Bildirim
MSI R7 240 mı Sapphıre R7 240 mı? (2. sayfa)

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: xRIOYx
Bende Msi R7 240 kullanıyorum sıkıntısı yok . Sadece her bilgisayarı açtığında "Vıııınn" şeklinde yüksek fan sesi geliyor 1 saniyeliğine sonra kesiliyor. Bunu sadece bilgisayarı açarken ve kapatırken yapıyor. Başka sıkıntısı yok.
Senle daha önce konuşmuştuk.https://forum.donanimhaber.com/300w-guc-kaynagi-sapphire-r7-240-calistirirmi--122454697
400w bi psu ve msı r7 240 almaya karar verdim. Kartın performansı nasıl oyunlarda kaç fps alıyorsun. Beğenmediğn bi özelliği varmı?
-
Bu ekran kartı çok f/p bi ürün . Ben aldığımda 220TL civarına almıştım. 6 yıllık sistemime taktım.
Sadece bir sorununu gördüm şimdi aklıma geldi ; Pc açıkken uzun süre işlem yapmadıkdan sonra ekran simsiyah oluyor ve reset atmadan düzelmiyor . Güç ayarlarından ekran kapanma zamanı ve uyku modu zamanı kapılı olduğu halde oluyor bu sorun . Belki yazılımsal bişeydir bilemiyorum . Ama çok sık olmuyor en fazla 3 defa oldu 1 yılda.
Performansına gelirsek ;
Afterburner yazılımıyla mhz değerlerini arttırdım. Şuan hatırlayamıyorum ama 900mhz core clock ve 800mhz memory clock gibi bişeydi yada tam tersi.
E6600 işlemci ve 2GB ram Baz alınarak
= League of Legends =
En düşük ayarlar - Vsync Kapalı - 1440x900 çözünürlük de 200FPS üstü
En yüksek ayarlar - Vsync Kapalı - Shadow Kapalı - 1440x900 çözünürlükte 80-90FPS civarı (shadow açıkken 40-50 fpslere düşüyor.)
Ram ve işlemciden kaynaklı takılmalar bazen oluyor.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
= Counter Strike Global Offansive =
En düşük ayarlar - Vsync Kapalı - 800x600 çözünürlükte 75FPS civarı (1440x900 çözünürlükte 45 fps civarı)
En yüksek ayarları denemedim bilgisayarın özelliklerinden dolayı.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
= Grand Theft Auto V =
En düşük ayarlar - Vsync Kapalı - 800x600 Çözünürlükte 70FPS civarı (Fakat Ram ve İşlemci yetmediği için açık dünyada çok takılma var.)(1440x900 çözünürlükte 50fps civarı)
High ayarlar - Vsync Kapalı - 1440x900 Çözünürlükte 30-40FPS civarı (Oyunun Benchmark Testini yaptım , açık dünyada takılmalar aynı)
Kısaca Yeterli işlemci ve Ram varsa bu oyunları Giriş seviyesi karta uygun grafik ayarları ile çok rahatça oynatır.
Ben memnunum .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xRIOYx -- 28 Aralık 2016; 9:33:9 >
-
R7 240 alırsanız paranızı çöpe atmış olursunuz:https://www.youtube.com/watch?v=sph6cjJeRdI
En iyi seçenekleriniz ikinci el 750 ti, 260x vs.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faustus -- 28 Aralık 2016; 13:48:51 > -
quote:
Orijinalden alıntı: xRIOYx
Bu ekran kartı çok f/p bi ürün . Ben aldığımda 220TL civarına almıştım. 6 yıllık sistemime taktım.
Sadece bir sorununu gördüm şimdi aklıma geldi ; Pc açıkken uzun süre işlem yapmadıkdan sonra ekran simsiyah oluyor ve reset atmadan düzelmiyor . Güç ayarlarından ekran kapanma zamanı ve uyku modu zamanı kapılı olduğu halde oluyor bu sorun . Belki yazılımsal bişeydir bilemiyorum . Ama çok sık olmuyor en fazla 3 defa oldu 1 yılda.
Performansına gelirsek ;
Afterburner yazılımıyla mhz değerlerini arttırdım. Şuan hatırlayamıyorum ama 900mhz core clock ve 800mhz memory clock gibi bişeydi yada tam tersi.
E6600 işlemci ve 2GB ram Baz alınarak
= League of Legends =
En düşük ayarlar - Vsync Kapalı - 1440x900 çözünürlük de 200FPS üstü
En yüksek ayarlar - Vsync Kapalı - Shadow Kapalı - 1440x900 çözünürlükte 80-90FPS civarı (shadow açıkken 40-50 fpslere düşüyor.)
Ram ve işlemciden kaynaklı takılmalar bazen oluyor.
= Counter Strike Global Offansive =
En düşük ayarlar - Vsync Kapalı - 800x600 çözünürlükte 75FPS civarı (1440x900 çözünürlükte 45 fps civarı)
En yüksek ayarları denemedim bilgisayarın özelliklerinden dolayı.
= Grand Theft Auto V =
En düşük ayarlar - Vsync Kapalı - 800x600 Çözünürlükte 70FPS civarı (Fakat Ram ve İşlemci yetmediği için açık dünyada çok takılma var.)(1440x900 çözünürlükte 50fps civarı)
High ayarlar - Vsync Kapalı - 1440x900 Çözünürlükte 30-40FPS civarı (Oyunun Benchmark Testini yaptım , açık dünyada takılmalar aynı)
Kısaca Yeterli işlemci ve Ram varsa bu oyunları Giriş seviyesi karta uygun grafik ayarları ile çok rahatça oynatır.
Ben memnunum .
Teşekkürler kardeşim almaya kesin karar verdim. Senin o siyah ekran sorunu senin bilgisayrınla alkalı olabilir. Çünkü araştırdım ve böyle bi sorun yaşayan görmedim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Faustus
R7 240 alırsanız paranızı çöpe atmış olursunuz:https://www.youtube.com/watch?v=sph6cjJeRdI
En iyi seçenekleriniz ikinci el 750 ti, 260x vs.
Kardeş 2. el almıyorum. Bütçem yetersiz. Ekran kartında VGA çıkışı bile yok. -
R7 240 işlemcinizin entegre gpu'sundan çok da güçlü değil. Hiç almayın daha iyi. İkinci el neden istemiyorsunuz? -
quote:
Orijinalden alıntı: Faustus
R7 240 işlemcinizin entegre gpu'sundan çok da güçlü değil. Hiç almayın daha iyi. İkinci el neden istemiyorsunuz?
2.el ürün aldığımda genelde sıkıntılı çıkıyor.Bide dediğin kartlar darboğaz yapabilir.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X