Şimdi Ara

MSI RX 5700 XT GAMING Sürekli Crash Yiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ooo bu benim arkadastan alip kullandigim karttada vardı freesync ve premium freesync kapatinca bi nebze duzeliyordu watman hatasi felan verip duruyordu paso karti mining yapan birine sattij kurtulduk adam gayet memnun :) hata veriyor diye ucuzada verdik biraz dahada hosuna gitti

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Voltajı düşürün elle verin yani otomatik sıkıntı çıkartır. 1150, 1140 gibi değerler işiniizi görür genelde. Bide şu kartlara yazık furmak gibi kartın anasını ağlatan bir yazılıma 1 saat test yaptırılmaz az akıllı olun yahu! 5 dakika duruyorsa zaten o kart tamamdır.

Videoda zaten belli flicker başlıyor arkasından crash gelecek demektir freesync sıkıntı büyük ihtimal o oyunda. Displayport kablo mu kullanıyor sunuz? Kablodan da emin olmak gerek yani... premium freesync kapalı olsun her zaman.

• Siyah ekran veya crash sorununun 3 temel sebebi var.

1-Psu. Farklı psu larda denemişsiniz. Sorun çözülmemiş. Ayrıca ekran kartına 2 ayrı kablodan soketten güç verdiyseniz (tek kablo üzerinden 2, 8pin güç verilmemeli) bu maddeyi geçin.

2-Sistem rami.4 adet raminiz var.Bu stabilite sorunlarına sebep olabilir ve memtest gibi uygulamalarda bu sıkıntılar ortaya çıkmaz.Genelde alt zamanlamalarla ilgili uyuşmazlıktan çıkar. Amd ekran kartları sistem bellek hatalarına daha duyarlıdır nvidia ya göre. Bunu anlamak için sistemde 1 adet ram kalsın diğer 3 ünü çıkarın öyle test edin.Eğer tek ramlede aynı sorun oluyorsa bu maddeyi geçin.

3-Vga bellek zamanlaması.Bu durum bazı sürücülere göre değişkenlik gösterebiliyor.Eğer control centerde memory timing ayarıyla oynadıysanız fast yaptıysanız bunu default hale geri getirin. Yapmadıysanız ya vga bellek hızını düşürüp deneyeceksiniz.Yada stock 5700xt biosu bellek zamanlarını alıp rbe ile kendi kartınıza uyarlayacaksınız..

• sapphire rx580 nitro 4gb kartım var 4 5 ay uğraştım wattman sorunu ile.her şeyi denedim sonunda çözdüm.ddu ile driverları sildim düzgünce kurulum yaptım.sapphire trixx vb ek programları kaldırdım.kartın vbiosunu oç den normale aldım şuan kaymak gibi.istersen biraz memory ve çekirdek hızını düşür

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.