Şimdi Ara

Msi h110pro vh vga debug

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Birkaç ay önce topladığım sistemimde vga debug ışığı 1-2 saniye yanıp söndükten sonra sistem başlıyor.Açılışta falan birşey yok hatta belli başlı oyunlarda da problem yok fakat bazı oyunlarda kasma değilde arada takılma oluyo.Furmark testi yapayım dedim 1dk lık testi 95 dereceyle bitirdi.Acaba diyorum ekran kartının macununda mı problem vardır.
    Ekran kartımı sistemi topladığım zaman site üzerinden aldım.Modeli Asus hd7870.Merak ettiğim konu bu debug ışığı macun sıkıntısında yanar mı ve 1dk lık furmark testinde 95 derece normal mi.Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kimse bilmiyor mu bu debug ışığı neden yanar

• Ekran kartı sıcaklığı ile anakartın üzerinde debug ledi arasında organik bir bağ yok hocam. Led; CPU, bellek ve VGA'da donanımsal bir sorun olduğu zaman yanar. Ekran kartının fanını ve termal macununu kontrol etmekte fayda var.
  • bu sorunlar neden hep msi lerde çıkıyor ?
    100-150 liraya size anakart satıyorlar, her yandan patlıyor arkadaş :D
    100-150 az paramı diyip söylenmeyin şimdi, dolar 2-3 yıl önceki gibi olsaydı, 50-75 liralık anakart olacaktı bunlar =)
  • Ekran kartının fanı çalışıyomu
    Fan bozuktur veya pim ini tam oturtamamışsındır bunlara baktınmı. Fanda sorun yoksa termal macunu yenile bence. 95 ciddi bi değer çünki.

• Öncelikle mesajlarınız için teşekkür ediyorum.
    Termal macun hakkında düşüncelerim vardı.Bende Zalman st2 macunla yeniledim.Kartın fanları da aldığım günden beri düzgün bir şekilde çalışıyor.Aslına bakarsanız sıcaklığın oc den kaynaklandığını düşünüyorum.Gaming modda çıkmış o değerler.Fakat debug led sorunu neden anlayamıyorum.Yani kart düzgün çalışıyor bir problem yok.

Yeni fark ettim.Resimdeki sebepten olabilir mi?
     Msi h110pro vh vga debug

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SvvordLion -- 13 Haziran 2016; 10:27:00 >

• SvvordLion kullanıcısına yanıt
    Macun yenilediğinde sıcaklık düşmedi mi?
    O takılma dediğiniz şeyin sebebi de yüksek ısı yüzünden ekran kartı ısı yüzünden hız düşürüyor sebebi bu yani sıcaklığı düşürmemiz lazım.

• vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    Oyunlardaki dereceler çok normal 66-70-75 en fazla.Fakat furmark testinde fabrikasyon değerlerde 2dk dan sonra 80 dereceyi görüyo.
  • SvvordLion kullanıcısına yanıt
    Furmark gpu'ya ne yapıyor bilmiyorum ama en az %15-20 daha fazla güç çekiyor kart, yani normal diyebilirim yaklaşık 2 sene önce bir video izlemiştim adam piyasadan 7-8 tane 290 toplamış bunları sıcaklık ve ses olarak karşılaşıyor.
    O testte çoğu kartın normal oyunlardaki ile furmaktaki sıcaklık değerleri 5 derece civarında oynarken asus direct cu2 kart oyunda 81-82 idi sanırım furmark ta ise 95 dereceye çıkıyor büyük ihtimalle de thermal throttling'e giriyor yani demem o ki asus kartların bir zaafı olabilir o testte.

• Belki de öyledir.Çünkü furmark harici değerlerim normal gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.