< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quA07 -- 9 Mart 2023; 15:51:19 > |
MSLA 3D Printer Anycubic Photon Mono inceleme ve deneyim (8. sayfa)

-
-
Aynı sorun bende de oluyor tabla yukarı çıkarken sanki camdan yapışkan çeker gibi pit diye ses çıkıyor. Ve tank lcd ekrana yapışıyor gibi oluyor onu ben de anlamadım mikro fiber bez ile temizledim güzelce sildim ikisinin de denk gelen yüzeyini ama yine oyle oldu anlamadim ben de su an kendi yaptigim figur modelini basıyorum ve 4 saat sürecek yazıyor tabla yukarı çıkarken dediğim gibi pit diye ses geliyor anlamadım umarım sorunsuz olur baskı ve makinede bir şey olmaz. Tavsiyeniz var mıdır acaba yoksa bu normal mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Secomann -- 9 Mart 2023; 17:47:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
chitubox tan export ediyosun anladigim kadariyla. export ederken hangi dosya formatinda ediyor? .stl ise sorun olmamasi gerek. slice edilmis dosyada .pwmo formatinda degil mi?
-
Hocam chutıboxdan stl formatında kaydedip workshopta dilimleyip pmx haline getiriyordum normalde flash belleğe atınca algılamadı yazıcı sıfırdan yaptım az önce algıladı cidden anlamadım.Dikkatimden kaçan bir yer oldu sanırım.
-
belkide, valla bende boyle birseyle karsilasmadim. Chitubox ucretli miydi? Lychee slicerda fena degil gerci oda ucretli ama bedava kismi hic fena degil.
-
Chitubox'ın normal versiyonunu kullanıyorum.Pro versiyonu da mevcut ama normal hali bile çok daha kullanışlı ve rahat geliyor.
-
hadiya bende bi indirip bakayim ona. bu photon workshop aslinda cok kullanissiz, berbat support atiyor. ona guvenip print bastiranin vay haline :))
-
Arkadaşlar maalesef bu sefer de olmadı. Merak ettim ne durumda acaba diye ama hata olmuş maalesef
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
-
ayarlar fena degil gibi, oncelikle makineyi bi update etmeni oneririm. X2 idi dimi makina? bak burda en asagida firmware kismi var onu indirip orda belirtilen yonergeler dogrultusunda bir update et muhakkak. ikincisi, her recinenin bir ayari var, yani bir ayar yapinca tum recineler o ayarla calismaz o yuzden makine ayari yerine recine ayari demek daha dogru olur. bazi recineler soguk hava sevmez 25 derece kadar sicaklik ister vs gibi bazi etkenler var.
sonra bu supportlar acada dogru mu degil mi? print fail oluyorsa support profilinden de olabilir. bunlari kim supportladi? bu isin en onemli kismi modelin oryantasyonu ve supportlar, ikincisi de recine ayarlari
anycubıc 3d printing
Anycubic Photon Mono X2https://www.anycubic.com/products/photon-mono-x2-sla-3d-printer
-
evet dün direkt güncelleme yaptım ve sonrasında sorunsuz bir test baskısı aldım. ama kendi işimde böyle bir sorun oluyor maalesef ilkinde çok daha kötüydü ikincisinde sağolsun @quA07 yardımcı oldu en azından model biraz çıktı ortaya ama kafanın sol arka kısmı olmamış maalesef kopmuş o kısım sanırım yoksa geri kalan kısım sorunsuz ilerliyor gibi... anlamadım üzüldüm bayağı şu an :)
-
recine baski normal FDM 3d printerlara pek benzemiyor, bu ayarlar ozellikle supportlar onemli. bi kuralim var, kusku icerisindeysen daha cok support ekle, cunku fail olmasindansa 3-5 support fazla basmasi cok daha mantikli, kisacasi fazla supporttan zarar gelmez. agir olan kisimlara yada vakum olacak bolgelere daha kalin support kullan yogunlugu da fazla olsun.
recine ayari icin daha onceki postlarda paylastigim 3d modeller var onlari basarak en azindan ayarlarin dogru mu degil mi anlayabilirsin.
-
vakum olayını neye göre ayarlayacağım peki?
-
bu arada gece hatayı görünce biraz daha çalışsın dedim hemen durdurmadım sonrasında baktım z ekseni zemine kadar gitmiyor hatta recineye girmeden tekrar yukarı çıkıyor normal çalışıyor ama ışık da veriyor ama zemine gitmeden duruyor ışık veriyor cihaz sonra geri çıkıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
bu durum aslinda normal. yani bi yerde hata oldu ve artik orda katman katman recine olusmadigi icin ve printer bunu algilayamadigi icin hersey normalmis gibi calismaya devam ediyor. dolayisiyla bir sure sonra recineye bile degmeden yukari cikacaktir cunku printer aslinda modelin FEP e degdini saniyor.
Bence dedigim gibi once daha kucuk bir test printi denemen gerekiyor daha oncesi sayfalarda bi arkadasimizin benzer bir problemi olmustu orda test printlerini paylastim.
Recineyi iyi calkala, recine ayarin tam olsun, ortam isisi 20-25 derece civarinda olsun, supportlarin ve oryantasyonunu guzel yap ondan sonra sorun olacagini sanmiyorum. Birde varsa baska bir recine deneyebilirsin. Spesifik bazi recineler ile cok gucluk ceken insanlarin tecrubelerini okumustum gecmiste.
-
Çok teşekkür ederim hocam ama reçine ayarları tam olarak nasıl olacak henüz alışamadım ona. Attığınız test ve videoyu çok anlayamadım açıkçası neye dikkat edeceğimi :/ 5 10 dk sürer dediğiniz testi söylüyorsunuz sanırım video da atmıştınız ama dediğim gibi tam olarak anlayamadım ben onu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X