Şimdi Ara

MSI MEG 342C QD-OLED Kullanıcıları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • https://tr.msi.com/Monitor/MEG-342C-QD-OLED

arkadaşlar selam;

bu monitöre sahip başk arkadaşlar da var ise ayarlar olsun, tavsiyeler olsun, güncellemeler olsun vs. haberleşip konuşabiliriz diye düşünerek konuyu açtım.

merak ettiğiniz bir şeyler var ise de cevaplayabilirim.

pc + playstation 5 için kullanmaktayım. oyun ve sinema/dizi için.

rtings sitesinin incelemesine aşağıdan ulaşabilirsiniz;

• Bende almayi dusunuyorumda memnunmusunuz hocam oled g8 ve bunun arasinda kaldim
  • Echonight83 kullanıcısına yanıt
    hocam cok memnunum. mukemmel goruntusu var.
    seviyorsan eger kendi rgb'si de ekrandaki renklere gore sekillenip guzel bir ambiyans da sagliyor.
    g8 4k diye biliyorum. bu 3440*1440 cozunurluk, aklinda olsun.
  • Hocam deneyimlerinizi paylaşırmısınız. Benimde aklımda olan modellerden biri
  • resE kullanıcısına yanıt
    hocam tek kelime ile muazzam.
    oyle net, temiz goruntusu var ki... tukettigim tum dizi ve oyunlari bir kere daha izlettirip oynattiracak yani. :)

sadece playstation'da ultrawide destegi olmadigi icin kenarlarda siyah bant birakiyor. bunu eksi olarak soyleyebilirim. o da monitorun degil, sony'nin sucu aslinda. 21:9 destegi vermiyor. belki ileride gelecektir.

ozellikle pc tarafinda isen ve oyun, dizi/film senin hobilerinden ise hic cekinmeden al gec.
  • MAG-341CQP bu monitörden daha iyi değil mi? oled care 2.0 bu monitörde yok sanırım doğru mu?

• oLgan kullanıcısına yanıt
    daha iyi mi o konuda bilgim yok fakat meg 342c'de de oled care 2.0 mevcut hocam. 👍
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • UyGaR___ kullanıcısına yanıt

sitesinde belirtilmemiş bu durum bir kaç reddit başlığında da bu tartışılmış 2.0 yok denmiş peki bu cihazlar gen 1 panel üzerine geliştirme yapılmış gen 3 panel yerine gen 1 tercih etmek burn in riski yaratmıyor mu rtings incelemesinde de Risk of permanent burn-in şeklinde belirtilmiş?

• oLgan kullanıcısına yanıt
    o ifadeyi tum oled ekranlara yaziyorlar galiba rtings'de.
    panel kacinci nesil bilemiyorum. bunun ile ilgili bir veri goremedim ama en gunceli oldugunu pek sanmiyorum, 2023 cikisli monitor.
    oled care menusu var uygulamasinin icinde, koruma secenekleri sunuyor lakin 2.0 versiyonu olduguna dair bir ifade yok o ekranda.
    logo korumasi, pixel kaydirma, statik ekran algilama, sabit ogelerin parlakligini otomatik kisma falan var.
    edit: risk permenant ifadesi tum oled incelemelerinde yokmus bu arada. dogasi geregi yanma riski var aslinda hepsinde. ilginc geldi. 🤔

edit 2: care 2.0 yazılımın versiyonu imiş. varmış yani güncellendiği için.

edit 3: rting incelemesindeki permanent burn ifadesini de kaldırmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UyGaR___ -- 11 Temmuz 2024; 0:6:54 >

Hocam merhaba

Bu monitörle ilgili son izleniminiz nasıldır ?

Şuan Amazonda 36.000 TL satılıyor.

4 saate bir verilen uyarıdan şikayetçi herkes güncellemelerle bu sorun çözüldü mü ?

• Batuuu7 kullanıcısına yanıt
    hocam selam; monitor sorunsuz, mis gibi kullaniyorum. kesinlikle tavsiye ederim fakat guncel fiyatlar hakkinda su an bilgim yok. bir kiyas yapamayacagim o yuzden.
    diger taraftan 4 saat uyarisi sag alt kosede ufak bir pencere olarak geliyor, istemezsen mouse ile uzerine gelip iptal diyorsun. buyutulecek dunyadaki en gereksiz seylerden biri :)
    ben her ciktiginda yapiyorum ama. adamlar bosuna koymamis yani. hem 4 saatte bir 15 dk mola iyi gelir. ayrica monitor standby durumunda iken otomatik de bu onarimi gerceklestiriyor suresi geldi ise. sana denk gelmiyor bile cogu zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UyGaR___ -- 8 Ekim 2024; 10:12:53 >

Yabancı forumlarda ekranın ortasında kocaman şekilde çıktığı ve oyunu etkilediği falan yazılmış sanırım güncellemeyle sizin dediğiniz gibi değişmiş :)

Kendiniz güncellemelerini yapıyor musunuz ?

Siz kaça almıştınız monitörü acaba başka sitelerde çünkü 50k falan satılıyor şuan.

1 aydır falan OLED monitör arıyorum Odyssey Oled G9 almayı düşünüyordum ama şimdi bu monitör kafamı karıştırdı bilgi almak istedim sizden :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Batuuu7

Yabancı forumlarda ekranın ortasında kocaman şekilde çıktığı ve oyunu etkilediği falan yazılmış sanırım güncellemeyle sizin dediğiniz gibi değişmiş :)

Kendiniz güncellemelerini yapıyor musunuz ?

Siz kaça almıştınız monitörü acaba başka sitelerde çünkü 50k falan satılıyor şuan.

1 aydır falan OLED monitör arıyorum Odyssey Oled G9 almayı düşünüyordum ama şimdi bu monitör kafamı karıştırdı bilgi almak istedim sizden :)

hocam ben 4 nisan'da 39k'ya amazon uzerinden almistim. fiyatlar yukselmis 🤦‍♂️ odyssey'in isletim sistemi ve gurultusu ile ilgili cok sorun okumustum bu monitoru almadan once. sen de bir goz at derim. belki onlar da cozmustur zaman icinde.
    ama kullandigim monitoru kesinlikle tavsiye ediyorum. oled baska bir dunya gercekten. hem kendisi de cok heybetli ve yakisikli duruyor masada. ayrica ekran altinda uzun bir led serit var, ekrandaki renk yogunluguna gore ambiyans veriyor degisip ortama.

• Evet sorunları okudum o yüzden iyice MSI kaydım gibi.

Üstte arkadaşın belirttiği MSI  MAG 341CQP 2024 modeli kafamı karıştırıyor sadece. @oLgan siz bu konuyu naptınız hangisini tercih ettiniz ?

Sanırım MEG serisi MAG serisine göre yüksekmiş.

Karşılaştırma yaptığımda sizin monitör daha iyi özellikler veriyor yeni seri de gördüğüm kadarıyla soğutma sistemi farkı var sanırım.

• Batuuu7 kullanıcısına yanıt

ben samsung g60sd aldım hem en son panel hem de fiyatı cazip geldiği ve ilk oled monitörüm olacağı için. çok memnunum.

• @Batuuu7

corsaır
    XENEON 34WQHD240-C QD-OLED Gaming Monitor, 34-Inch, 3440 x 1440 (WQHD), 1800R Curvature, 240Hz, 0.03ms GtG, DisplayHDR True Black 400, 1.5M:1 Contrast Ratio
    https://www.corsair.com/us/en/p/monitors/cm-9030005-na/xeneon-34wqhd240-c-qd-oled-gaming-monitor-34-inch-3440-x-1440-wqhd-1800r-curvature-240hz-0-03ms-gtg-displayhdr-true-black-400-1-5m1-contrast-ratio-cm-9030005-na

gıgabyte
    MO34WQC2 Gaming Monitor Key Features | Monitor - GIGABYTE Global
    https://www.gigabyte.com/Monitor/MO34WQC2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 30 Ekim 2024; 20:22:24 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.