Şimdi Ara

MSI GT 683 2. El Mantıklı mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2000 altı oyun için dizüstü araştırırken MSI GT 683'ün 2. eli karşıma çıktı. Temiz kullanılıp kullanılmadığını elden kontrol edeceğim, eğer temiz olduğunu varsayarsak(2,5 yıllıkmış) aşağıdaki özelliklerde;

Intel Core i7 2670QM
    16RAM (4x4, 1333MHZ)
    750GB 7200RPM Harddisk
    15.6" 1920-1080 LED EKRAN
    2GB GTX 675M 256bit (Sıfırdan en önemli farkı bu, orijinalinde GTX 560M varken çıkarılıp bu takılmış)

Bu özelliklerde 1800 lira. Sizce temiz bir bilgisayarsa bu mantıklı mı? Önümüzdeki yıllarda çıkan oyunlarda da son ayar olmasa bile sıkıntı çıkarmamasını istiyorum. Bir de bu modelde bilinen sıkıntılar var mı?(fanda çok ses çıkma, ısınma falan gibi) Sıfır alacaksam aklımda Asus X550JK-XO012D vardı, ekran kartı ilgimi çekmişti. Eğer bu olmazsa 1800 lira veya altı iyi bir tavsiyeniz var mı?(2. el de olabilir)

Şimdiden teşekkürler

Düzenleme: Bu versiyonda klavye ışıklandırması yokmuş, çok büyük bi eksi olmasa da bunu sonradan değiştirme ihtimali var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galen_Marek -- 8 Kasım 2014; 21:07:22 >

• Victorun modelleri var bir bak derim inclelemeleride forumda var , Asusta alabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Victor modellerini inceleyeceğim teşekkürler ama Türkiye'de fazla satan yer yok sanırım.
    MSI GT 683 iyi değil midir sizce peki?
  • temizse alınır bence . ben olsam alırdım.
  • Bugün biraz daha araştırdım işlemci modeli biraz düşük kalmış galiba. 2. nesil i7. Ekran kartı da gtx 675m üzeri desteklemiyormuş bu model. Sizce i7 2670QM + gtx 675m ikilisi BF4 gibi oyunları full HD de ultra yada high ayarlarda kaldırır mı? Ayrıca bu modelin fan kalitesi nasıl acaba? Fazla ısınma yapar mı?

Son olarak gtx 850m mi daha iyi gtx 675m mi? Benchmarkta gtx675m baya yerde geçmiş ama biraz eski bi model gibi...
    Bu olmazsa Victor 451 almayı planlıyorum servis kalitesi falan nasıldır?
  • Sürekli mesaj yazdığım için özür dilerim ama forumda hiç mi GT683 kullanan yok?
    Çok cazip gelen bir PC ama biraz eski bir model olması aklımda soru işareti bırakıyor. İşlemci problem çıkarmaz diye düşünüyorum ama fan ve ısınma konusu nasıldır acaba? Temizleme + termal macun konularını yeni öğreniyorum onları uygularım ama bunları yaparsam modelin kendi problemi var mıdır?
  • laptop alırken kasa kalitesi ve ısınma durumuna da dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. 2,5 yıllık bir laptop temiz ya da hor kullanılmış olabilir. msi markasının verdiği güven ve ekran kartı kafa karıştırabilir fakat yeni nesil ekran kartları ve işlemcilerde ısınma sorununa daha az rastlanıyor. nesil geliştirmenin mantığı da budur. kullanılan enerjiyi ve açığa çıkan ısıyı minimuma indirgemek. birinci el alınan bir laptop sizi daha uzun süre idare edebilir. ben yeni bir laptop almanızı öneriyorum.
  • Leptobu iyice kontrol edin bi yerinde cizik kirik catlak yoksa alinabilir bir cihaz ama o paraya guzel bir sistem toplanabilir

• Çok teşekkürler cevaplar için. O zaman kasa + fanı boş verin onu kontrol ettikten sonra düşünürüm. Peki GTX 675m hakkında düşünceleriniz nedir? Şimdiki 8. nesil kartlara göre çok geride kalır mı?
    Benim için kasa kalitesi, dizaynı falan 2. hatta 3. planda kalan özellikler, içindekileri koruduğu sürece dandik de olsa sıkıntı değil, kötü kullanan biri değilimdir. Bunları önemsemezsek maksimum 1800 liraya daha mantıklı sistem var mıdır? Minimum;
    i5 3. nesil, GTX 850m, 7200rpm HDD(bunda boyut önemli değil, hatta fiyatı düşürecekse daha azı tercihimdir yeterince HDD var bende ), 8gb ram ve full HD ekrana sahip bir PC(hem 1800 lira hem bu özellikler olmaz derseniz sıfır olması önemli değil ) öneriniz var mı? Tercihim MSI ve Lenovo ama çok da önemli değil. Bu özelliklerde bir dizüstü bu fiyata bulunabilir mi?

• Victorlara bak bnce

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.