Şimdi Ara

MSİ H97 GAMİNG3 4790K İLE ÇALIŞIR MI ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Flying Nimbus

Hocam sistemin son hali her şeyiyle çok güzel olmuş fakat DDR3 2400 ramlere o kadar para vereceğinize onları 1600 yapıp artan parayla da en azından R9 290 falan alırsanız daha mutlu olursunuz. 280x çok hafif kaçmış bu sisteme.

Ek olarak da fan kontrolcü kullanmanızı önermem. kasada fazladan kablo karmaşasına sebep oluyor ki sizin kasanız mid atx kasa. Fan hızlarını anakartın üzerinden kontrol edebilir ya da ufak direnç kablolarından bağlayabilirsiniz uçlarına.

Hocam sistemin güzel olduğunu duymak beni sevindirdi.

Hocam ram konusunda ben bu bilgisayarı grafik tasarım 3d modelleme render amaçlı kurduğum için bana önceden ram frekansının yüksek olması önerilmişti. Bir de bu gskill ramler trident, ripjaws değil ve 1600mhz ripjaws ile aralarında 80 tl oynuyor. Ben de madem anakartı h81'den z97'ye çıkardım 80 TL'den mi kaçacam dedim ve koydum.

Ekran kartını 280x seçmemin sebebi de öğrendiğim kadarıyla grafik tasarım için bir özelliğinin 290x'e göre daha iyi olması.

Hocam benim bildiğim anakarta üç tane fan bağlayabiliyorum(pc toplama işini ilk defa yapıyorum, dolayısıyla bilgimin doğruluğundan şüpheliyim) ve açıkçası fanların gücünü azaltıp çoğaltabilme , ince ayar yapabilmek istiyorum. Ancak tabi ki sizin önerinizi de göz çnüne alıp araştıracağım. Son olarak direnç kabloları ne işe yarıyor o konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.

Teşekkürler.

• Ram konusunda haklısınız 80 lira önemli bir fark değil verilebilir. Tasarımda ram frekansının etkisi konusunda bir bilgim yok o konuda bir şey diyemeyeceğim.

Ekran kartı konusunda ise yanlış bildiğiniz bir şey var onu düzeltelim önce. Çizim tasarım konusunda AMD opencl kullanır ve model numarası arttıkça da kartların opencl performansı artar.(290x>280x gibi) Dediğinize benzer bir durum nvidia'da var. Örnek olarak gtx 980 gtx78'den oyun konusunda daha performanslı olmasına rağmen 780 cuda konusunda daha başarılı. Yani çizim tasarım konusunda daha iyi. Bu bağlamda kullandığınız yazılımlara bakarak nvidia mı amd'mi sorusunu cevaplamalısınız, yani cuda mı opencl'mi asıl ihtiyacınız olan.

Fan direncine gelecek olursak. Atx fanlar 12v ile çalışırlar. Noctua fanların kutusundan bu akımı düşürmek için ek ufak kablolar çıkar. Bu kablolarla akımı 5v veya 7v gibi değerlere düşürerek fan devrini düşürebilirsiniz. Bu kabloları bilgisayarcılardan veya Gittigidiyor gibi sitelerden de temin edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Nimbus -- 18 Temmuz 2015; 20:56:43 >

• Flying Nimbus kullanıcısına yanıt
    Ram şu; GSKILL Trident X DDR3-2400Mhz CL10 16GB (2X8GB) DUAL (10-12-12-31) 1.65V diğeri ise GSKILL RipjawsX 16GB (2x8GB) DDR3-1600Mhz CL9 DUAL (9-9-9) 1.5V F3-1600C9D-16GXM

Hocam 2400'lük ramin (10-12-12-31) değerleri normal mi yoksa çok kötü değerler mi, bana diğerine göre baya fark var gibi geldi.

Hocam 280x'in üstün olan tarafı FP64/32 oranı imiş. Poligon hesaplamada ön plana çıkıyormuş sanırım bu özelliğiyle. 3d modellemede render'da işe yarar diye düşündüm. Hem de ekran kartına bir amatör olarak çok yüksek meblaları başlangıç aşamasında belki de kartı yanlışlıkla yakma olasılığım varken vermek istemiyorum.

Hocam fanlar konusunda eğer rahatsız olursam dediğiniz yöntemi deneyeceğim, teşekkürler. Benim sizden öğrenmek istediğim bu pwm fanları anakartlar mı kontrol ediyor yoksa pwm bir fan kontrolcü şart mı? Son olarakta anakartta 3 tane yer var bende ise 7 tane fan olacak kasada. Bu sorunu fan kontrolcüsü almadan nasıl çözerim?

Teşekkürler.

• 7 tane fan çok çok fazla 200r'de bu kadar fanı nasıl takacaksınız? Anakartınızda 3 tane kasa fanı 2 tane de cpu fanı için giriş var. Pwm fanları bios üzerinden de kontrol edebilirsiniz kontrolcü şart değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMuyu

quote:

Orijinalden alıntı: habedon

quote:

Orijinalden alıntı: testerenecmi

i7-4790k almayı planlıyorsanız ve oc yapmasanız bile alacağınız kasanın hava akımı iyi olmalı. en önemlisi de seçtiğiniz soğutma. corsair h80i olmalı en azından veya dengi bir soğutcu.

Hocam 4790k 'nın turbosunu kapatsam z3 plus kasaya 212 evo taksam 7/24 yükte ısınmadan çalışır mı yoksa dediğiniz gibi yine de h80i gibi sıvı soğutucu almak daha mı doğru olur?

Teşekkürler.

4790K 4.8 Ghz de kullanıyorum işlemci soğutucusu olarak hyper 412s kullanıyorum çift fanlı hiçbir ısınma sorunu olmuyor boşta 43 yükte 68-70 derece civarı fanlarda silent modda

yani sen 4790k ya evo 212 taksan ve turboda 4.4 de çalışırsa hiçbirşey olmaz hatta 4.6 da da birşey olmaz o soğutucu varken tubo filan kapatılmaz yani

Millet h100i ile o isilari goremezken sizde nasil oyle cikiyor isilar?4790k kullanicilari konusunda bu dedigimin baya bir ornegi var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Flying Nimbus

7 tane fan çok çok fazla 200r'de bu kadar fanı nasıl takacaksınız? Anakartınızda 3 tane kasa fanı 2 tane de cpu fanı için giriş var. Pwm fanları bios üzerinden de kontrol edebilirsiniz kontrolcü şart değil.

2 tane önde 2 tane üstte 1 tane altta 1 arkada 1 tane de yanda olacak.

İşte benim de merak ettiğim konu bu :) Ben bu 7 fanı kasaya anakartta 3 giriş varken nasıl takarım? Bunun için 6'lı fan kontrolcü alıyorum hocam.

Cpu soğutucusu haricinde 7 fanı Nasıl anakarta bağlarım?

Bir de pwm fanlarda voltaj düşürmek anlamlı olur mu? Bu pwm fanları kontrol edebileceğim bir masaüstü program yok mu?

Teşekkürler.
  • habedon H kullanıcısına yanıt
    4 pin pci girişlerine dönüştürücü ile takabilirsiniz fakat bu kadar fanın gereksiz olacağı kanaatindeyim. Size sadece fazladan ses ve toz getirecektir. Benim önerim bu kasa ile bir tane önde bir tane arkada bir tane de üstte fan kullanmanız. Ön taraftan temiz hava alıp arka ve üstten dışarı atmanız yönünde olacaktır.

Şunu da belirtmek istiyorum i7 4790 tecrübe ettiğim bir işlemci değil ancak bu denli soğutmanın her işlemci için gereksiz olduğunu düşünüyorum. Kablolamayı düzgün yaptığınız takdirde hava akışı konusunda bir sıkıntı yaşamazsınız.
    Sanırım haklısın hocam, dereyi görmeden paçayı sıvıyorum ama 12 lik ön giriş kasanın önünü gördüyseniz bana yetersiz olur gibi geliyor, ben üste değil de alta bir tane 14'lük alayım hava nasılsa üstten ya da arkadan bir şekilde çıkar.Bir de hyper 412 cpu soğutucu takınca üste fan takılabiliyor mu onu öğrenmem gerek olmazsa xigmatek red scorpion alacam.

Konuyu ben eski mesajlara bakıp araştırayım.

Hocam yardımların için teşekkür ederim.
  • habedon H kullanıcısına yanıt
    Kasada hava girişiniz çıkışınızdan fazla olmasın. Kasada bir sürü hava kanalı var hava dışarı atılırken bir yandan zaten o kanallardan içeriye hava alınıyor. Şimdiden hayırlı olsun.
    Yeni bir şey daha öğrendim hocam, saolasın.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.