Şimdi Ara

MSI NX7800GT-VT2D256E tavsiye (lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yenı bır pc topluyorum ekran kartı olarak MSI NX7800GT-VT2D256E (yaklaşık fiyatı 430 USD) almayı dusunuyorum acaba tavsıye edermısınız. ozellıkle 7800GTX ıle arasında bu kartın ne gibi performans farkları olur cok merak edıyorum aralarında 100 dolar gıbı bı fark var ve de 7800GTX ler 512 mbyt ram kullanıyor. bu ram farkı performansı ne gıbı etkıler.bırde bu kartı MSI mı alayım ASUS mu alayım karar veremedım ASUS lar bilindigi gibi daha pahalı bu fıyat farkını hak edıyorlarmı? ben su an winfast kullanıyorum ısınma problemlerınden şıkayetcıyım. bırde anakart olarak EPOX EP-9NPA+ ULTRA almayı düşünüyorum ilerde SLI yapmayı düşünmüyorum işlemciyi AMD Athlon 64 3500+ VENICE seçtim AMD işlemcilerle epoxların cok stabil çaliştıgını söylüyorlar sizin tavsiyeleriniz neler olur acaba şimdiden herkeze teşekkür ederim..

• 7800gt ile 7800gtx arasındaki fark gerçekten değebilecek diyebileceğimiz kadar.. Fakat bu noktada bir yanlışın var ki 7800gtx in hem 256mb hemde 512mblık versiyonları mevcut fakat aralarındaki en önemli fark; 256mblık 7800gtx in 256bit veriyoluna sahip olması iken 512mblık 7800gtx 512bit veriyoluna sahip ve hızları 256lığa göre daha yüksek tabii ki fiyatı da öyle.. 512mblık 7800gtx i Tr içinde nerden bulursun bilmiyorum ama bulması çok zor bir kart.. 7800gt den de gtx den başın ağrımaz, bütçene göre istediğini seç derim.. Marka olarak Msi bence yeterli, zaten bahsettiğimiz markaların kötü olacak bir yanı yok.. Kutu içerikleri vb gibi ufak ayrıntılar fiyatlarının değişmesine neden oluyor ki aralarındaki fark böyleyse msi al derim.. Fan sesinden rahatsız olursan silencer taktırırsın bu nedenle başın ağrımasın.. İyi şanslar

• 512 bit mi valla hocam ilk senden duydum
  • öncelikle kartın gigatekteki üyelik fiyatı 419 dolar, ben ordan aldım. almadan önce bayaa bi araştırma yaptım ve gt ve gtx arasında 120 dolar+kdv yi hakedecek bi performans farkı görmedim. tabii ki fark var ama çok büyütülecek bi şey deil. tabii benim dediğim 256 mb lık 7800gtx için. 512 mb lık 7800 gtx 256 mb lık kardeşini bayaa bi topuklamış.

valla ben çok memnunum karttan, normal ofis uygulamaları çalışırken 42-44 derece arası, oyunlarda tam yükteyken 53-54 dereceye çıkıyo sıcaklık.

tavsiye ederim, aldığına pişman olmazsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hikmet_19

512 bit mi valla hocam ilk senden duydum

yanlış anlaşılma olmasın diye düzeltme gereği duydum; 256mblık 7800gtx yine 256bit veriyoluna sahip

fakat 512mblık 7800gtx 512bit veriyoluna sahip..
  • gtx ile aradaki fiya farkı bence gereksiz sen gt al
  • quote:

Orjinalden alıntı: cause_of_death

yanlış anlaşılma olmasın diye düzeltme gereği duydum; 256mblık 7800gtx yine 256bit veriyoluna sahip

şimdi msi ın sitesine baktım 512 mb lık ve 256 mb lık 7800gtx ler 256 bitlik bellek arayüzüne sahipler. zaten iki kartın da mimarileri aynı farkı yaratan kullanılan ramler. 512 mb lık versiyonda 1.1 ns lik bellek varken 256 mb lıkta 1.26 ns lik bellek var. bu yüzden arada 500mhz hız artışı var. ayrıca 512 mb lık kartın gpu su overclocklu. burdan bakabilirsiniz 512mb, 256mb

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [SATILDI] SAPPHİRE HD 3850
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: running_wild

quote:

şimdi msi ın sitesine baktım 512 mb lık ve 256 mb lık 7800gtx ler 256 bitlik bellek arayüzüne sahipler. zaten iki kartın da mimarileri aynı farkı yaratan kullanılan ramler. 512 mb lık versiyonda 1.1 ns lik bellek varken 256 mb lıkta 1.26 ns lik bellek var. bu yüzden arada 500mhz hız artışı var. ayrıca 512 mb lık kartın gpu su overclocklu. burdan bakabilirsiniz 512mb, 256mb

Valla kart piyasaya çıkarken bi yazısını okumuştum birazdan linkini bakar editlerim...

linki editliyorum:

http://www.tomshardware.com.tr/graphic/20051116/nvidia_geforce_7800_gtx_512-01.html

2. sayfada dikkat edersen şöyle bir yazı geçiyor :

"7800 GTX 512, 7800 GTX'i temel alıyor ancak bazı değişiklikler var. İlk bakışta bu değişim, NVIDIA'nın ve ortaklarının PCB üzerine sadece fazladan 256 MB bellek eklemelerinden dolayı, dış görünüşü düzeltmeye yönelik bir düzeltme olarak algılanabilir. Ancak gerçekte, genel sürecin akışını hızlandırmak için NVIDIA GeForce 7800 GTX 512 ekran kartının çekirdeği yerleşimde bazı ince numaralar yapılarak değiştirilmiş. Ayrıca artık 512 Bit genişliğinde veriyoluna sahip. Bu 512 Bit ekran kartlarını ilk görüşümüz değil çünkü ATI, X1000 serisi kartlarında 512 Bit genişliğinde veriyolları kullanmıştı ancak son kullanıcı alanında bu da ilk değil. Bu onur Parhelia 512 ürünüyle Matrox'a ait (ilk 256 Bit bellek veriyolunu kullanan da yine aynı firmaydı). "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 6 Ocak 2006 22:52:16 >

• geçen hafta gigabyte 7800gt aldım accaip memnunum herkese tavsiye edrim
  • quote:

"7800 GTX 512, 7800 GTX'i temel alıyor ancak bazı değişiklikler var. İlk bakışta bu değişim, NVIDIA'nın ve ortaklarının PCB üzerine sadece fazladan 256 MB bellek eklemelerinden dolayı, dış görünüşü düzeltmeye yönelik bir düzeltme olarak algılanabilir. Ancak gerçekte, genel sürecin akışını hızlandırmak için NVIDIA GeForce 7800 GTX 512 ekran kartının çekirdeği yerleşimde bazı ince numaralar yapılarak değiştirilmiş. Ayrıca artık 512 Bit genişliğinde veriyoluna sahip. Bu 512 Bit ekran kartlarını ilk görüşümüz değil çünkü ATI, X1000 serisi kartlarında 512 Bit genişliğinde veriyolları kullanmıştı ancak son kullanıcı alanında bu da ilk değil. Bu onur Parhelia 512 ürünüyle Matrox'a ait (ilk 256 Bit bellek veriyolunu kullanan da yine aynı firmaydı). "

evet ama sadece çekirdek 512 bitte çalışıyo, ramlerin arayüzü yine 256 bit hocam. ben de onu yazmıştım zaten. linke bakabilirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: running_wild

quote:

evet ama sadece çekirdek 512 bitte çalışıyo, ramlerin arayüzü yine 256 bit hocam. ben de onu yazmıştım zaten. linke bakabilirsin.

dikkatsiz ben :) sölemesen öyle bilecem uyardığın için saol :P

• arkadaşlar pc nin gerçekten en zor parçası ekran kartı seçimi bende birçok topikte araştırma yaptım hatta gigatek ten 6800 gs siparişi bile verdim ancak heroes 5 in efektlerini görünce belki gelecek olan 6800 gs de zorlanırım diyerek bi üst modele geçmeye karar verdim oyunu son ayarlar ful de oynamak istiyorum gigatek den MSI NX7800GT-VT2D256E göndermelerini istedim.isabetli bir karar verdiğimi düşünüyorum ancak yinede kafamda ufak tefek tereddütler yok değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi budur -- 9 Şubat 2006 5:01:57 >
  • 512 mb 7800gtxlerde tek fark yaratan ramler degıl cekırdek hızı pcb tasarımı ve pipeline sayısı
  • Evren kardeş tabiki size katılıyorum yalnız marka olarak
    7800 gt lerde de bazı farklılıklar var kutu içeriği falan neysede
    örneğin mavideki LEADTEK 256MB Winfast PX7800GT TDH MyVIVO Extreme (Geforce 7800GT) Ekran Kartında çekirdek hızı 450 mhz olarak görünüyor extremesiz olan modelde ise 400 mhz

ancak bizim aldığımız MSI NX7800GT-VT2D256E nin çekirdek hızıda 400mhz buna nasıl açıklarız
    bu durumda leadtek; default ayarlarda daha mı performanslı olacak 50 mhz lik bir farkın getirisi götürüsü nedir.
    leadtek in extreme modeli hafif overclock edilmiş halimidir ki o zaman sorun yok
    bizim msı nında çok güzel overclock potansiyeli saklı duruyor

arkadaşlar bana MSI NX7800GT-VT2D256E ile hangi oyunlar gelecek bunu da bi yazıverin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi budur -- 9 Şubat 2006 5:36:40 >

• ben derım kı bosver 7800gt al bi tane x1800xl keyfını cıkar oyunların..
  • quote:

Orjinalden alıntı: knightofdark

ben derım kı bosver 7800gt al bi tane x1800xl keyfını cıkar oyunların..

tavsiyen için teşekkür ederim 7800 gt fanatiği değilim ancak illede bu kartı düşünüyorum fakat yukardaki soruma hala yanıt alabilmiş değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi budur -- 9 Şubat 2006 23:17:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: budur

Evren kardeş tabiki size katılıyorum yalnız marka olarak
    7800 gt lerde de bazı farklılıklar var kutu içeriği falan neysede
    örneğin mavideki LEADTEK 256MB Winfast PX7800GT TDH MyVIVO Extreme (Geforce 7800GT) Ekran Kartında çekirdek hızı 450 mhz olarak görünüyor extremesiz olan modelde ise 400 mhz

ancak bizim aldığımız MSI NX7800GT-VT2D256E nin çekirdek hızıda 400mhz buna nasıl açıklarız
    bu durumda leadtek; default ayarlarda daha mı performanslı olacak 50 mhz lik bir farkın getirisi götürüsü nedir.
    leadtek in extreme modeli hafif overclock edilmiş halimidir ki o zaman sorun yok
    bizim msı nında çok güzel overclock potansiyeli saklı duruyor

arkadaşlar bana MSI NX7800GT-VT2D256E ile hangi oyunlar gelecek bunu da bi yazıverin

kenedi sorun içinde cevap vermişsin zaten..Bilindiği gibi leadtekin extreme asusun top vs.. gibi modelleri o/c edilmiş versiyonlarıdır..o/c ile 50mhz ne katarsa o exteme editonda da onu katar..

• fenomenhaa yarbayım açıklamanız için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.