullanıyorum. MSI'ın tüm serilerinde garanti etiketini çıkartarak HDD, SSD yada RAM değişimlerini kendin de yapabilirsin, bu durum garantiyi bozmaz. Ancak ben bu işlerden hiç anlamam dersen teknik servise göndermen daha sağlıklı olur.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.