Şimdi Ara

MSI GTX 580 OverClock Ayarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gecen hafta MSI GTX 580 aldım, tabi yanına afterburner programınıda kurdum ama aklıma takılan bazı şeyler var eğer bu programı kullanan arkadaşlar varsa bir kaç sorum olacak

1- CoreVoltage, bunu arttrıp azaltmak neye göre oluyor (şu an otomatikte)
    2- CoreClock ve ShaderClock şu an ki ayarlarda orta kısımda ama istenirse arttırılıp azaltılabiliyor eğer bunları arttırırsam yukardaki CoreVoltage içinde bi ayar yapmam lazımmı eğer gerekse bunları hangi orana göre ayarlamam lazım

3- şu anki ayarlarla bütün oyunlar gayet sorunsuz calışıyor fakat BattleField 2 Badcompany şu anki ayarlarla açtığımda 10 yada 15 dk sonra ekran beyaza düşüyor bir anda bütün GPU değerleri sıfıra inip oyundan çıkıyor ama sadece bu oyunda gecerli ve ayrıca sıcaklık ortalama 60 C şu ana kadar 70 C görmedi, bunun sebebi acaba bu oyun için çekirdek hızlarınımı arttırmam lazım yoksa bu sorun başka birşeymi, yazılımsalmı driverla alakalı birşeymi anlamadım ?

sistem özellikleri

Gigabyete X58A UD7 ana kart
    Intel i7 950 işlemci
    termaltek işlemci soğutucu
    termaltek 875 Watt PSU
    3*2 GB Kingston 1600 MHz Ram
    MSI GTX 580 ekran kartı
    Windows 7 Ultimate 64 bit

• şuan için gerek yok ama
    core voltage gpu giden güç değeridir cok verip gpu yakma hatta hiç verme gerekmedikçe bu nasıl belli olur artifakla takılma donmalarla
    coreclok gpu cekirdek hızı ve shader clock ise shaderların hızı nvidiada shader hızlarınada mudahale edilebiliyor ve coreclock tan cok daha yüksek hızlara cıkabilir

...

oyun için ise ilacını değiştir bi bence sanırsam sıkıntı oyundan diğer oyunlarda olmuyorsa sorun yoktur kartta
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnarcHiest

şuan için gerek yok ama
    core voltage gpu giden güç değeridir cok verip gpu yakma hatta hiç verme gerekmedikçe bu nasıl belli olur artifakla takılma donmalarla
    coreclok gpu cekirdek hızı ve shader clock ise shaderların hızı nvidiada shader hızlarınada mudahale edilebiliyor ve coreclock tan cok daha yüksek hızlara cıkabilir

...

oyun için ise ilacını değiştir bi bence sanırsam sıkıntı oyundan diğer oyunlarda olmuyorsa sorun yoktur kartta

oyunu steam den indirdim dün orjinal aldım ama muhtemelen başka birşey var bende, windows 64 bit kullanıyor olmamdan bi sıkıntı kaynaklanmıyordur değilmi ? yada güç kaynağından ?

bu arada çekirdek hızlarını arttırmam herhangi bir sıkıntı çıkarırmı karta ben denemedim hiç bilmiyorum

• Kesinlikle driver ile alakalı ya da yazılımsal bişey gibi görünüyor.Ben kartı henüz Bad Company 2de deneymedim ama neyi denediysem,kart maşallah uçuyorDünya üzerinde Bad Caompany için OC lenecek son karttır bana göre,sorun başka yerde.
  • CoreVoltage ekran kartına verdiğin voltaj değeridir. Bu otomatikde durmasın. Çok az bir artırım yapabilirsin ama fazla kaçırmamaya dikket et.Hatta ilk baslarda hiç artırma. Voltaj belli bir overlocktan sonra stabilite bozulmaları olsutuğunda artırılır. Asıl overlock'u coreclock'u artırarak yapıyorsun. Bunuda yavas yavas artırıp(mesela her seferınde 20mhz gibi) stabilite testi yapıyorsun. Stabilite testini için atitool kullanabilirsin. Bu test esnasında sıcaklıklarıda kontrol etmeyi unutma. 80-85C üstüne çıkmasın çok fazla. Eğer artifact ve reset yapmıyorsa artırmaya devam et. Bu sekilde günlük kullanabileceğin en stabil değerleri yakalayabilirsin.

Bu arada bad company için patch çıktıysa indirip kurmayı dene. Büyük ihtimal çözülücektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t3 -- 9 Şubat 2011; 14:58:59 >
  • driver alakalı gtx570 var bendede aynısı oluyor 266.58 dene
  • Programda koruma limitivar, güzn kapalı voltajı sona çekebilirsin Zaten verdiği en fazla 0.200volt. Buda demektirki, atıyorum ekran kartın 1.028V ile çalışıyorsa 1.228Volta çıkarıcak, buda gpu ya zarar vermez

Ama oyundaki donma veya oyundan atma sorununu bence başka bişiden yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dangerousx -- 14 Şubat 2011; 19:08:05 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.