Şimdi Ara

--MSI GTX 970 4G OVERCLOCK-- (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şimdilik extreme bir amacım yok sadece power limiti %110'dan %125'e çıkarmaya uğraşıyorum,

kartım default modda 10200 civarı puan alıyordu 3dmark firestrike'dan,

Afterburner ile oynayarak 11300 civarına ulaştım stress testide yaptım 1.5 saat sorun çıkmadı stabil.

bunun üstüne çıkmaya çalışıyorum, yukarıda yazdığım gibi romu modifiye ettim power ayarları için, geri yükleyemedim,

bir video'da dos'tan komut giriyor oda gözümü korkuttu, araştırıyorum, bu linklere de bir bakayım
  • şimdi tabiki dosdan yada programdan bios atıcan direk ekran kartına müdahale ediyosun , ama çok değişik durumlar olmadıkca bir problem olmuyor çünkü kart masaüzerindeyken zaten idlede çalıştığı için sen istediğin kadar fail overclock yap o durumu kurtarırsın hani pc açılmama vs gibi bir durumu olmaz , yani yazmakda fayda var çok alışık olmayınca insan bocalıyor birşeyler test gidince kalıyor öyle o yüzden yazdım
  • Gönderdiğin video'dan devam ediyorum izledim bir kaç kere dos'a komut yazmaya başladım, fakat;

sistem belirtilen yolu bulamıyor diyor..

örnek: cd C\users\xx\desktop\nvflash bunu yazınca olmuyor türkçe denedim oda olmadı,

adam'da video'da buna benzer birşey yazıyor onda oluyor, denemeye devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Concerve

quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

Kart 3.5 GB dan sonra yavaslayabilir ancak bu kartin 4 gb oldugunu degistirmez

yok be abicim ya , nette onlarca 4K bilmem ne oyun testi var öyle bariz bişey olsaydı zaten o testlerde çıkardı

Sende bunu koru korune desteklemekten vazgec deli gibi savunuyorsun bunlari fanboyun tekisin bende de gtx 970 var ama senin gibi bu kartla yatip kalkmiyorum hala da nvidianin yedigini naneleri kabul etmiyorsun neyin kafasindaysan artik burda tum siteler test etmis kanitlamis yakinda nvidiada kabul eder sen daha savunmaya devam et millete hakaretler edip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

https://www.youtube.com/watch?v=spZJrsssPA0

• quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

quote:

Eee yani?Yasitlarinla oynamani oneririm attigin videoyu zaten izledim.Kart 4 gb hala tersini mi dusunuyorsun?Kart 3.5 GB yi geciyor mu?Geciyor performansi dussede sonuc olarak uzerinde 4 gb tasiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneycaney -- 31 Ocak 2015; 13:43:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Concerve

quote:

''Kart tanıtılan 13 SMM 64 ROP 256 bit 224 GB/s değil, 3.5 GB VRAM kullanımının altında 13 SMM 56 ROP 224 bit 196 GB/s; 3.5-4.0 GB VRAM kullanırken 12,5 SMM 50 ROP 200 bit 175 GB/s hızında.''

--MSI GTX 970 4G OVERCLOCK--

ya sen kime anlatıyosun rop mop al incelemeden bak ne fps veriyor bize bu lazım , isterse 3GB olsun isterse 200bit olsun googlede bir dünya inceleme var daha ucuza daha az ısınan varsa daha az güç çeken varsa daha fazla fps veren kart göster alalım dimi :)

hale bak yazdığına bak 3.5-4.0 GB VRAM kullanırken 12,5 SMM 50 ROP 200 bit 175 GB/s hızında ya bana ne abicim ben bmw alırken ben soruyormuyum bunun egzantirik zinciri kaç santim , bunun üst kapak contasının eni kaç cm , ben alır kullanırım varsa daha iyisi onu alırım bu kadar basit şimdi gidip mynetde okey oynamanı istiyorum olursa karı kızada yürü :)))

http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_970_Gaming/

İşte bu. Sen bir kullanıcısın ve önemli olan bu durumun seni ne kadar etkilediği. Kart 3.5 olsun veya olmasın sen o kartın 3.5 olduğunu öğrendiğinde kartın performansı hala aynı kaldı ve şu anda en f/p kart konumunda. O fiyat bandında en yüksek performansı veren 970 ise teknik özelliklerinden bana ne.

• Bende SLI var aşağıdaki ayarları kullanıyorum. 5-6 saat dying light oynadım bir sıkıntı olmadı.

3.5gb mevzusu için dying light oynarken memory'de 3600mb göremedim, herşeyi fulledim, çözünürlüğü 2k yaptım. Normal şartlarda 3.6 gb'ı geçmesi gerekiyor ama geçmiyor. Açık bir şekilde 4gb değil. 3.5 - 3.6 arası ani hareketlerde kamera çevirmesi, koşarken geriye bakma durumlarında takılma oluyor. Ancak bunun sebebi ram olayından mı ya da kart mı yetmiyor onu bilemiyorum.

https://store.donanimhaber.com/9b/1a/57/9b1a57c46f7d1b69c8f7526d25762035.png
     --MSI GTX 970 4G OVERCLOCK--

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kekkeme -- 31 Ocak 2015; 22:01:54 >

• kekkeme K kullanıcısına yanıt
    Ben de SLI düşünüyorum, memnun musun?
    1080p Shadow of Mordor
     --MSI GTX 970 4G OVERCLOCK-- --MSI GTX 970 4G OVERCLOCK--

4k Shadow of Mordor

1080p Far Cry 4

2k Far Cry4 + 4x MSAA

Kart 4gb değilmişmiş

• quote:

quote:

quote:

Eee yani?Yasitlarinla oynamani oneririm attigin videoyu zaten izledim.Kart 4 gb hala tersini mi dusunuyorsun?Kart 3.5 GB yi geciyor mu?Geciyor performansi dussede sonuc olarak uzerinde 4 gb tasiyor

Kart sahiplerinin derdi kartın kaç cigolayt olduğu değil Nvidia'nın tüketiciyi enayi yerine koyması.

• @Lamb0fGod imkanın varsa dying light oyununda deneyebilir misin? Ben de shadow of mordor'da deniyim. Oyundan dolayı mı ram 3.6 üstünü görmüyor emin olmak için.

@Medijine Kartlar da hiç problem yok baya memnunum. Ancak problem oyunlarda. Shadow of mordor hariç her oyunda internetten belli ayarlar araştırıp öyle oynayabildim. Yüklediğin gibi oynayabildiğin oyun çok az oluyor.

Örneğin: Dying Light için SLI bilmem ne biti var onu değiştirdim. Log klasörünü read-only yaptım. Far cry 4 için bilmem ne dosyasındaki bir parametreyi 1 yap diyo. Bunun gibi problemler.
    Tabi bir de ilk gün patchi var. (Oyunlar orjinal.)
    Ancak bu problemleri çözdükten sonra oyun akıcılığına ulaşıyor ve kartlardan yana bir problem olmuyor. Dying Light baya başından kalkmadan saatlerce oynadım. Kartlarda max 75 i gördüm.
    Malesef dying light yok bende çok sevdiğim bir oyun tarzı değil. Sahte oyun indirmedim bu güne kadar o yüzden malesef deneme imkanım yok..

Ayar olayı biraz değişik geldi, hiç bir oyunda değişiklik yapmadan sorunsuzca oynuyorum ben. Far Cry 4 - Shadow of Mordor - The Crew gibi oyunlarda bir problemle karşılaşmadım 2k'da oynarken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamb0fGod -- 1 Şubat 2015; 10:54:10 >
  • Yahu banane kardesim kim neyi nereye koyuyor ben diyorum ki kart 4 gb bu kadar.Kart 3.5 GB degil

• 2 Gündür bir çok yurt dışı sitesinden incelemelere, karşılaştırmalara bakıyorum. Gtx 970 ile 980 arasında 8-9 fps fark ediyor, Gigabyte, Asus, Msi, Galax, hepsine baktım 970 bu kadar kötü bir kart olsa bu fps'lere ulaşmazdı diye düşünüyorum, neyse konu dağılmasın overclock üzerinden gidelim.

Merak ettiğim bir konu var Futuremark gibi Benchmark sitelerine bakıyorum orda tek ekran kartıyla inanılmaz puanlar alan adamlar var,
    Mesela; 3DMARK Firestrike Benchmark'da Gtx 980 ortalama olarak 11.500 ile 12000 civarında puan alıyor. Ama tek 980 ile 20.000 puanlara ulaşan bir sürü insan var, nasıl oluyor bu iş?

ben 4-5 gündür Afterburner ile 20-25 konfigurasyon denedim %15'e yakın artış sağlayabildim.

Guru3d, Techpowerup vs gibi sitelerde bu kartları overclock yapıyor onlarda aşağı yukarı aynı artışı sağlıyor dikkatlice inceledim.

Bu adamlar ne yapıyorda neredeyse %100'e yakın artış alıyorlar?

• Hocam ekran kartıyla uğraşacağınıza işlemciyle uğraşın bence. Elinizde kalmasın
  • sol üst köşedeki ekran kartı değerlerini gösteren programın adı nedir arkadaşlar?
  • SHLD kullanıcısına yanıt
    O sonraki iş onada sıra gelecek
  • Fraps
  • Şu anda kartın overclock değerleri kaç özellikle çekirdek ve bellek hızları?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.