Bildirim
Msı z97 pc mate'e alternatif (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: osmanenes3
quote:
Orijinalden alıntı: darkpoe
Merhabalar uzun araştırmalar ve bu forumdan tavsiyelerle topladığım makinayı 3 ay kullanamadan sorunla karşılaştım.Makinayı her işden geldiğimde bir türlü açamaz oldum,gittim akım korumalı priz aldım tesisat güven vermiyordu uzun uğraşlar sonucu bikaç günde anca açılıyordu sonra vatana götürdüm kasayı 3hafta sonra anakartın arızalı olduğunu söylediler.Ya yenisi vericekler yada üstüne koyup farklı bir marka alabileceğimi söylediler.topladığım makina intel 4690 gskill 8gb 1600 ram r9 280x ekran kartı sandisk 128gb ssd zalman kasa ve power bu sisteme tavsiye edebileceğiniz anakart ne olabilir olmadı H81M-PLUS alıp geçiyim mi? tavsiyelerinizi bekliyorum
Hocam size bir sorum olacak.bende de aynı anakarttan var ve pc yi kapattığımda bazen açılmıyor 5 10 kere deniyorum bazen açılıyor oda olmazsa bios pilini söküp takarak açıyorum.sizde de bu gibi bir sorun mu vardı eğer sizinki de böyle bir sorunsa garantiye yollayayım bende anakartı.
Kardeşim kesinlikle aynı problem ve bu beni iyice sinir etmişti sonunda dayanamayıp götürdüm kasayı dediğin sorun devam ediyosa bi git götür derim arkadaşlar çokda kötü bi anakart değil ama böyle sorunları varsa başka markaya yönelirim hafta sonuna kadar bi iyice araştırıyım arkadaşların önerilerine bi göz atıyım
-
Vatana hdd almaya gideceğim yakın bir zamanda giderken anakartıda yanımda götürsem direk garantiye yollarlar mı acaba ?kasayı komple götürmek istemiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Vatana hdd almaya gideceğim yakın bir zamanda giderken anakartıda yanımda götürsem direk garantiye yollarlar mı acaba ?kasayı komple götürmek istemiyorum.
Dostum benim kasada herşeyden şüphelenmiştim artık power ram olsun ben tüm kasayı götürdüm ama sendede benimki gibi sorunlar varsa bi götür anakartı vatandaki elemanlar gıcıklık yapmazsa işini görürler -
quote:
quote:
Dostum benim kasada herşeyden şüphelenmiştim artık power ram olsun ben tüm kasayı götürdüm ama sendede benimki gibi sorunlar varsa bi götür anakartı vatandaki elemanlar gıcıklık yapmazsa işini görürler
Tamam hocam teşekkür ederim.iyi geceler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim kafama takılan makina toplarken kafa iyice karışıyo zaten hangisini alsam diye aldığım işlemci çarpansızdı belki olurda ilerde broadwell işlemciler çıkarda işlemciyi değiştiririm die düşünüp pc mate almıştım şimdi anakart sıkıntı yarattı 270 liranın üstüne biraz daha koyup max 350-370 liraya ileriye dönük bi anakartmı alsam yoksa zaten işlemciyide oc yapmam ne uğraşıyorum deyip kaliteli bi anakartmı alsam kafam gene gitti Aklımdaki kartlar
msı z97-g43 (290) tl (vatanda varmı bilmiyorum)
GIGABYTE H97M-D3H Intel H97 (293)tl
ASUS H81 GAMER Intel H81 (313)tl
ASUS H97M-PLUS Intel H97 (322)tl
GIGABYTE Z97M-D3H (355)tl
GIGABYTE Z97-HD3 (366)tl
arkadaşlar bi tavsiyede bulunun -
quote:
quote:
quote:
Dostum benim kasada herşeyden şüphelenmiştim artık power ram olsun ben tüm kasayı götürdüm ama sendede benimki gibi sorunlar varsa bi götür anakartı vatandaki elemanlar gıcıklık yapmazsa işini görürler
Tamam hocam teşekkür ederim.iyi geceler.
Eywallah dostum işallah işini gördürürsün
-
Bende 4690 kullanıyorum.En başlarda bende uygun fiyatlı anakart almak istedim ama sonradan almışken iyi bir şey olsun diyerek msi z97 gaming 5 aldım.Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum sorunum yok.Tabi elektronik biraz şans işi ama bence daha kaliteli bir anakart alın. Bazı arkadaşlar K serisi olmayan işlemci için üst düzey anakartın gereksiz olduğunu düşünecektir ama ben öyle düşünmüyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Gigabyte H97
msi guardpro z97
msi z97 sli
msi in gaming serilerine bulaşma onlar daha bir sorunlu -
quote:
Orijinalden alıntı: Powerofdreams
Bende 4690 kullanıyorum.En başlarda bende uygun fiyatlı anakart almak istedim ama sonradan almışken iyi bir şey olsun diyerek msi z97 gaming 5 aldım.Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum sorunum yok.Tabi elektronik biraz şans işi ama bence daha kaliteli bir anakart alın. Bazı arkadaşlar K serisi olmayan işlemci için üst düzey anakartın gereksiz olduğunu düşünecektir ama ben öyle düşünmüyorum.
Kardeşim bende ilk önce senin gibi düşünüyodum kaliteli bi anakart alıyım ileriye dönük üstünde değişiklikler yapabilirim diyodum full pc toplarken yok ssd olsun yok monitör,kasa şu olsun power almışken 80plus olsun falan derken önünü alamıyosun limiti aşabiliyosun :D 2000i veren 2500üde verir onu veren şunuda verir :D derken uçtuk anakartda fazla çıkmadım sonra bu olaylar olunca ne yapıcağımı bilemedim GIGABYTE Z97M-D3H ya da msi guardpro z97 alıcam gibi fazlada çıkamıcam
-
ne alırsan al ama sakın internetten sipariş verme git magzadan al -
quote:
Orijinalden alıntı: flagbearer
ne alırsan al ama sakın internetten sipariş verme git magzadan al
Kardeşim o hatayı ben bir kere yaptım tüm makinayı toplarken bazı ürünler nete özel fiyatları vardı o fiyata vermediler onları netten almak zorunda kaldım hiç bir şekilde sorularıma zamanında geri dönüş alamadım -
bende yeni bir bilgisayar toplaacağım açıkçası Anakart için z97 gaming 5 e yoğunlaşmıştım, z87 nin verdiği mouse hangi modeli ki?
yada anakrt asusa donsem perfomans etkiler mi ki? -
quote:
Merhabalar uzun araştırmalar ve bu forumdan tavsiyelerle topladığım makinayı 3 ay kullanamadan sorunla karşılaştım.Makinayı her işden geldiğimde bir türlü açamaz oldum,gittim akım korumalı priz aldım tesisat güven vermiyordu uzun uğraşlar sonucu bikaç günde anca açılıyordu sonra vatana götürdüm kasayı 3hafta sonra anakartın arızalı olduğunu söylediler.Ya yenisi vericekler yada üstüne koyup farklı bir marka alabileceğimi söylediler.topladığım makina intel 4690 gskill 8gb 1600 ram r9 280x ekran kartı sandisk 128gb ssd zalman kasa ve power bu sisteme tavsiye edebileceğiniz anakart ne olabilir olmadı H81M-PLUS alıp geçiyim mi? tavsiyelerinizi bekliyorum
pc mate alınca arıza çıkmayacağını mı garanti etmişlerdi. nihayetinde elektronik malzeme.
-
Anlıyorum illa ki bir yerlerden kısmak gerekiyor. Mesela ben giriş seviyesi corsair vs550 güç kaynağı aldım. Modüler bile değil ama bunu sorun etmiyorum. Onun dışında ekran kartım 270x. Oda sorun değil. HDD yok. 120 gb ssd ile idare ediyorum. Anakarta yatırım yaptığıma pişman değilim. Allah'a şükür şimdiye kadar bir sıkıntı çıkarmadı. Umarımda çıkarmaz. -
Dediğiniz gibi aldığımız hiçbir şeyin aldıkdan 10 dak sonra bozulmıcağı garantisi yok ama şimdi bir arkadaş daha aynı problem bendede var diyince gidip pisipisinede aynı modelden almak istemiyorum üstüne 50 100 daha verip içime sinen birşey almak istiyorum (gerçi geçen sefer toplarkende içime sinmiştide noldu :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkpoe -- 14 Ocak 2015; 14:43:40 > -
Ben zamaninda pc toplarken gidip en kral Asus anakartı aldım, bilgisayarı aylarca düzgün kullanamadım. Senin de aldığın kart sınıfının en ucuzu böyle sorunlarla karşılaşmak normal. Ben de yeni bilgisayar alıcam, siparişini vericeğim kart ya pc-mate olacak, ya da z97 g43 çünkü bütçem ona müsait. Bozuk çıkarsa da yapacak bir şey yok, zaten araştırma yaparsan her kartta illa sorun yaşayan olmuştur. Ama şu konuda kesinlikle eminim Vatan'dan bilgisayar alınmaz, sorunlu ürünle ve bilgisiz-tecrübesiz personelle karşılaşma ihtimaliniz çok yüksek. Bence MSI markasının kalitesinden ziyade, aynı sorunlu ürünleri sürekli müşterilere kakalamaya çalışan Vatan markası daha kalitesizdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi himone -- 14 Ocak 2015; 19:44:51 > -
i5 4690k işlemci kullanarak bir pc toplamak istiyorum. İşlemciyi uzunca süre overclock yapmadan kullanacağım. Zamanı geldiğinde gerek gördüğüm zaman abartmadan overclock yaparım diye düşünüyorum. Dolayısıyla geleceğede yatırım ve uzun vadeli kullanmak amacıyla şu iki anakarttan birini almak istiyorum fakat ikisi arasındaki fark ya da farklar neler açıklayabilirmisiniz ?
http://inventus.com.tr/mi_products/P....aspx?PID=6646
http://inventus.com.tr/mi_products/P....aspx?PID=6735
-
z97 pc mate fiyat aralıgında anca Msi z97 g43 bulabilirsiniz -
quote:
Orijinalden alıntı: Supervisor_
z97 pc mate fiyat aralıgında anca Msi z97 g43 bulabilirsiniz
Yani? Bu sorunun cevabı bumudur?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X