Şimdi Ara

##MSI MEGABOOK M670 KULLANICILARI DERNEĞİ## (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.040
Cevap
1
Favori
99.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yukarıda üst konular arasında Piller bölümünde sorumun cevabını buldum. Fakat burakakb1 ve sufisufi'nin söyledikleri gösteriyor ki MSi notebooklarda bir pil sorunu var gibi. Bu konuyu araştırmak gerek.
    quote:

Orjinalden alıntı: bahtiyaraziz

Arkadaşlar
    Notebooku adaptörlü olarak şebeke elektriği ile kullanırken bataryanın makinaya takılı olması herhangi bir dezevantaj oluşturur mu? Bir arkadaş bataryanın ömrünü azaltır dedi. Bunun aslı astarı var mı? Yani makina elektriğe takılı olarak çalışıp batarya şarj olduktan sonra bataryayı çıkarmak zorunda mıyız?
  • ZAman ayırıp incelemeni aktarmışsın, faydalı bir şey çıkmış ortaya. Teşekkürler. Bende aynı bilgden var, bir derdim yok donanımla ilgili, sadece vista kurduğumda sorun yaşıyorum. Geçen kurmuştum kablosuz bağlantıda sorun yaşayıp yeniden xp kurdum. şimdide kurdum kablosuzu henüz deniyemedim, farklı bir yerdeyim, şimdiyse video codec problemim var. xp'de kliye moge cpdec yüklemiştim bspaleyla herşeyi rahatlıkla izleyebiliyordum, mp4 avi falan, vistada k-lite mega cpdec yükledim yeniden bsplayer xp de açtığı video formatlarını açmıyor. vista codec diye bir şey yükledim, onda da birini açıyuor başkasında sorun çıakrıyor. yazılım sorunları yaşıyorum kısaca. mesele de şurada, xp kurunca notebook canavar gib i çalışıyor abartmıyorum, performansı falan çok iyi, fakat vistada sorun çıkıyor. ee 2,2 ghz işlemci 1 gb ram, vista bu configürasyonla sorunsuz çalışmayacaksa ne işe yarar ki (vistanın arayüzü programların çalışma şekli, trasnaparan durumları falan hoşuma gittiği için ikide bir kuruyorum, takıntı yaptı)

• Bu fiyata bu cihaz bedeva....Ancak pil konusunda duyarlılık gösterin derim..cihazınızı iyi test edin...ilerde pişman olabilirsiniz. Daha önce msi m673 almıştım ki m670 ile aynı kasa. cihaz kaplıyken 12 saatte %10 pil tüketiyordu böylece 2 gün sonra pilin yarısı boşalıyordu. İade ettim ve haziran başında gelen yeni parti m673 den aldım..Onda da aynı sorun vardı..Sonuçta iade süreci tekrarlandı...2 ay boşuna zaman ve para (telefon kargo vb) kaybı..Normalde Li ion pillerin 500-1000 arasında dolma boşalma döngüsü vardır. Bu tip gereksiz boşalmaya neden olan cihazlar bu döngüyü çok kısaltır.
    Bir tüketici olarak 7 gün içinde sebepsiz iade ve 1 ay içinde arıza sebepli iade edip paranızı geri alma hakkımız vardır. MSİ maalesef bu m67xxx serisinde pil meselesi yuzunden ciddi prestij kaybına ugradı. Umarım bu tip problemleri çözerler.Herkese saygılar sevgiler
  • Bu akşam itibariyle benim makinada da benzer bir batarya problemi tespit etmiş bulunuyorum. Cumartesi akşamdan beri notebooku açma imkanım olmamıştı. Bugün açtığımda pil doluluk oranının %89'a inmiş olduğunu gördüm. Testi yayınladığım ilk gün burakakb1 de aynı sorunu gündeme getirmişti. Yaptığım kısa süreli(iki-üç saat kadar) gözlemde bir değişiklik tespit edememiştim. Fakat şimdi iki günlük bekleme süresinden sonra bu durumu tespit etmiş bulunuyorum. Yarın ilk işim firma ve Msi Türkiye ile irtibata geçmek olacak. Bakalım konuya nasıl bir açıklama getirecekler?
    quote:

Orjinalden alıntı: adanadr

Bu fiyata bu cihaz bedeva....Ancak pil konusunda duyarlılık gösterin derim..cihazınızı iyi test edin...ilerde pişman olabilirsiniz. Daha önce msi m673 almıştım ki m670 ile aynı kasa. cihaz kaplıyken 12 saatte %10 pil tüketiyordu böylece 2 gün sonra pilin yarısı boşalıyordu. İade ettim ve haziran başında gelen yeni parti m673 den aldım..Onda da aynı sorun vardı..Sonuçta iade süreci tekrarlandı...2 ay boşuna zaman ve para (telefon kargo vb) kaybı..Normalde Li ion pillerin 500-1000 arasında dolma boşalma döngüsü vardır. Bu tip gereksiz boşalmaya neden olan cihazlar bu döngüyü çok kısaltır.
    Bir tüketici olarak 7 gün içinde sebepsiz iade ve 1 ay içinde arıza sebepli iade edip paranızı geri alma hakkımız vardır. MSİ maalesef bu m67xxx serisinde pil meselesi yuzunden ciddi prestij kaybına ugradı. Umarım bu tip problemleri çözerler.Herkese saygılar sevgiler

• Pil sorunu benim bilgde de var. Genelde bilgi pille değil de elektirikle kullanıyorum, devamlı şarja takılı oluyor, akşam yüzde yüz dolu olan pil sonra açtığımda belli bir miktar kayba uğruyor, pil konusunda ikinci bir sorunsa şu: pil %96/97 de iken şarja taktığımda dolmuyor, oran 90'ın altına düştükten sonra şarja takınca doluyor. Makina ile devamlı işim olduğu için geri yollayamam, bir kaç günlük bir süreç sonucunda mesele hallolacak olsa yollarım sorun yok da, tahmine diyorum ki, pil sorunu için teknik servise yollasam en azından 10-15 gün bilgisayarsız kalacam, bu da işlerimi aksatır. Böyle kullanacam herhalde, bu hali ile kabul edip kullanmaktan başka yapacağım bir şey yok gibi görünüyor.
  • Bahtiyazaziz, sonucu buraya da yazıp bizi de bilgilendirirsen iyi olur.

quote:

Orjinalden alıntı: bahtiyaraziz

Yarın ilk işim firma ve Msi Türkiye ile irtibata geçmek olacak. Bakalım konuya nasıl bir açıklama getirecekler?
    quote:

Orjinalden alıntı: adanadr

• bu konu reklamm kokuyoo MAYKKK
  • bu laptopu taksitle ayni fiyata satin alabilecegimiz bir yer var mi ?
  • Aynı fiyat derken 640 YTL yi kastediyorsan o fiyata zaten yok ! ofiyattan bir tane reklam amaçlı satılmış ürünün en uygun ve taksitli fiyatı 844 YTLwww.polenbilgisayar.com
  • Bahtiyaraziz inceleme için çok teşekkürler.

Aynısından Hepsiburada.com'dan bir arkadaşıma aldık. Şimdilik memnunuz ama henüz 1-2 günlük olduğundan belirttiğin pil boşalma olayını test edemedik.

Pil %98 iken prize takınca %100'e gelmiyor konusu birçok dizüstü bilgisayarda olabilen birşey. Ben arıza olarak görmüyorum. Çünkü elimden geçen 5-6 IBM dizüstü bilgisayarda aynı durum oluyordu.

Merak ettiğim şey ise, BIOS'tan ekran kartı belleğini ne ayarlarsam ayarlayayım (genelde düşük ayarladım), NVIDIA control panelinde hep 128 MB olarak gördüm. En son hesaplarımda sanki ekran kartı üzerinde 96 MB kendi ram'i varmış gibi geldi. Senin bununla ilgili bir tespitin oldu mu veya bilgin var mı?

teşekkürler
  • @aoguz
    Pil boşalma olayını tespit etmek çok kolay. Önce makinayı batarya takılı olarak elektrikle kullanın ve sarj oranını %100 yapın. Bazılarının ki %100 olmuyormuş ama benimki oluyor. Sonra batarya üzerinde takılı olduğu halde makinayı kapatın. Elektrik kablosunu da çıkarmayı unutmayın. En azından 12 saat makinayı kapalı tuttuğunuzda bir değişim olup olmadığını görürsünüz. Ben firma ve Bimtes'le görüştüm. Yarın makinayı Bimtas'e götüreceğim.
    Gerçi bu batarya olayı beni fazla etkilemeyecek. Ben bu dizüstü bilgisayarı yurtdışına çıktığımda kullanmak için aldım. Önümüzdeki Eylül ayında nasipse yurtdışına çıkacağım ve oralarda elimin altında bilgisayar olsun diye aldım. Makinayı evde ve belki işyerinde kullanacağım. Yani illaki bataryadan kullanma gibi bir zorunluluğum yok. Eylül'e kadar da epey bir vakit var. Servise götüreyim adamlar tamir ediyorsa tamir etsin yoksa da değiştirsinler. Bilmem artık onlara kalmış. Yoksa ben makinanın performansından memnunum. Genel olarak sessiz çalışıyor. İşlemci ve grafik performansı oldukça iyi. Sadece makinanın performansını zorlayan oyunlarda biraz fazla ısınıyor. Servise gittiğimde onu da soracağım. MSI dizüstü bilgisayarlar ve özellikle de bu model için tehlikeli sınırlar nelerdir diye. Belki de bahsettiğim değerler hele bu yaz aylarında normal değerler olarak kabul ediliyor bile olabilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: aoguz

Bahtiyaraziz inceleme için çok teşekkürler.

Aynısından Hepsiburada.com'dan bir arkadaşıma aldık. Şimdilik memnunuz ama henüz 1-2 günlük olduğundan belirttiğin pil boşalma olayını test edemedik.

Pil %98 iken prize takınca %100'e gelmiyor konusu birçok dizüstü bilgisayarda olabilen birşey. Ben arıza olarak görmüyorum. Çünkü elimden geçen 5-6 IBM dizüstü bilgisayarda aynı durum oluyordu.

Merak ettiğim şey ise, BIOS'tan ekran kartı belleğini ne ayarlarsam ayarlayayım (genelde düşük ayarladım), NVIDIA control panelinde hep 128 MB olarak gördüm. En son hesaplarımda sanki ekran kartı üzerinde 96 MB kendi ram'i varmış gibi geldi. Senin bununla ilgili bir tespitin oldu mu veya bilgin var mı?

teşekkürler

• Ben de M670 kullanıcısıyım izlenimlerimi belirteyim dedim..

1-600 YTL ye nerde satılıyor.. bilelim de bir kaç tane daha alalım...

2- Aletin çok ısındığı doğru.. cpu 75 gösteiyor bende .. eee AMD farkı

3- Klavye tuşları sert bazen bastım sanıyorsun ama harfleri basmıyo (zamanla düzelebilir) ..sağ shift , yön tuşları ve türkçe karakterler biraz sıkışık

4- Touchpad çok hassas değil .. scroll olay bazen işlemiyor...

5- kablolu ağ ışığının olmaması kötü ....

6- power butonunun etrafındaki ışık görsel olarak güzel olsada karanlıkta rahatsız etti beni ..

7- ışıkların altta olması hiç kullanışlı değil...

8- kasa kalitesi vasat ...

Bunlar benim tespit edebildiğim olumsuzluklar.. İyi yönlerini yazmıyorum zaten .. özellikleri ortada .. bu F/P oranında başka alet bulamazsınız.. kasma meraklısı oyunlar haricinde her işinizi rahatlıkla görebileceğiniz bir laptop.. Bu arada alet tamamen Made in Çayna ..Bunu da belirteyim..

• Hemen hemen tüm "hardware monitoring" programlarında karşımıza çıkan sabit 75C değerinden bahsediyorsanız o cpu sıcaklığını yansıtmıyor. Örneğin Everest Ultimate Edition'da Cpu:75C(Sabit değer) ve Cpu Diyot:?? gösterir. Burada Cpu diyot işlemcinin çekirdek sıcaklığını gösterir. İşlemcinin heatsinki için termal sensörü olmadığından olsa gerek sıcaklık değeri everest tarafından sabit rastgele bir değer olarak gözüküyor.
    Yanlış biliyorsam düzeltin.

Orjinalden alıntı: tgezer

2- Aletin çok ısındığı doğru.. cpu 75 gösteiyor bende .. eee AMD farkı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahtiyaraziz -- 13 Haziran 2007; 21:35:19 >
  • Göz yanılabilir ama el yanılmaz .. Dell inspiron dan sonra ateş gibi geldi valla
  • Bu arada MSI ın sitesinde M670 in adı sanı geçmiyor ... Ara ürün galiba ...
  • @aoguz
    Ürünün ilk açılıştaki orjinal ayarlarıyla ekran kartı bellek miktarı 256MB olarak görünüyor. Buna sistemden kullandığı 64MB da dahil değil. Aşağıdaki resimde açıkça görülüyor.

##MSI MEGABOOK M670 KULLANICILARI DERNEĞİ##

Yalnız ilginç olan Bios'a girip orada 64MB olarak seçili olan OnChip VGA Frame Buffer Size'ı 128MB yapınca windows açıldıktan sonra ekran kartının belleği de, sistemden kullanacağı bellek miktarı da 128MB olarak görünüyor. Aşağıdaki resme bakabilirsiniz.

##MSI MEGABOOK M670 KULLANICILARI DERNEĞİ##

Bu neden böyle oldu anlamış değilim. Bios'tan tekrar eski ayara döndüğümde sistem yine 1.resimde görülen özellikleri kazanıyor.
    Şimdi benim merak ettiğim bu makinanın gerçek Ge Force 6100 ekran belleği ne kadar?

quote:

Orjinalden alıntı: aoguz

Bahtiyaraziz inceleme için çok teşekkürler.

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahtiyaraziz -- 14 Haziran 2007; 20:49:35 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tgezer

Bu arada MSI ın sitesinde M670 in adı sanı geçmiyor ... Ara ürün galiba ...

Buradaki ürüne benziyor

http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=1058&maincat_no=135

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirt -- 14 Haziran 2007; 20:14:57 >
  • arkadaşım o durum pili korumak için biliyorsunuz ki li-ion piller yaklaşık 1000 dolum sonra ömrünü bitiriyor. MSİ pili korumak için yazılım eklemiş ve pil %90 na inmeden şarj etmiyor böylece ömrü uzuyor bence akıllıca . 1 ayı doldurdum ve performansından çok memnunum tabii DVD writer dışında DVD yazım süresi 4 Gb ta 25 dk ve bu esnada bilgisayarda diğer programları kullanamıyorsun fakat beni etkilemiyor çünkü fazla DVD yazmıyorum. Arkadaşlar gittigidiyor da hız olarak yanına bile yaklaşamayacak hemde ikinci el makinalara bile 1200 ytl den aşağı istemiyorlarken bence F/P mükemmel herkese tavsiye ederim önceden söz ettiğim pil sorunu da benim için sorun değil artık. 844 liraya iyi bir cep telefonu bile alamazsınız.
  • Bahtiyaraziz resimler küçük olduğundan anlaşılamıyor, ama ben de birkaç deneme yaptığımdan ne demek istediğini anladım.

quote:

bahtiyaraziz:
    Şimdi benim merak ettiğim bu makinanın gerçek Ge Force 6100 ekran belleği ne kadar?

Evet bilen yok mu? :)

• Ben msı m670 modelinden aldım.

http://forum.donanimhaber.com/m_13559506/mpage_1/key_/tm.htm

modelinde belirtilen pil sorununu yaşıyorum. Başka kullanan arkadaşlardan bu problemi yaşayan varmı?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.