Herkese iyi forumlar diliyorum. Mevcutta kullandığım kart TUF B450-PRO. Argb header olmadığından dolayı ve ileride güncellemelere açık olması adına indirimlerden yararlanarak yeni bir anakart alma düşüncesindeyim. B550 Gaming Plus modeli 100TL N11 hediye çeki + 266 TL geri ödemeyle 963 TL fiyatına gelecek. B550 Gaming Edge modeli ise 266 TL geri ödemeyle 1283 TL fiyatına gelecek. Ayrıca MSI shout out kampanyasını olarak 25$ steam cüzdan hediyesi bulunmakta. Şuanki mevcut sistemimde 4.3 Ghz hızıyla ryzen 5 3600 işlemci kullanmaktayım. İlerde 4. nesile geçme planım bulunmakta. Edge modelinde wi-fi ve bluetooth olması elzem olmasa da usb portlarımı rahatlatacak. İki ürün arasında fiyat performans göze alındığında hangisi tercih sebebi olmalı, artı ve eksileri nelerdir? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. |
MSI MPG B550 Gaming Plus vs MSI MPG B550 Gaming Edge Wifi
-
-
B550 Gaming Edge kullanılan bileşen kalitesi (VRM, ses yongası vs.) açısından çok daha kalitelidir. Anakartla birlikte gelen Intel AX200, piyasadaki en kaliteli Wi-Fi yongalarından birisidir. B550 Gaming Edge modelini almanızı öneririm.
-
b550 edge wifi bu fiyattayken kacirmayin. 1284 lira cok cok iyi...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu 2 karta dışında şu kart için ne dersiniz? Ben de bu 3 kart arasında kararaız kaldım (3070 ve ryzen 5600x ile kullanmalık)
Asus TUF Gaming X570-PLUS AMD X570 4400MHz DDR4 Soket AM4 ATX Anakart
1650₺
www.hepsiburada.comAsus TUF Gaming X570-PLUS AMD X570 4400MHz DDR4 Soket AM4 Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/asus-tuf-gaming-x570-plus-amd-x570-4400mhz-ddr4-soket-am4-atx-anakart-pm-HB00000LKQI8
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: kunGFuçok teşekkürler x570’i direkt eledim.
peki
MSI MPG B550 Gaming Edge Wi-Fi mi yoksa
MSI MAG B550 Tomahawk AM4 DDR4 ATX Anakart mı?
Fiyatları neredeyse aynı
(geforce 3070 ve ryzen 5600x ile)
-
onun cevabida burda hocam: https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/146405054
farkliliklari cok az, en büyük farklilik wifi-bluetooth.. edge de ikinci m2 sogutucusu yok.
-
Keske Gaming edge wifi n11 de olsa kombo yapardık
Vrm yapısı aynı diye biliyorum tomahawk la
Gaming edge wifi aldım bu fiyata tavsiye ederim tomahawkla hemen hemen aynı ekstra wifi var soğutması az daha iyi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: kunGFuonun cevabida burda hocam: https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/146405054
farkliliklari cok az, en büyük farklilik wifi-bluetooth.. edge de ikinci m2 sogutucusu yok.
Çok teşekkürler edge’yi sipariş verdim.
266₺ iade ile birlikte 1283₺’ya geldi.
bir de steam indirim kodu filan diyorlar daha araştıramadım.
Hocam MSI MPG B550 Gaming Plus 949 tl ye denk geliyor. Anakartın herhangi bir dezavantajı var mı sizce? Bugün alacağım kararsız kaldım çok uygun geldi çünkü. Ryzen 5 5600x ve Rtx 3070 ile kullanacağım.
-
plus un ses karti alc892, edge nin alc1200... edgede wifi var, 10x60A lik intersil marka mosfetleri var dr.mos olan modellerden, yani iyidir. plus ta 1gb lik ethernet olup, 10x46Amperlik b450 tomahawklarda bulunan 4C029N/4C024N model highside ve lowside ayrik mosfetler vardir, tomahawkta 8x46A seklindeydi, plus un tomahawka üstünlügü hem pcb 2Oz bakir kullanilmasi hemde daha efektif heatsinke sahip olmasi gibi avantajlari yaninda en önemlisi b550 chipsete sahip olmasidir. b550m mortar ile asagi yukari ayni yada yakin termal performansa tekabul ediyor. 3950x @4.3 1,375v (200w) testinde pcb altindan yapilan ölcümde 71 derecelik bir deger elde etmisler. edge ise 59 derecede kalmayi basarmis. Ben b550m pro vdh yerine önermistim, az daha koyarak daha iyi bir anakart almak mantikli, b550m pro vdh ayni testte 104 dereceye cikmiski bu anakart üzerindeki bilesenler icin iskence demektir, ömrünü direk etkiler. misal kapasitörlerin 65 derecede ki ömrü baskadir 105 derecede baskadir. sicaklik yükseldikce malzeme yapisi daha hizli bozulmaya baslar ve ömür 500.000 saatlerdem 2000 saatlere kadar düser (genel olarak japonlardan örnek vermek gerekirse) avantaj-dezantaj / fiyat-performans bu sizin tercihiniz. plus ta alinabilir fiyati gayet makul bence.
edit; edgede 2,5Gb lik ethernet var, yazmayi unutmusum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 11 Kasım 2020; 20:38:9 >
-
Sunu da ilave etmem gerekir diye düsündüm. bu gaming plus yurtdisinda da tutulan bir ürün, memnuniyet orani iyi... söyle bir SS birakabilirim.
yüklenen resimleri cöpe ceviren algoritmayi dh ya kazandiran yazilimci arkadaslara burdan kucakla selamlar eski sistem daha iyiydi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 11 Kasım 2020; 20:46:24 > -
Hocam çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Sipariş geçtim bir adet geri ödeme ile 860 tl ye denk geldi.
-
hayirli olsun
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X