Şimdi Ara

MSI Z87 Anakart Kullananlar Kulübü (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
3
Favori
10.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam, bende 4670K için bir anakart alacağım ancak; g45 mi g65 mi karar veremedim. Kullanım amacım sadece oyun değil, programcılık ve photoshop ile de uğraşıyorum. Yazılım geliştirme ortamlarının emülatörleriyle de uğraşıyorum. Stabil çalışmayı bozmayacak derece de O.C yapabilirim/yapacağım. Bu durumda hangi anakartı seçmeliyim? Ya da gdip ga-z87x-oc mi almalıyım çünkü benim için aynı fiyata gelecek hatta g65'den 10TL daha ucuz olacak tabii g45'i tercih etnezsem. g65'de hızlı overclock butonu varmış, g45'de sanırım buton yok peki bios'dan bu butona tıklayabiliyor muyuz? Durum yaklaşık olarak böyle 8faz/12faz olaylarını da göz önünde bulundurursak hangisini seçmeliyim? Bu konuda pek bir şey bilmiyorum. g65 ve g45 arasında o.c. olarak ne gibi bir fark yaşarım pratikte? Ve aralarında ekstra çıkışlar dışında bir fark varsa belirtirseniz sevinirim.
    Teşekkürler herkese.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RegExp -- 16 Ağustos 2013; 17:25:28 >
  • İlk 4770k ile delid yaptım sonrasında anakartın otomatik oc bile stabil olmamıştı. Yeni bir 4770k aldım. Genie2 ile 1.239vcore(1.225+0.015offset) 4.2ghz hız anakart kendisi otomatik ayarladı ve 1 saatlik prime95 testi sonucunda maksimum çekirdek sıcaklığı 89, yük altında değilken ise maksimum 39 ve oda sıcaklığı da 32 derece. OC'suz normal 3900mhz için 1.049vcore da yaklaşık 1 saatlik prime95 ile maksimum çekirdeks sıcaklığı 60 derece oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drserk -- 17 Ağustos 2013; 16:51:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilgooz

Selam, bende 4670K için bir anakart alacağım ancak; g45 mi g65 mi karar veremedim. Kullanım amacım sadece oyun değil, programcılık ve photoshop ile de uğraşıyorum. Yazılım geliştirme ortamlarının emülatörleriyle de uğraşıyorum. Stabil çalışmayı bozmayacak derece de O.C yapabilirim/yapacağım. Bu durumda hangi anakartı seçmeliyim? Ya da gdip ga-z87x-oc mi almalıyım çünkü benim için aynı fiyata gelecek hatta g65'den 10TL daha ucuz olacak tabii g45'i tercih etnezsem. g65'de hızlı overclock butonu varmış, g45'de sanırım buton yok peki bios'dan bu butona tıklayabiliyor muyuz? Durum yaklaşık olarak böyle 8faz/12faz olaylarını da göz önünde bulundurursak hangisini seçmeliyim? Bu konuda pek bir şey bilmiyorum. g65 ve g45 arasında o.c. olarak ne gibi bir fark yaşarım pratikte? Ve aralarında ekstra çıkışlar dışında bir fark varsa belirtirseniz sevinirim.
    Teşekkürler herkese.

GD65 alınız. MSI güzel anakartlar çıkarıyor ama bu 87 lerdeki politikasını beğenmedim asusa benzemeye çalışmış GD55 gibi ortasınıf fp çıkarmadı. eski z77 gd55 parasından bile pahalı g45 çıkardı ona OC RESET POWER butonlarını koymamış. ayıp etmiş . ama insanlar buna inanıyor galiba fazla para vererek yıllardır asusla kazıklanmanın keyfini yaşadılar çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 17 Ağustos 2013; 16:09:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

Orijinalden alıntı: mur88

Mpower max soket içinde siyah bir bölüm var orasını diyordum dikkat ettiyseniz aynı mı sizce?

direnç sayısı farklı sadece.

anakartın arka kısmına bakın orayada ekliyorlar bazen arkadada oluyor herşey önden görünenler değil :)
  • Bu 4770K performans da 4.5ghz de 3770K nın 4.9ghz i gibi ghz olarak tatmin edici sonuçlar almak istiyorsanız sınırları birazdaha zorlama niyetinde iseniz Mpower Max 20 phase ile sizi 1 adım öne taşıyacak güce sahip. Fakat orta segment bir anakart da yeter ne yapayım işlemciyi 4.5ghz+ yapıp diyorsanız da daha düşük modelleri tercih edebilirsiniz.
  • Emir sağolsun Mpower MAX in incelemesini yapmış

http://www.youtube.com/watch?v=lR7YevFdZS0
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Orijinalden alıntı: ilgooz

Selam, bende 4670K için bir anakart alacağım ancak; g45 mi g65 mi karar veremedim. Kullanım amacım sadece oyun değil, programcılık ve photoshop ile de uğraşıyorum. Yazılım geliştirme ortamlarının emülatörleriyle de uğraşıyorum. Stabil çalışmayı bozmayacak derece de O.C yapabilirim/yapacağım. Bu durumda hangi anakartı seçmeliyim? Ya da gdip ga-z87x-oc mi almalıyım çünkü benim için aynı fiyata gelecek hatta g65'den 10TL daha ucuz olacak tabii g45'i tercih etnezsem. g65'de hızlı overclock butonu varmış, g45'de sanırım buton yok peki bios'dan bu butona tıklayabiliyor muyuz? Durum yaklaşık olarak böyle 8faz/12faz olaylarını da göz önünde bulundurursak hangisini seçmeliyim? Bu konuda pek bir şey bilmiyorum. g65 ve g45 arasında o.c. olarak ne gibi bir fark yaşarım pratikte? Ve aralarında ekstra çıkışlar dışında bir fark varsa belirtirseniz sevinirim.
    Teşekkürler herkese.

GD65 alınız. MSI güzel anakartlar çıkarıyor ama bu 87 lerdeki politikasını beğenmedim asusa benzemeye çalışmış GD55 gibi ortasınıf fp çıkarmadı. eski z77 gd55 parasından bile pahalı g45 çıkardı ona OC RESET POWER butonlarını koymamış. ayıp etmiş . ama insanlar buna inanıyor galiba fazla para vererek yıllardır asusla kazıklanmanın keyfini yaşadılar çünkü.

Stok yok gd65 de sistem askıda kaldı resmen...

• Yeni testlerimiz geldi.Yüksek değerlerde stabiliteyi sağlayamadım ( Prime95 için ) 4.5 aldığım test sonuçlarını paylaşıyorum. Bu değerin üstüne cıkınca diğer değerler ile de biraz oynamak gerekiyor galiba.Tam manada stabiliteyi yakalarsam onlarında test sonuçlarını paylaşırım.

https://store.donanimhaber.com/d4/37/72/d43772572f8921903ec086e6e64d2ea5.jpg

MSI Z87 Anakart Kullananlar Kulübü

• Eline sağlık yeni sonuçları bekliyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: alidarkstone

Eline sağlık yeni sonuçları bekliyoruz

Oda sıcaklığı 32 derece 4.6 için değerler.

https://store.donanimhaber.com/2d/83/e7/2d83e7d481886a7446f67f3732fe114e.jpg

Cinebench

https://store.donanimhaber.com/af/9f/78/af9f78db8dff249b92e38797b8ec43c8.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByAuS -- 18 Ağustos 2013; 23:32:28 >

• IHS Remove işlemi mükemmel sonuç vermiş anlaşılan. Ben 4.6ghz de extreme sıvı soğutma ile göremedim bu sıcaklıkları. Bi ara üşenmezsem işlemi uygulayacağım Silver Arrow Extreme var bende de bakalım ne sonuç verir

Bu arada Prime95 de Small Stress i seçiyorsun değil mi ? Aşağıdakileri seçersen düşük C veriyor.

Şİmdi test aldım 4.4ghz de 1.26v işlemci iyi gibi görünüyor. Ethernet Card disable durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alidarkstone -- 18 Ağustos 2013; 23:53:54 >
  • alidarkstone kullanıcısına yanıt
    primenin ayarları ile oynamıyorum Blend seçili direk başlatıyorum test 15 dk da sürüyor başa dönüp tekrarlıyor tekrarlama işlemine geçmeden durduruyorum testi.
  • Sanırım testi hafif ayarlarda başlamışsın bende sıcaklıklara çok şaşırdım. SmallStress en üsttekini seçerek yapabilir misin ? Seçilmesi gereken o seçenek çünkü çoğu kişi bu noktada hata yapıp işlemciyi stabil sanarak birkaç oyundan sağ çıktığını gördükten sonra işlemci ömrünün kısılmasına yol açıyor.

• quote:

Sanırım testi hafif ayarlarda başlamışsın bende sıcaklıklara çok şaşırdım. SmallStress en üsttekini seçerek yapabilir misin ? Seçilmesi gereken o seçenek çünkü çoğu kişi bu noktada hata yapıp işlemciyi stabil sanarak birkaç oyundan sağ çıktığını gördükten sonra işlemci ömrünün kısılmasına yol açıyor.

14. testte mavi ekran yedim maximum 94 e çıktı. 4.6 ghz de duralım o zaman biz :)
  • Bende diyorum bu nasıl bir soğutucudur böyle ;) şimdi normal değerleri verdi. Extreme bir soğutma olmadan 4.6ghz zor

• 4.5 ghz için prime95 testi yaptım sizin bahsettiğiniz ayarlarda 1.265 v bıosdan +0.025 v ofsett ve vccın 1.95 v şeklinde testte max temp 84 c oldu ancak 1 saat 20 dk sonra mavi ekran aldım.Şimdi yapmam gereken voltaj artırmak mı ve bu kadar süre dayanan işlemci oyunlarda ne gibi sorunlar oluşturabilir yada oluşturur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 19 Ağustos 2013; 2:33:14 >
  • BIOS ayarlarım

MSI Z87 Anakart Kullananlar Kulübü  MSI Z87 Anakart Kullananlar Kulübü  MSI Z87 Anakart Kullananlar Kulübü  MSI Z87 Anakart Kullananlar Kulübü

•  MSI Z87 Anakart Kullananlar Kulübü

Msi Mpower Max + 4770K

2 Gündür 4.7 Ghz'de Kullanıyorum Stabil Olarak. Verdiğim Voltaj 1.28 Yüksek Poliganlı Sahne Renderı ve Oyunlarda Test Ettim. Fan Sesi Dışında Sıkıntısı Yok Fakat Kesinlikle Sıvı Soğutma İstiyor. Kasam Uygun Olmadığından Geçemiyorum. Belki İleride H100i Alabilirim.

Bu Arada Anakartta Biliyorsunuz 2 Tane 8 Pinlik Güç Girişi Var Psu İçin. Fakat Güç Kaynağımda Tek 8 Pinlik Çıkış Olduğundan 1'i Boşta. Fakat 4.7 Ghz'de Stabil Çalıştırırken O Diğer 8 Pin'in Görevini Merak Ettim Doğrusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AktasEntertainment -- 19 Ağustos 2013; 4:59:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: black_95

Msi Mpower Max + 4770K

2 Gündür 4.7 Ghz'de Kullanıyorum Stabil Olarak. Verdiğim Voltaj 1.28 Yüksek Poliganlı Sahne Renderı ve Oyunlarda Test Ettim. Fan Sesi Dışında Sıkıntısı Yok Fakat Kesinlikle Sıvı Soğutma İstiyor. Kasam Uygun Olmadığından Geçemiyorum. Belki İleride H100i Alabilirim.

Bu Arada Anakartta Biliyorsunuz 2 Tane 8 Pinlik Güç Girişi Var Psu İçin. Fakat Güç Kaynağımda Tek 8 Pinlik Çıkış Olduğundan 1'i Boşta. Fakat 4.7 Ghz'de Stabil Çalıştırırken O Diğer 8 Pin'in Görevini Merak Ettim Doğrusu

Üstadım tek çekirdek 4.7ghz gibi görünüyor. Bios dan tüm çekirdekler için uyguladın değil mi ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: black_95

Msi Mpower Max + 4770K

Üstadım tek çekirdek 4.7ghz gibi görünüyor. Bios dan tüm çekirdekler için uyguladın değil mi ?

Biostan birkac ayar yaptim voltaj dışında fakat bilmiyorum resimleri atarım akşamüstü hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AktasEntertainment -- 19 Ağustos 2013; 9:31:14 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.