arkadaşlar merhaba, geçtiğimiz günlerden Msi 6600XT Merc ekran kartı satın aldım. Daha öncesinden Nvidia GTX970 ekran kartı kullandığımdan DDU programı ile bu kartın tüm driverlarını kaldırdım. sonrasında 6600Xt nin driverlarını yükledim. Hdmi ile kartı monitöre bağladığımda ekrana görüntü gelmiyor. bios ekranı geçtikten sonra "No signal" diyip ekran kapanıyor. bilgisayar çalışır vaziyette ekran kartının fanları da dönüyordu. daha sonrasında onboard ekran kartına hdmi kablosunu takarak tekrar bilgisayarı çalıştırdım. Görüntü geldi. ekran kartının sistem tarafından görünüp görünmediğini kontrol ettim. Aygıt yöneticisinde kart görünüyor. herhangi bir uyarı vb. hata durum söz konusu değil. Onboard ekran kartı ile sistemi çalıştırıp hdmi kablosunu 6600XT ye takınca kart görüntü veriyor. hatta oyuna girip birkaç saat oyunda oynadım. fakat bilgisayarı kapatıp geri açınca en başa dönüyorum. yine monitöre görüntü gelmiyor. Sorunla alakalı internette bir çok konu var. ama herkesin ortak bir konuda toplandığı çözüm yolunu bulamadım. Şu ana kadar denediğim çözümler şunlar;
Konu ile ilgili sorun yaşayan çözüm bulan arkadaşlarımın deneyimlerinden faydalanmak isterim. Saygılar. |
MSI RADEON RX 6600XT MERC NO SIGNAL HATASI
-
-
Furmark testini yapıp sonucu atar mısınız? Testi sorunsuz bitirirse, ekran kartında problem yok demektir. Sonucu bi' atın bakalım.
-
Dün akşam furmark testi yaptım bir sorun görünmedi. testi tekrar yapıp size göndereyim. Msi MPG-490 gaming plus anakart aldım bugün kurulum yapacağım( kargocu bey işlemciyi getirirse). umarım onda bir sorun olmaz. aklıma şimdi displayport kablosu kullanmak geldi. onun da sonucunu aktaracağım. sonuçta bu amd nin falan ortak geliştirdiği bir teknoloji belki orada sorun çözülür. kullanıcıyı oraya yönlendirmek isteyebilirler. artık olayı komplo teorilerine vuruyorum.
-
Güvenli kipte açmayı denediniz mi acaba?
-
bilgisayar güvenli kipte tak çıkart yöntemi ile açılıyor. dediğim gibi onboard ekran kartına takıp pc yi açıp sonra msi ekran kartına takınca yine çalışıyor. ama direkt msi kartı ile güvenli moda geçemiyorum çünkü bios açılışından sonra masaüstü görüntüsü monitöre gelmiyor. monitör orada görüntü gelmediği için "Sinyal yok" uyarısı veriyor. konuştuğum birkaç bilişimci bunun yazılımsal olabileceği konusunda hemfikir. bugün yeni sistemi toplayacağım bakayım yeni anakartta aynı sorunu çıkaracak mı.
-
Arkadaşlar tekrar merhaba. Sorun çözüldü. Yeni anakartta ekran kartı sorunsuz şekilde görüntü veriyor. şuana kadar bir sorun çıkmadı. ilginiz alakanız için çok teşekkür ederim.
Benzer içerikler
- bu bilgisayara bağladığınız en son usb aygıtı arızalı olduğundan
- bilgisayar hoparlörü görmüyor
- silinen notları geri getirme
- ntfs mi fat32 mi
- bu ayar yöneticiniz tarafından yönetilir
- ekran kartı resetleme
- bağlantı sıfırlandı.
- telefonum şarj olmuyor
- video boyutu küçültme
- windows ekran görüntüsü alma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X