Şimdi Ara

MSI MS-7222 667 RAM PROBLEMİ Bi bakarsanız sevinirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve teknik bir sorun yaşıyorum müşterinin sistemi şu şekilde msi-7222 anakart ddr2 533 destekli ama elimde 1 gb 667 ram var biostada ram ayarları var fakat bilmediğim için ram ayarlarını oynadığımda pc açılmıyor bilgisayar 2gb ram destekliyor 1gb elixir 16 cip 800 mhz rem taktığımda bilgisayar görüyor (başka müşterinin remi) , fakat yine sağlam olan 1gb 667 8cip veya 1gb 800 mhz ddr2 ram taktığımda 512 mb görüyor yeni anakarta taktığımda ramlerde bir problem yok bu bios rem ayarlarını yapabilecek ve gösterecek bir makale bulamadım, yardımcı olanlara teşekkür ederim.

anakartım :http://tr.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=1039

• Anakartınızın modeline EVEREST ULTIMATE EDITION ile bakar mısınız?
    Anakart modeliniz bu yazdığınız olmayabilir
  • mesut bey anakartın içinde yazan ms-7222 ver 2.0 PM8PM-V 775 lga 3.0 celeron işlemci var ayrıca.
  • Anakartın içini anladım.Onda sorun yok.
    Sizden ricam bilgisayarınıza everest ultimate edition kurunuz ve anakartınızın modeline oradan bakıp buraya yazınız..
    LÜTFEN :)
  • Ben 3. parti bir yazılım yüklemek istemiyorum o yüzden cpu-z indirdim aynısı yazıyor.
  • Cpu-z everest ile aynıdır.2si de 3.parti yazılım,o anlamda bir farkları yok.Size özellikle everest ile bakın dememin sebebi ise
    google a girip MS-7222 yazdığınızda

http://www.google.com.tr/search?q=msi-7222&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:tr:official&client=firefox-a

Farklı farklı msi anakartlar çıkıyor farkında iseniz.
    Cpu-z'yi bir kenara bırakın.Anakartta pci slotlarının arasında yazıyor olması lazım anakart modelinin.İyice bakın anakarta,başka bir yerde de olabilir.
    Bir de revizyon numarası varsa onu da söyleyin lütfen.

• simdi ramlerinde chip belleklerine gore ayrildigini bilmeniz gerekiyor. eger 64mb lik ramlerden kullanabiliyorsa 2 tane cift taraf 1gb ram ile 2gb ram gorunecektir. biri cift biri tek ise birinin yarisini gormesi normaldir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DDR 5 İŞLEMCİ ÖNERİSİ
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Cpu-z everest ile aynıdır.2si de 3.parti yazılım,o anlamda bir farkları yok.Size özellikle everest ile bakın dememin sebebi ise
    google a girip MS-7222 yazdığınızda

http://www.google.com.tr/search?q=msi-7222&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:tr:official&client=firefox-a

Farklı farklı msi anakartlar çıkıyor farkında iseniz.
    Cpu-z'yi bir kenara bırakın.Anakartta pci slotlarının arasında yazıyor olması lazım anakart modelinin.İyice bakın anakarta,başka bir yerde de olabilir.
    Bir de revizyon numarası varsa onu da söyleyin lütfen.

mesut bey o üstte verdiğim link benim anakartın linki biosa baktınız heralde ben dün biosuy flashladım ama zarara girdim ethernet çalışmadı ip hatası veriyor yeni driver indirdim ne fayda biostan devre dışı bıraktım yeni pci ethernet taktım birde anakartın markası modeli msi ver 2.0 PM8PM-V neyse uğraşmaya gerek yok 512 rem takıp yolladım ama 16 çip 1 gb 800 mhz elixir remde problem yok ama aynı model aynı cins kingston yemedi anakart .

yardımınız için teşekkür ederim .

sorun çözülmüş sayılır.

• @Kapuska

Aramızda bir iletişim kopukluğu olduğunu düşünüyor ve sezdiğim hafif agresifliğin sebebinin bu olduğunu düşünüyorum..Eğer yanlış algılıyorsam da önemsemeyin zaten.
    Ben elimden geldiğince size yardımcı olmaya çalışıyorum.
    Burada anakart adı aynı olup revizyon farkı ile bios update yüzünden anakartına tekrar bios flashlatmak zorunda kalan insanları gördüğüm için bazı şeyleri "kendi adıma" ince eleyip sık dokumak zorunda olduğumu düşünüyorum.
    O yüzdendir ki; size ısrarla bazı soruları sormuştum.
    Yani siz benim anakartım budur diyorsanız,ondan sonraki işlemlerinizde de mesuliyet size aittir zaten.Beni bağlayan birşey olmaz.

Sizin de söylediğiniz gibi başlığı ilk açtığımda linke tıklayıp bios versiyonları,cpu compatibility vs. hepsini inceledim.Bios flashladıktan sonra sıkıntı yaşamanız ise benim kesin şundandır diye söyleyebileceğim birşey değil.Tekrar eski sürüme biosu flashlamayı deneyebilirdiniz.
    Bu bilgisayar bir müşterinizin herhalde,o yüzden fazla bekleme imkanınızın olmadığını tahmin ediyorum.
    Yoksa burada gerekirse oturur günlerce yaşadığınız sorunlar üzerine çözüm üretmek için elimizden geleni yapardık.

Ram olayına gelince birkaç şey söylemek isterim.
    Bu bahsedilen çip olayı ile SD ramlerde çok karşılaştım.Ramin miktarını yarısı görme problemi ki forumda bununla ilgili postladığım mesajlarım mevcuttur.

Şimdi şu genel bilgiyi verirsek eğer, konu açıklığa kavuşmuş olacaktır.
    Farkında iseniz anakartınızın özelliklerinde

• Supports two unbuffered DIMM of 1.8 Volt DDR2 SDRAM
    • Supports up to 2GB memory size.
    • Supports DDR2 533/400 memory interface.
    yazıyor..
    Buradaki DIMM kelimesi çok önemli..
    Anakartınızda DIMM ram istiyorsa (maksimum ram desteği için) o anakarta DIMM özellikli ram takmanız lazım.
    Sizin taktığınız DDR800 DIMM özellikli,ama taktığınız 667 DIMM değil.O yüzden de sisteminiz (çip sayısı az olduğundan dolayı) raminizi direk yarı olarak görüyor.

Cevabın da bu kadar gecikmesini lütfen kişisel olarak algılamayın.üstte de belirttiğim gibi,yanlış yönlendirmemek adına sistem bilgilerinizden emin olmak için o kadar çok soru sordum sizlere.

• açıklamanız için teşekkür ederim msi nin sitesinde yeni yada önce sürüm bios yok msi live update bulursa bulur zaten msi markasınıda sevmem şahsen sorun yaşamışımdır zaten her gün bana msi anakartlı pc gelir açılmaz bios sıfırlarım rem slotlarını değiştirirm o zaman açılır casper bilgisayarlarda genelde foxconn ve msi anakartlar kullanılır eskiden asus kullanılırdı pahalı olduğu için işin ucuzuna kaçtı casper msi ve foxconn alıyor yani şimdi anlamadığım bi nokta var anakartın 800 mhz desteği zaten yok dimm demek benim bildiğim slot tipi yanlış biliyorsam düzeltin anakart 400/533 ddr2 ram desteği var e bu anakart 800 mhz yi normalde desteklemiyor ama takınca problem yok ee 667 yi niye tanımıyor ? 667 desteğide yok birde benim bildiğim ddr2 400 remde yok ddr 400 var çok karışık bir iş :S zaten müşteri gitti ama bu yazı bazılarının işine yarayabilir. Yani sonuç olaraktan bu anakart ddr2 800 mhz 16 chip rem desteği veriyor ama 8 chip 667 desteği vermiyor enteresan :S

• Merhabalar,
    Konu biraz eski ( 1 sene kadar) ama aynı sorun şu anda benim başımda da var. Aldığım 2.el makinede MS-7222 ( MSI PM8PM-V ver 2.0) anakart var. Üzerinde 512 MB pqi marka 533 mhz ddr2 ram vardı ve ben extra kingston 1gb ddr2 533 mhz ram aldım. Fakat makine bu ram'i tek başına tanımadı, açılırken uzun bip sesleri geldi ve bu çekeceğim cefanın ilk siren sesi oldu. Sonra makineyi üzerindeki 512 mb ram ile birlikte 1 gb rami takarak denedim, sistem açıldı fakat bu sefer de 1gb olarak gördü. (Bazen yine 512 mb olarak görüyor ama genelde 1gb olarak açılıyor) Benim bu durumu çözmek için denemediğim enstantene kalmadı. Meşakkatli bir BIOS update bile yaptım. en son versiyona güncelledim ama nafile. Şimdi bu aldığım ram üzerinde 8x128mb çip var. Acaba bu yeni versiyon ddr2 olduğu için mi kart tanımadı diyorum?

Anakartım şu:http://www.msi.com/product/mb/PM8PM-V.html#?div=Detail
    Aldığım ram bu:http://www.valueram.com/datasheets/KVR533D2N4_1G.pdf
    Üzerindeki gelen ram o:http://www.pqi.com.tw/product2.asp?oid=40&cate1=61&PROID=71
    Bu da anakartın desteklediği ramların test edilmiş listesi:http://www.msi.com/file/test_report/TR10_1039.pdf

Test listesine bakarsanız orada "Kingston KVR533D2N4/1G" rami desteklediğini görürsünüz. Benim yeni aldığım ram de bu ram zaten. Peki madem destekliyor, madem ben en son bios güncellemesini de yaptım, madem niye o zaman benim ram i bu anakart görmüyor? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bir el atarlar da aydınlatırlarsa çok sevinirim. Kaldık sıkıntıya valla..
    Şimdiden Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4vc1 -- 1 Mayıs 2011; 23:50:16 >

• Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama bende bu anakartla 2 ay uğraştım sonuç 1gb + 256 mb ram yola devam ethernet kartı onboard ama uçtu bios update i yapmayın daha kötü oluyor

yardıma ihtiyacı olan varsa soruları bekliyorum..
  • Ben sorunu şu şekilde çözdüm;
    normalde yeni ddr2 ram'ler single side denen tek taraflı çipler barındıran modeller. Ama siz bunun double side olanından bulursanız (ram chip sayısı 8 değil de 16 olan yani) o zaman ram chiplerini tanıyor ve adresleyebiliyor anakart. Elimdeki 8 chipli 1 gb verdim, yerine 2.el 16chipli olanını aldım. Şimdi 1,5 GB olarak kullanıyorum.
  • Farketmemiştim...... Yazdığın iyi oldu bende deneyeceğim saolasın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.