Şimdi Ara

MSI Z87 Anakart Kullananlar Kulübü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
3
Favori
10.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ay sonunda yeni Sıvı Soğutma set ile test edeceğim bakalım 4.8ghz günlük yapabilir mi yeterince soğutursak :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alidarkstone

Ay sonunda yeni Sıvı Soğutma set ile test edeceğim bakalım 4.8ghz günlük yapabilir mi yeterince soğutursak :)

O zaman hazır su soğutma ile bu işlemciyi kullananların limiti 4.4-4.5 ghz olmalı çünkü bu seviyeden sonra sıcaklık yüzünden stabiliteyi sağlamak güçleşiyor.Ayrıca dikkatimi çeken bir durum oluştu geçenlerde arka planda müzik çalarken ne zaman command centeri açsam açılma anında seste bozulma oluyor sn lik sonra geçiyor başka açılışlarda böyle olmuyor(ses sürücüsü güncel)siz de bu durumla karşılaştınız mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence sistem tam stabil değil. Biraz daha ince ayar gerekiyor. Yada program diske erişirken diskin R/W performansı yetersiz kalıyor çok kısa bir gecikme oluyor. Bir ihtimal de mosfetler ısınıyor olabilir.
  • quote:

Bence sistem tam stabil değil. Biraz daha ince ayar gerekiyor. Yada program diske erişirken diskin R/W performansı yetersiz kalıyor çok kısa bir gecikme oluyor. Bir ihtimal de mosfetler ısınıyor olabilir.

İlk kullanımdan beri böyleydi yani hiçbir ayarı değiştirmesem bile bir açılışta cızırtı yapıyor birde command center açarken mesela lowda ve 720p de bf3 oynarken işlemci kullanımı %80 lerdeyken bile seste sorun olmuyor sadece belirttiğim durumlarda oluyor sıcaklıklarda 60 ı geçmiyor oyunda başlangıçta ise 30 C ile açılıyor sistem

• Cızırtının olduğu anda herhangi bir disk zorlanması yada yetersizliği oluşmuyor sadece işlemci kullanım yüzdesi anlık yükseliyor ama başka aynı tarz programlar bunu yapmıyor harici ses kartı bunu düzeltebilir mi açıkcası rahatsız ediyor bu durum.

• Temmuz ayı güncellemelerini de barındıran yeni bir Windows 7 imajı bulmanı tavsiye ederim. Büyük ihtimal yazılımsal. Öncelikle driver update i dene derim.
  • quote:

Temmuz ayı güncellemelerini de barındıran yeni bir Windows 7 imajı bulmanı tavsiye ederim. Büyük ihtimal yazılımsal. Öncelikle driver update i dene derim.

Hocam söylediğiniz gibi oc yi geriye alınca stok turbo açık cızırtı olmuyor sanırım ayarları değiştirmem gerekli teşekkürler.Ayrıca bıosda son sürüm için spread spectrum gözüküyormu kitapçıkta var olmasına rağmen bıosda göremedim acaba onun etkisi olabilir mi mekanik etki açısından.
  • Z87-G45 GAMING olarak benide katabilirsiniz hocam

not:4.6 ghz ye 1.23v ile cıktım 4670k

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _İZ BIRAKAN_ -- 15 Temmuz 2013; 16:38:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _İZ BIRAKAN_

Z87-G45 GAMING olarak benide katabilirsiniz hocam

Hoş geldiniz. ekliyorum şimdi.

4.6ghz e düşük voltaj ile çıkmak önemli değil aslında. Önemli olan testlerden sağ çıkması :) Bende 4.7ghz için 1.29v da açabiliyorum ama stabil değil.
  • quote:

quote:

Hoş geldiniz. ekliyorum şimdi.

4.6ghz e düşük voltaj ile çıkmak önemli değil aslında. Önemli olan testlerden sağ çıkması :) Bende 4.7ghz için 1.29v da açabiliyorum ama stabil değil.

3 gündür kullanıyorum günlük sorun yok aidata ve prime da 15 dk tuttum sogutucum pek iyi degil 85 lere dayanınca kapattım ama dediğim gibi zaten testlerde hata verecek olsaydı günlük kullanımda bile veriyodu film müzik nette aniden mavi verebiliyodu suan için bir sıkıntı yok

• Allah zeval vermesin :) Ama sistemin stabil değil bilgin olsun iyi bir soğutuya geçmeden o kadar yüklenme derim. Stabil olduğunu anlamak için AIDA64- Lynx - OCCPT gibi programlar kullanabilirsin. Ayrıca Metro2033 muadili bir oyun oynayıp test yapman iyi olacaktır.
  • quote:

Allah zeval vermesin :) Ama sistemin stabil değil bilgin olsun iyi bir soğutuya geçmeden o kadar yüklenme derim. Stabil olduğunu anlamak için AIDA64- Lynx - OCCPT gibi programlar kullanabilirsin. Ayrıca Metro2033 muadili bir oyun oynayıp test yapman iyi olacaktır.

evet haklısın test yapamıyorum cok ısınıyor ama oyunlardada sorun cıkarmadı grid 2 ve metro da yani stabil gibi duruyor şimdilik
  • İşlemciye oc yaparken sürekli aynı voltaj ve hızda kalması işlemcinin ömrü ve performansı açısından daha mı iyi olur yoksa eıst ve turbo açıkken yapılan oc daha mı sağlıklıdır.Ses cızrtısını çözmüş durumdayım önce herşeyi defaulta aldım sonra default turbo açıkken denedim ve seste bozulma(cızırtı) olmadı daha sonra işin sırrı çekirdeklere limit koymada eski ayarlarımda çarpanı 44 yapsam dahi core tempden bakıyorum arada 4450 mhz e kadar çıkış yapabiliyordu bende ratıo limitlerini 44 e ayarladım ve cızırtı tamamen geçti iki türlü deneme yapıyorum sorumda da belirttim speed-step açıkken 800 mhz e düşüyor ıdlede ve voltaj 0.72 v(bu şekilde boştaki güç tüketimi 1 w kadar düşüyor ) daha sonra yüke alınca bıosdan verdiğim voltaj olan 1.26 ya çıkıyor böyle kullanmak oc performansı açısından ne derece fark yaratır yoksa hep işlemci 1.26 da ve 4400 de olması da ömründen götürür mü cevabınıza göre ya şimdiki gibi speed step açık kullanacağım yada bunlar kapalı kullanmam mı gerekli saf performans açısından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 15 Temmuz 2013; 19:15:01 >

• Speed-Step ve EIST kapalı olmalı.
  • quote:

Kardeşim g45 in dual channel çalışan ram slotlarına kullanım kılavuzundan bakıp söyleyebilir misin rica etsem. 1ve3 2ve4 gibi.

• 1-3 veya 2-4 takarsan dual çalışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocean-x

quote:

Kardeşim g45 in dual channel çalışan ram slotlarına kullanım kılavuzundan bakıp söyleyebilir misin rica etsem. 1ve3 2ve4 gibi.

2-4 yada 1-2-3-4 bende 2-4 te dual
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ocean-x

quote:

2-4 yada 1-2-3-4 bende 2-4 te dual

Teşekkürler. Bazı anakartlarda farklı olduğu için tam teyit almak istedim. İşlemci soğutucusunu buna göre seçeceğim sonra uğraşmak istemiyorum :)

• Arkadaşlar MPOWER MAX için fullcover block talebi oylanıyor. Destek verebilir misiniz ? Eğer onaylanırsa MSI MPOWER MAX için fullcover block üretilmeye başlanacak.

http://thinkcell.ekwb.com/idea/msi-mpower-z87-full-board-cooler
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.