Şimdi Ara

##MSI MEGABOOK M670 KULLANICILARI DERNEĞİ## (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.041
Cevap
1
Favori
99.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam bu işte yeniyim daha bende baktım buraya ama bişe anlamadım. 1200 biraz daha önde diosun ama önceki mesajındada msı ın ekran kartı biraz daha iyi demiştin. şimdi hangisi daha iyi oluyo??
    quote:

Orjinalden alıntı: canakar

http://www.notebookcheck.com/Mobile-Grafikkarten-Benchmarkliste.735.0.html

buradan baktığımda kaydadeğer bi fark yok.hatta x1200 biraz daha önde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ödemisli -- 18 Ekim 2007; 12:25:28 >

• Dün cihaza hem Windows XP Pro hem de Vista yükledim. Vista'daki performansı gerçekten beklediğimin çok üstünde aero olabildiğince performanslı çalışıyor. Beraberinde gelen CD'de Vista sürücüleri yoklar fakat MSI'ın internet sitesinden bütün vista sürücülerini çektim ve kurulum sorunsuz tamamlandı.

Cihazın bir tek klavyesini beyenmedim. Numarik kısmı koyabilmek için enter ve sağ shift tuşu çok küçük yapılmışlar. Yukarı ok tuşu ile aynı boyutlarda ve dip dibe olan shift tuşuna doğru basmaya alışmam biraz zaman alacak gibi :)
  • Aramıza yeni katılan arkadaşların olması sevindirici yalnız bakıyorumda sorulan soruların büyük çoğunluğu kendini tekrar etmeye başladı. Lütfen soru kirliliği oluşturmamak için önceki sayfaları inceleyip,tatmin edici cevap bulamazsanız sorun.
    İki konuya da açıklık getirmek istiyorum...

1-) Defalarca yazdım, Bahtiyaraziz arkadaşımızda kaç kere belirtti... BU NOTEBOOK BİR POWERGAMER NOTEBOOK DEĞİLDİR. Yani oyun meraklıları unutsun. Hele hele AA+AF sevdalıları hiç bulaşmasın.

2-)Sistem belleğini 100GB'ta yapsanız,vga'yı 10GB'ta da çekseniz oyunlar açısından değişen bir şey olmaz. 64 bilemediniz 128 mb..daha fazlası mesela 256 boşu boşuna sistem belleğinizden yer. yerken de fazladan fps artışı da getirmez...
  • üstad konuya hakim olamadığımızdan sorup duruyoruz forumda birşeyler yazıyo ama anlayamayınca aynı şeyleri tekrarlıyoruz işte. affola :)

ekran kartı konusunda son sorum olacak ati radeon 1200 mü ge force 6100 hangisinin performansı daha iyidir. anlayabileceğim bi dille cevaplarsan sevinirim

quote:

Orjinalden alıntı: xiseyn

Aramıza yeni katılan arkadaşların olması sevindirici yalnız bakıyorumda sorulan soruların büyük çoğunluğu kendini tekrar etmeye başladı. Lütfen soru kirliliği oluşturmamak için önceki sayfaları inceleyip,tatmin edici cevap bulamazsanız sorun.
    İki konuya da açıklık getirmek istiyorum...

1-) Defalarca yazdım, Bahtiyaraziz arkadaşımızda kaç kere belirtti... BU NOTEBOOK BİR POWERGAMER NOTEBOOK DEĞİLDİR. Yani oyun meraklıları unutsun. Hele hele AA+AF sevdalıları hiç bulaşmasın.

2-)Sistem belleğini 100GB'ta yapsanız,vga'yı 10GB'ta da çekseniz oyunlar açısından değişen bir şey olmaz. 64 bilemediniz 128 mb..daha fazlası mesela 256 boşu boşuna sistem belleğinizden yer. yerken de fazladan fps artışı da getirmez...

• ya arkadaslar bişey sorucam bende de bu cihazdan var ama ekran kartı geforce go6100 olmasına rahmen nfs underground 2 yi en düşükte oynuyorum bu kdr berbat bişi olamaz 640*480 de bde en düşükte customizede herşey de off durumda kapalı bi ileri seviyeye getirdiğimde kasıyo oyun ekran kartı yüzünden neden ramden diycem 1gb ram var bbnda srun olcaanı zannetmiyorum cs yi acıorm görüntü berbat arkadasda dell var 64 ekran kartlı bi cihaz onda daha güzel gösteriyo üstelik nfs de 1024*768 yapıo kasmıo ben yapıorm berbat takıla takıla sizce problem nedir?
  • @arinc

sorunun cevabı hemen bir üstte yer alıyor...
  • m670 kullanıcılarına bir sorum olucaktı laptopunuzu alır almaz koruyucu bandı laptopun üstünden çıkardınızmı yoksa bantlı kullanıyomusunuz ben alınca bandı çıkarsam mı çıkarmasammı kararsız kaldım şimdi şöyle bir şey var koruyucu bandı çıkarmazsam bantsız yerleri zaman geçtikçe kirlenicek bantın altı temiz kalıcak ve bandı çıkarınca renk farklıkları olucak sizce nağapmalıyım siz nağaptınız
  • Beyler laptop u garantiye verirken acaba windows xp yi silip mi versem bi problem cıkmaz değil mi cunku xp biliyorsunuz herkesin kullandıgından
  • quote:

Orjinalden alıntı: edagli_ed

Beyler laptop u garantiye verirken acaba windows xp yi silip mi versem bi problem cıkmaz değil mi cunku xp biliyorsunuz herkesin kullandıgından

Bende xp kurmuştum servise öyle göndermiştim pil sorunundan dolayı bir soru çıkmadı. değişim raporu vermişlerdi.1 ay dolmadığı için.
  • Donanım:
    # NVIDIA GeForce Go 6100 (C51MV)+ NVIDIA nForce Go 430 MCP (MCP51M) Çipset
    # AMD ATHLON 64 DUAL CORE TK-53 1.73GHz
    # Windpws XP Pro
    # 15.4” MSI Amazing Crystal Vision [ACV] (1280x800) + Anti Glare kaplama
    # 2X1GB DDR667
    # 80GB 5400 rpm sabit disk

Ben ay başında kendime bir tane bu model alacağım ama kuzenime daha öncesinde aynı donanımla alacağız.
    Ben yoğun yazılım ve resim işleme amaçlı alacağım, oyun oynamıyorum ama o ağırlıklı olarak futbol (FIFA 2007 dedi özellikle) ve biraz da NFS tarzı oynadığını söyledi. NFS Carbon'da zorlandığını, NFS Underground oynatabildiğini okudum ama FIFA ve PES tarafında makinanın durumunu bilmiyorum. En azından 1GB RAM ile futbol oyunu yükleyen varsa oyunu belirterek bunda gösterdiği performansı paylaşırsanız memnun olurum.

Kendim de VR330 ile bunun arasında kararsız kaldım aslında. Benim için Sempron 3500+ da gayet yeterli ama uzun süreli makina kullanımı söz konusu olduğu için taşınabilirlikten ziyade biraz daha fazla para vermeyi göze alıp 15.4" almaya karar verdim gibi. Hala da iki model arasında gidip geliyorum. HP Pavilion hakkında çok sayıda şikayet okumamış olsaydım 6650US alacaktım ama yurtdışından gelecek notebook için servislerde sürünmek de istemediğim için kararım MSI oldu. VR330'u 1 hafta kullandım işlem gücü kesinlikle fazlasıyla yeterli. Çok büyük projeleri derleme amaçlı kullanmadığınız, oyun oynamadığınız, video işleme ile uğraşmadığınız, çok büyük boyutlu resimleri işlemeye kalkmadığınız sürece Sempron 3500+ da çok rahat işinizi görecektir. Sempron 3500+, 720p X264 ile kodlanmış filmleri %50 işlemci kullanımı ile rahatlıkla çalıştırabilmekte.

• quote:

Orjinalden alıntı: arinc_3222

ya arkadaslar bişey sorucam bende de bu cihazdan var ama ekran kartı geforce go6100 olmasına rahmen nfs underground 2 yi en düşükte oynuyorum bu kdr berbat bişi olamaz 640*480 de bde en düşükte customizede herşey de off durumda kapalı bi ileri seviyeye getirdiğimde kasıyo oyun ekran kartı yüzünden neden ramden diycem 1gb ram var bbnda srun olcaanı zannetmiyorum cs yi acıorm görüntü berbat arkadasda dell var 64 ekran kartlı bi cihaz onda daha güzel gösteriyo üstelik nfs de 1024*768 yapıo kasmıo ben yapıorm berbat takıla takıla sizce problem nedir?

arkadaşım benim arkadaşta da go6100 var. Most Wanted-PES6 dahil bi çok oyunu rahat çalıştırıyor şu an ekran kartı 128 kullanmasına rağmen.

Ram ile 256 yaptığında daha performanslı çalıştırır..!

Bence sen bi ekran kartı sürücülerini kontrol yada update et..!

Bende bu ürünü alacam gibi de senin bu yorumların kafamı kurcaladı..!

M670 kullanan arkidişler lütfen bu konuya bi açıklı getirin. dediğim oyunları oynanmıyosa almıyacağım bende bu ürünü???

• sağol kardeş ilgin için

quote:

Orjinalden alıntı: hakan_80

quote:

Beyler laptop u garantiye verirken acaba windows xp yi silip mi versem bi problem cıkmaz değil mi cunku xp biliyorsunuz herkesin kullandıgından

Bende xp kurmuştum servise öyle göndermiştim pil sorunundan dolayı bir soru çıkmadı. değişim raporu vermişlerdi.1 ay dolmadığı için.
  • Her yerde farklı bilgiler görmeye başlayınca TK53 hakkında en doğru bilgiyi alabileceğimiz yer olan AMD'nin sitesine baktım ve aşağıdaki bilgilere ulaştım:
    quote:

Processor......................................AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core
    Model............................................TK-53
    OPN Tray.......................................AMDTK53HAX4DC
    OPN PIB.........................................N/A
    Operating Mode 32 Bit.....................Yes
    Operating Mode 64 Bit.....................Yes
    Frequency (Mhz).............................1700
    System Bus Speed (Mhz).................1600
    Wattage.........................................31 W
    L2 Cache Size................................512
    Process Technology........................65nm SOI
    Package/Infrastructure Socket.........S1

Bir alışveriş sitesinde
    AMD Turion 64 X2 Dual-Core Mobile Technology TK-53 1.83 Ghz,1 MB Cache 1600 Mhz FSB
    demekte ki kullanıcıyı yanıltan bir bilgi çünkü bu Turion 64 X2 serisinden değil Athlon 64 X2 serisinden bir işlemci, siteye bilginiz yanlış doğrusu nedir diyerek mesaj attım. Yeni bir site olduğu için her zaman alışveriş yaptığım Hepsiburda'dan vazgeçip buradan alışveriş yapıp yapmayacağımı belirtmesi açısından da önemli bir rol teşkil edecek. Bu karmaşa da AMD'nin de suşu var, tamam çeşitlilik iyidir ama mobil sınıfta bu kadar çok farklı işlemci ailesine de gerek var mı acaba...

Ekleme:
    Bu arada 2GB bellekli VR330 ile Fifa 2008'i '1024 çözünürlükte' 'akıcı biçimde' oynadığını belirtmiş bir kullanıcı. Demek oluyro ki M670 de oynatır, tamam kararımızı M670'den yana kullanıyoruz. Kimi yerlerde VR330'un 3600+ ile 256K L2 tampon bellekli geldiğini de okuyunca M670 kararım daha da kesinleşti, VR330'un küçük boyutlarını sevmiştim aslında :)

Ekleme-2: Turion 64 X2 mi Athlon 64 X2 mi?
    Aralarındaki fark nedir acaba diyerek düşünüp dururdum, onu öğrendim AMD'nin sitesi sağolsun, sizlerle de paylaşayım.
    Yeni nesil tüm Turion 64 X2'ler 1 MB L2 tampon belleğe sahipken Athlon 64 X2'ler 512 KB L2 tampon belleğe sahip. Performans farkı yaratabilecek derecede önemli bir fark. Core 2 Duo'ların AMD'den daha performanslı ve pahalı olmasının ana nedeni olan bu durum aynı zamanda ucuz sistemlerde neden Turion 64 X2 yerine Athlon 64 X2 kullanıldığının da açıklaması olmuş oluyor.

Ekleme-3:
    Uyarım üzerine çok hızlı bir şekilde değişiklik yapıp bilgileri güncellemişler ama tam araştırmadan yapılan bu değişiklik ile bilgiler gene de yanlış:
    AMD Turion 64 X2 Dual-Core Mobile Technology TK-53 1.83 Ghz,512KB Cache 800 Mhz FSB
    Şimdi gelen maile göre yolladığım bilgiler mağaza yöneticisine iletilmiş, muhtemeln değişiklik yapılacaktır ama bu gibi durumlarla karşılaşınca insan şirkete ne kadar güvenip güvenemeyeceği konusunda süpheleniyor sonuçta 2X850 YTL harcamayı düşünüyorsunuz, az para değil. Sanırım ben en ucuz peşinden koşmak yerine sisteminde henüz sorun yaşamadığım, oturmuş hepsiburda'dan devam edeceğim.

Yalçın AYDIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi protol-x -- 20 Ekim 2007; 11:39:17 >

• quote:

sanırım kimse cevap vermeyecek canınız sağolsun!!!

quote:

arkadaslar msı670 var bende amd turion64 ben pili doldurudugum zaman en fazla 1,5 saat falan kullanabiliyor sadece nete falan giryorum.arkadasımda bu modelin çift işlemcili olanını aldı 2 gun önce ve tam 2.5 saatlik film,gösteri vs. izledik ve anca bosaldı!!!

ve su anda bi problem daha cıktı basıma mouse u sayfa uzerinde hareket ettirdiğim zaman işlemcinin oldugu sağ taraftan cızırtı geliyor hemde her oynattıgımda nasıl halledecem bilmiyorum....

acaba problem nedir bilen var mı??? aynı zamanda hoparlörlerden de muzik actıgım zamam cızırtı geliyor son seste

Ben verim kardeş elimden geldiği kadar.

Öncelikle 1.5 saat süre çok az.Birkere pilini full doldurup hiç birşey yapmadan makinayı açık brak bakalım ne kadar dayancak pil 2 saat 30 yada 40 dakika dayanmıyorsa yine kötü bir soun var gibi.Gönderirsin makinayı zaten pil sorunu var bu aletlerde yeni pille deiştirirler en azından.Alet normal bir kullanımda 2 saat 20 dk fln rahat dayanmalı (internet te gezip bir yandan müzik dinlerken benim 2.5 saat gidiyor)

Mouse u hareket ettirince çıkan ses zaten bir klasik çözümünü bilmiyorum ama masa üstü bilgisayarlarda da oluyor.Misal bende işlemci 800 mhz ile çalışırken sessiz çalışıo ama işlemci hızına ihtiyaç duydumu biraz yüklensin işlemciye o bahsettiin sesin aynısı çıkıyor odamda çalışırken.Ama misal şu anda salondayım o sesten eser yok.Belkide fişlerle toparklamayla elektrik te olan aletlerle ilgili bir sorundur kablolar fln.Benim tahminim o yönde

Son seste cızırtı yok bende hiç bir türlü.Belki aletinde genel bir sorun var yada yerine otrumamış hoparlerler fln dolayısıyla birşey çalarken titreşimden ses çıkartıyorlar.Sana her türlü servis yolu gözüküyor ilgili şikayerlerinide belirtirsin 1 hafta içinde çözüp makinanı verirler belki yenisiyle deiştirirler.

Kolay gelsin...

• bende bu m670 i ereyon.com dan siperiş ettim AMD Turion 64 X2 işlemci yazıyo gerçi laptopum daha gelmedi ama haftaya gelir inşallah bu laptopu ilk alanlar hemen koruyucu bandını çıkarttınızmı
  • öncelikle cok teşekkur ediyorum kardeş.Dediğn gibi verecem servise peki eğer kullandığım modelden kalmamış ise eğer bana nasıl bi çözüm üretirler bi üst modeli verirlerse fiyat farkı isterler mi ve diyelim ki istediler ben farkı vermeye itiraz edersem nolacak???
    quote:

Orjinalden alıntı: tafesan

quote:

sanırım kimse cevap vermeyecek canınız sağolsun!!!

quote:

arkadaslar msı670 var bende amd turion64 ben pili doldurudugum zaman en fazla 1,5 saat falan kullanabiliyor sadece nete falan giryorum.arkadasımda bu modelin çift işlemcili olanını aldı 2 gun önce ve tam 2.5 saatlik film,gösteri vs. izledik ve anca bosaldı!!!

ve su anda bi problem daha cıktı basıma mouse u sayfa uzerinde hareket ettirdiğim zaman işlemcinin oldugu sağ taraftan cızırtı geliyor hemde her oynattıgımda nasıl halledecem bilmiyorum....

acaba problem nedir bilen var mı??? aynı zamanda hoparlörlerden de muzik actıgım zamam cızırtı geliyor son seste

Ben verim kardeş elimden geldiği kadar.

Öncelikle 1.5 saat süre çok az.Birkere pilini full doldurup hiç birşey yapmadan makinayı açık brak bakalım ne kadar dayancak pil 2 saat 30 yada 40 dakika dayanmıyorsa yine kötü bir soun var gibi.Gönderirsin makinayı zaten pil sorunu var bu aletlerde yeni pille deiştirirler en azından.Alet normal bir kullanımda 2 saat 20 dk fln rahat dayanmalı (internet te gezip bir yandan müzik dinlerken benim 2.5 saat gidiyor)

Mouse u hareket ettirince çıkan ses zaten bir klasik çözümünü bilmiyorum ama masa üstü bilgisayarlarda da oluyor.Misal bende işlemci 800 mhz ile çalışırken sessiz çalışıo ama işlemci hızına ihtiyaç duydumu biraz yüklensin işlemciye o bahsettiin sesin aynısı çıkıyor odamda çalışırken.Ama misal şu anda salondayım o sesten eser yok.Belkide fişlerle toparklamayla elektrik te olan aletlerle ilgili bir sorundur kablolar fln.Benim tahminim o yönde

Son seste cızırtı yok bende hiç bir türlü.Belki aletinde genel bir sorun var yada yerine otrumamış hoparlerler fln dolayısıyla birşey çalarken titreşimden ses çıkartıyorlar.Sana her türlü servis yolu gözüküyor ilgili şikayerlerinide belirtirsin 1 hafta içinde çözüp makinanı verirler belki yenisiyle deiştirirler.

Kolay gelsin...

• arkadaslar bilgisayar acılırken windows basladıgında system control manager programının yuklemesi cok uzun suruyor bu sorunu yasayan varmı aranızda?
  • quote:

öncelikle cok teşekkur ediyorum kardeş.Dediğn gibi verecem servise peki eğer kullandığım modelden kalmamış ise eğer bana nasıl bi çözüm üretirler bi üst modeli verirlerse fiyat farkı isterler mi ve diyelim ki istediler ben farkı vermeye itiraz edersem nolacak???

Mutlaka bulurlar o modelden elleri mahkum :) ama tutki bulamadılar bir şekilde üst modele denk gelen bir modeli size müşteri memnuniyeti adına verirler yada aradaki farkı talep ederler, ama talep ettikleri taktirde paranızı geri isteme ödememe hakkınız yine doğar.

Zaten hepimizin makinasında pil sorunu var çözemiyorlar.Bu da bir çeşit arıza yerine geçiyorsa bildiğiniz üzere tüketici haklarına göre 3 defa aynı arızanın tekrar etmesi durumunda mı ne para iadesi makina değişimi gibi haklar doğuyor size.Makinayı 1 sene kullan pil sorunundan dolayı 3 kere garantiye yolla o zaman itibariyle verdiğin parayı geri al gibi bi çakallık yapmak mümkün bu alette diye düşünüyorum.Legal yoldan geri paranızı alma karşılığıyla bedava laptop :) Bu davranış çok hoş olmaz belki ama hala pil sorununu çözememiş bize sorunlu makinalar satan MSI da ayıp ediyor.Ben açıkçası 1 sene sonra bunu yapıcam o zaman paramı geri alıp zaten ucuzlamış aynı fiyada daha iyi özellikli yeni makinalardan alıcam.

• Arkadaşlar geçtiğimiz gece cihaza bios update ile versiyon 7.07 bios yükledim. Sistem bios yüklemesi sonrası açıldı bios ekranına girdim bir kaç değişiklik yaptım ve kaydetip çıktım. Kaydetip çıktığım andan beri açılmıyor :D daha alalı 1 hafta olmadı, yapacak bir şey var mı yoksa garanti yolu göründü mü...
  • Notebook'larda çok deneyimim yok, varsa BIOS pili çıkarılıp tekrar takılabilir. Ama cihazın arkasında garanti yapışkanı vardı.

Onu soracaktım, makinaya RAM ekleyen arkadaşlar, garanti yapışkanını bozmadan nası RAM eklediniz?
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.