Şimdi Ara

MSI Wind U100 Netbook

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

MSI Wind Netbook U100 kullanıcısıyım.

Makinanın üzerinde windows xp işletim sistemi bulunmakta. Tüm driverlarını internet üzerinden yeni sürümleri ile güncelledim (msi, intel ve realtek sitesinden) bios 1.0B ve oldukça iyi çalışmakta.

Bazı sorunlarım var.

Birincisi : Ekran parlaklığını en düşük seviyede kullanıyorum. Pil azalınca adaptörü bilgisayara bağlayınca ekran parlaklığı otomatik olarak %100 seviyesine çıkıyor. Şarj bitsin yada bitmesin adaptörü çıkartınca da %50 seviyesine iniyor. Ancak bu benim göz sağlığımı olumsuz etkiliyor. Ben istiyorum ki parlaklık hep %0 olsun. Vistada ve win 7'de bu işlemi yapabiliyorum ancak xp'de bu olmuyor. Regedit'i kurcaladım bişeyler bulamadım. Sistem kontrol yazılımıda sadece FN tuşu ile basılanları ekranda gösteriyor hepsi bu kadar.

İkincisi : Güç seçeneklerinde kapağı kapat seçeneğinde sadece hazırda beklet, hiçbirşey yapma ve askıya al var. Ben istiyorum ki bilgisayarı kapatsın. Yani KAPAT seçeneği yok. Bu özellikte windows vistada ve win 7'de var.

Üçüncüsü : HDD 80 GB Fujitsu Siemens. XP'de iken bilgisayarım penceresi açılınca C'ye tıklanınca bazen geç geliyor. 1 saniye falan bekliyor. Bunu her zaman yapmıyor. Sanırım HDD geç tepki veriyor. Bunun çözümü varmı? Yine bu özellikte vistada eğer tüm güncellemeler yapılmış ise sorun ortadan kalkıyor. win 7'de zaten sorunsuz çalışmakta.

Dördüncüsü : XP temeyı standart yapınca bir kaç restart'tan sonra ekran simgeleri otomatik küçülüyor (kapat, simge durumunda küçült, ekranı kapla) ve otomatik görsel temaya geçiyor.

Arkadaşlar XP kullanmak istiyorum ancak yukarıda saydığım problemler mevcut. Lütfen vista yada win 7 kullan demeyin. Çok forumlarda bu sorunlarımı dile getirdim (chip-****-pclabs) ancak cevap bile veren çıkmadı.

• Üçüncü sorum ile ilgili keşfettiğim bir gelişmeyi bildirmek istedim.

XP'de Bilgisayarım penceresinden C veya Hdd'nizi bölmüşseniz D'ye erişmek için bir kaç saniye bekleme yaşıyorsanız; ses efekti ve ses aygıtları ayarlarından Windows Gezginin'den Dolaşmayı Başlat seçeneğindeki sesi yok olarak değiştitrseniz bu geçikme ortadan kalkıyor.

Bilginize . . .

Diğer sorularımada cevap arıyorum. Ancak forumda benim sorularıma yardım eden yok. Bi cevap bile yazılmamış. :(
  • http://forum.donanimhaber.com/m_26716992/tm.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [SATILDI] Asus Vivobook Pro
    2 yıl önce açıldı
    Asus eeepc seashell series
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.