< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Msi vector 16 hx i7 13700hx RTX 4080
-
-
Soğutma sistemi güçlü kallavi bir notebook, güzel ürün. Benim eleştireceğim nokta ekran olurdu, böyle bir sistemde en azından 2K ekran görmek isterdim, 4080 var sonuçta. Uzun yıllar kullanabileceğiniz, MSI'ın üst seviye ürünlerinden biri. Bu fiyat bandında bence tercih edilebilecek bir ürün.
-
Evet benimde tek çekincem ekran zaten ama 4060 2k ekranlı pc alıp sadece video izlemek içinde kullanmak istemiyorum.. En azından dibine kadar bi full hd görürüz. Benim merak ettiğim asıl şey kullanıcı yorumları çünkü tam olarak ne olduğunu bilmsemde pumpout olabilir diyolar böyle şeylerle karşılaşmak korkutuyor. Zaten msi 2k ekranlı olanıda bunun iki katı fiyatlı neredeyse
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam pumpout termal macunun işlemcinin üzerinden dışa taşması demek, bu da biraz soğutma zaafiyeti oluşturabilir ama bu tasarımsal bir sıkıntı değil. Belki üretimde bir seride kullanılan termal macunda bir sıkıntı vardıysa ondan kaynaklanmıştır ama MSI gibi yıllardır notebook işinde olan bir firmanın kendilerinden kaynaklı bir sorun olması durumunda ürünün arkasında duracağını düşünüyorum. Zamanında bir sıvı soğutma serisinde ciddi sıkıntılar vardı, ürünleri geri çağırıp değişim yaptılar. Ben bu ürün özelinde daha önce böyle bir sorun duymamıştım.
Ekran konusuna katılıyorum, evet 2K değil ama her şeyi fulleyip sorunsuzca Full HD'de çok güzel oynarsınız.
-
Bu dışa taşma illaki ısılardan kendini belli eder ama ya kendini belli etmeden işlemci anakart vs zarar verirse veya verebilir mi teknik olarak
Yok hocam oralara bir zararı olmaz.
-
Teşekkür ederim. :))
Ürünü yeni aldım. 73 küsura 6 taksitle. Hali hazırda kullandığım Lenovo Legion (Ryzen 4800h RTX 2060) ile kıyaslarsam
+oyunlarda performansı çok iyi
+hikaye tabanlı oyunlarda sessiz modda 60FPs üserini rahatça yakalıyor. Örn MW3 Campaign, GOW Ragnarok, Operation Callisto gibi oyunlarda çok fan gürültüsü olmadan ve serin serin ultra ayarda oynuyorsun.
+%100 RGB ekranla yan yana koymadıktan sonra ekran tatmin ediyor
-CPU fanı hiç durmuyor. en boş halde bile 2200-2400RPM çalışıyor. Lenovo ile 1 buçuk saat kolyuk üstünde video görüşmesi açık şekilde çalışsam fan sesi duymuyorum bu konu çok rahatsız edici.
-Yazılımsal olarak iyi değil bence. Klavye ışıkları değiştiremedim hala, Steelseries nihmic ses falan fasa fiso. Batarya için %100 şarj olmasını engelleyecek bir ayar bile yok. Lenovo ile dağlar kadar fark var.
-2 tane USB A çıkışı var ve bunları sağ tarafa koymuşlar. Hiç dikkat etmedim alırken çok kötü ya. Allahtan HDMI çıkışı arkada.
Genel olarak beni en çok rahatsız eden şey boştaki fan sesi. Diğer şeyleri görmezden gelebilirim ama bu çok kötü. Üstelik ben bu cihazı eşim evde rahatça çalışsın diye aldım. Mac kullanan birisi normalde. Mac Pro yerine bunu tercih ettim oyun oynarım arada diye. 2 saat çalıştı bıraktı kenara. Kafam şişti diye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synthesizer -- 14 Kasım 2024; 12:3:45 >
-
Bende ürünü dün teslim aldım ancak kurulum iş güç falan derken hiç test etme şansım olmadı bakalım oyun konusunda şüphem yok zaten ama ekran konusunda söylemin beni mutlu etti sağ tarafta usb olması gıcık bir durum bende type c girişli usb çoğaltıcı almayı düşünüyorum arka tarafa takmak için ses konusunda da çoğunlukta kulaklık kullanıyorum zaten ama oyun harici durumda ne olur bilemiyorum bakalım bende bir süre kullandıktan sonra formu güncellemeyi düşünüyorum yorumların için teşekkürler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X