Şimdi Ara

msi neo 2 NEDEN BÖYLE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu hafta sonu aldığım anakart ve işlemci aldım. işlemci kodu araştırdığım da güzel değerlere cıkabilen işlemci işlemci yük altında 29 derece OC li üzerinde su soğutma var. artı 9 adet de fan ama bir türlü ht yi düşürmeden 227 mhz de stabil yapamadım. forumlarda gördüğüm kadarı ile herkez 260 170 arasında değğerlere rahat lıkla cıkabiliyor. birde hdd dem cıldırıyor. arda sırada boot etmiyor. xp yi 5 dk de acıyor.

bu sorunların sebebi nedir acaba anakarttan kapatmam gereken bir secenekmi vvar hani ben 64 bit sisteme yeni geçtim huyunu suyunu bilmemede. birde ht x i 1 e düşürdüğüm de işlemci biraz performans düşüklü yasıyo ama oc potansiyeli 5 fsb daha artıyor. siz olsanız bu işlemciyi 233 fsb de ht 1 olarakmı yoksa 225 fsb de ht 4 olarak mı kullanırdınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi petro85 -- 5 Aralık 2005, 9:22:48 >

• Hangi biosu kullanıyosun kullandığın bios kofti olabilir en son sürümü kullan HTT'yi 4X yap ram bölenini 166 (333)'e getirip (o ramlerle bu kadar) fsb yi 250 yap cpu voltajınıda 1.6 ya getir 3200+ için günlük en iyi seçenek bu
  • quote:

1-Eğer winchester ve nforce3-4 ultra bir board alıcam over/clock ta yapıcam derseniz kanımca en uygun bileşen.
    10x çarpanı ile bir 3200+ winchester ikiz paket bir ddr500 rem ve MSI yada Asus yada Foxconn yada Abit yada çıldırmış bios olanaklarıyla Epox bir board
    seçmeniz..
    Neden bunlar derseniz 250fsb de 4x HT frekansı ve senkronize rem hızı ile en stabil Fx54 elde etmenin yolu bu(Fx54 ü ben uydurdum 55 2600mhz 53de 2400 mhz ya o bakımdan ) böylelikle elinizi kolunuzu sallaya sallaya 350-500dolarlık işlemcinizin tadını çıkarabilirsiniz fazlası için biraz ondan biraz bundan kısmak gerekiyor ben optimum bu bileşenler derim...

2-MSI K8N Neo2 aldık oc yapamıyom ne olcek şimdi...Bu sorunun cevabı basit
    AGP yi 67mhz e alıyoruz sormayın sebebini bende bilmiyorum..Artı biostan
    raid set-up olayına girip Sata3-4 portları serbest bırakıp HDD mizi Sata 3 veya 4 e takıyoruz aksi durumda doğru ayarlayamıyan arkadaşlar Diski gösteremiyecekler sisteme...
    DDR 400 kullanıyorsanız unutmayın artık elinizde tek köprülü bir sistem var bellek kontrolcünüzde entegre bu durumda ddr rem hızını 200 yapayım mı abi şıkkına sakın güvenmeyin bellek bölenleri sistem fsb sine bağlı tırmanacak bu durumda 260fsb de çalışacak işlemciniz bellekleriniz 520mhz olamıyacağından
    uslu uslu oturacaktır.. 200fsb de 400mhz olan belleklerinizi 250fsb de sisteminize 333mhz olarak tanımlarsanız elde edeceğiniz bellek hızı 416mhz olacaktır bu makul bir değer daha yukarı fsb ye çıkanlar 266mhz e düşebilir..
    Bellek zamanlamalarında adım adım deneme yoluyla en stabil en agresif değere
    ulaşabilirsiniz 2-2-2-5-1t en lezzetlisi ama her bellek yemiyor malesef şunu unutmayın 1T değeri çok çok önemli 2T ye düştüğünüzde ciddi performans kaybı getiriyor önce latencyleri düşürün 1T yi sağlamaya çalışın..
    HT olayı:HT yi bire düştüm deli o/c yaptım yalnış HT de makul değer 1000 standart olarak 5x200 geliyor 250fsb de X4 - 300 fsb de X3 unutmayın 1000değeri aşılınca sistem çöküyor en optimumu doğru oranla 1000e yaklaşmak
    260 yapıp 3x HT kullanacağınıza 250 yapıp 4X HT kullanın kapiş..

quote:

Hardwaremania'dan alıntıdır..

• cok teşekkürler
  • bence anakartını değiştir.ben aldım hemen geri verdim bi boka benzemiyo o anakart.
  • benim anakarttanda memnun değilim o ayarları yapsam uyarmı bunada
  • http://img466.imageshack.us/my.php?image=64superpi0cp.jpg

günlük full stabil..

k8n neo2

ht=3x
    fsb=290
    agressive timing disable
    cpu spread specktrum disable
    bios=1.9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 6 Aralık 2005, 13:42:02 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.