Şimdi Ara

MSMG Toolkit ile Kendinize Özel Windows 10 ISO Dosyası Hazırlayın. (Detaylı Anlatım) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
435
Cevap
64
Favori
59.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet benim yaptığım güncel ISO dosyasında da istediğiniz bileşenleri silebilirsiniz.
  • @MRT_ Merhaba hocam, öncelikle rehber için teşekkür ederim. 1803 henüz stabil olmadığı için sizin de önerileriniz üzerine güncelleştirme almaya devam eden ve stabil çalışan güncel, arındırılmış bir 1703 oluşturmak istiyorum. Bazı arkadaşlar MSMG Toolkit'in güncelleme entegre kısmında hata yaşadığı için ilk baş güncellemeleri ve kendi kullandığım programları, .reg dosyalarını NTLite programı ile entegre edeceğim. .reg dosyalarına sizin verdiğiniz 365 gün özellik güncellemesi almayan .reg dosyasını da ekleyeceğim. Sizin verdiğiniz güncelleme linklerinde iki adet Dynamic Update var, bunların hangisini entegre etmeliyim? Sonrasında ise MSMG Toolkit Remove konusunda daha başarılı olduğu için gereksizleri bu programla sileceğim. 1703 için programın en sorunsuz çalışan versiyonu hangisidir ve uygulayacağım bu yöntem bir sıkıntı yaratır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arda511 -- 3 Haziran 2018; 13:20:29 >
  • Arda511 A kullanıcısına yanıt
    Dynamic Update'lerden "Component Update" MSMG Tool ile diğer güncelleştirmeler ile aynı şekilde ekleniyor.

"Setup Update" ise Update dosyasını WINRAR ile açıp içindeki dosya ve klasörleri boş bir klasöre çıkartıp ISO dosyasının içinde bulunan "sources" klasörünün içine atmak gerekiyor.

MSMG ile ISO dosyasını Mount ettiğinizde ISO şu yolda açık oluyor "X:\ToolKit-v8.X\DVD\sources" dosya açıkken "Setup Update" dosyalarını "sources" klasörüne atabilirsiniz.

Setup Update sadece ISO dosyasını güncelliyor.

Eklemek istediğiniz .reg dosyalarını da isterseniz OFFLINE olarak ekleyebilirsiniz.

OFLINE olarak reg eklemek için aşağıdaki iki komutu kullanmanız gerekiyor.

reg load HKLM\OFFLINE C:\Mount\Windows\System32\Config\Software
    reg unload HKLM\OFFLINE

İlk komut MSMG Tool ile açık olan dosyalar şu konumda olduğundan şu şekilde değişecektir.

reg load HKLM\OFFLINE X:\ToolKit-v8.X\Mount\Install\Windows\System32\Config\Software

Bu komutu kullandığınız zaman yüklü olan Windows 10'un kayıt defterine Mount ettiğiniz Windows 10'un OFFLINE kayıt defteri girdisi eklenecektir sonra aşağıdaki .reg dosyasını çalıştırıp ekleyeceksiniz.

Eklemeyi yaptıktan sonra ikinci komutu CMD'den çalıştırıp OFFLINE reg kaydını yüklü Windows 10'dan kaldıracaksınız.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\OFFLINE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate]
    "PauseFeatureUpdatesStartTime"=""
    "DeferFeatureUpdates"=dword:00000001
    "BranchReadinessLevel"=dword:00000020
    "DeferFeatureUpdatesPeriodInDays"=dword:0000016d
    "PauseFeatureUpdates"=dword:00000001

Windows 10: DISM - Edit Registry on an Offline Image

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 3 Haziran 2018; 13:48:53 >

• Hocam verdiğiniz linkteki yöntem çok karışık, NTLite çok daha kolay bir biçimde yapıyor bunu. Ben o zamansa NTLite ile Setup Update hariç diğer güncellemeleri entegre edeyim sonrasında ise Setup Update'yi de dediğiniz yöntemle entegre edeyim uygun mudur? MSMG Toolkit'in de 1703 için en uygun sürümü 7.1 oluyor herhalde?
    Evet uygun olur. Setup Update hariç tümünü entegre edin. Sonra Setup Update güncellemsini MSMG ile eklersiniz.

1703 için 7.1 ve daha üst sürümleri kullanabilirsiniz.
  • Tamamdır hocam sağolun. Peki son sorum olarak 1703'ü sizin de kullandığınızı varsayarak en son hangi aya kadar kullanacaksınız? Güncelleme desteği kesildiğinde bir sonraki yapıya geçiyorsunuz değil mi?
    Ekim sonuna kadar kullanacağım. 1703 son güncellemesini 9 Ekim'de alacaktır. Kasım ayında 1709 sürümüne geçmiş olacağım.

https://support.microsoft.com/tr-tr/help/13853/windows-lifecycle-fact-sheet
  • Toolkit 8.2 versiyonunda Windows Defender trojan bulmaya başladı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demogun -- 24 Haziran 2018; 21:3:24 >
  • 8.6 da source dvd klasöründen sürüm seçiyoruz örnek pro index 1, 1 e basıp devam ediyoruz orada boot ve winre için evet hayır seçim ekranı çıkıyor, orada hangilerini seçeceğiz? resimlere baktım önceki versiyonda otomatik herşeye evet demiş gibi görünüyor, boot ve winre wim dosyalarınıda mount ediyor ama 8.6 da bize soruyor. aynı işlemlerle 2 adet iso dosyası yaptım her ikisinede "N"o" dediğim 2mb felan daha küçük oluyor diğer her ikisinede "Y"es dediğimden. ne farkı var ne işe yararlar?

@MRT_

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demogun -- 25 Haziran 2018; 18:58:58 >
  • Bir şey dikkatimi çekti MSMG toolkit ile hazırladığım windows bazen sistemi yeniden başlatınca bazende durduk yere örnek olarak resimde gözüken video ön izlemeler kapak resmi oluyor galiba devamlı sıfırlanıyor bunun sebebi ne olabilir? silinen bir şeyden olabilir mi?

Denediklerim shark007 codec yükledim ve gün yönetimi yüksek permns yaptım.

MSMG Toolkit ile Kendinize Özel Windows 10 ISO Dosyası Hazırlayın. (Detaylı Anlatım)

Not : filmleri çocuk izliyor.

• demogun D kullanıcısına yanıt
    @demogun, Yes veya No dediğimizde ne gibi fark oluyor bunu bende bilmiyorum.
  • Kendime temiz kurulum için 1703 hazırladım güzel oldu biraz daha sade hızlı mağaza ve diğer metro uygulamalarıda update yaptı, bir App açılmıyor pencere gelip gidiyor neden olduğunu bulamadım.

Daha sonra 1709 32 bit hazırladım. Onda daha çok detay çalıştım alt menülerdeki seçeneklerle vs.. tek dezavantajı yükseltme ile yükleyemiyorsunuz. Veya bu modladığınız sistemler OOBE ilk çalıştırma moduna geçerseniz sorun olabiliyor.
    64 temiz kurulum da yaptim, ram kullanimi daha düşük bir sistem oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ensatech -- 18 Ekim 2018; 16:27:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • demogun D kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 20 Mayıs 2020; 10:25:40 >
  • Elimde Modifiye edilmiş Windows 10 var
    modifiyeci arkadaş Uefi desteğini akzandırmamış. Nasıl bu desteği eklerim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DARK KING

Elimde Modifiye edilmiş Windows 10 var
    modifiyeci arkadaş Uefi desteğini akzandırmamış. Nasıl bu desteği eklerim ?
    w10 da uefi desteği var, rufus ile uefi olarak yazdırmalısınız
  • Hocam LTSC 1809 sürümünü düzenliyorum. Selecting source images aşamasında 2 index var. Biri Windows 10 Enterprise N LTSC diğeri Windows 10 Enterprise LTSC.
    Bu ikisi arasındaki fark nedir biliyor musunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan441907 -- 17 Ekim 2018; 22:33:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan441907

Hocam LTSC 1809 sürümünü düzenliyorum. Selecting source images aşamasında 2 index var. Biri Windows 10 Enterprise N LTSC diğeri Windows 10 Enterprise LTSC.
    Bu ikisi arasındaki fark nedir biliyor musunuz ?
    N olmayan versiyonu seçeceksiniz. N versiyonu bazı Avrupa birliği ülkelerinin media player vb. uygulamaları yasaklaması nedeniyle çıkarılan özel bir sürüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternetten Windows 10 Mini OS buldum. Bazı gereksiz servisler ve uygulamalar silinerek oluşturulmuş bir iso.

Dil İspanyolca. Windows 10 Mini os yazınca youtube da videoları da var. Hatta indirmek için hazırladıkları site de var.

Şuan indiriyorum. Sürücüler konusunda bir sorun olur mu ?

Boyutu 1.5 GB

• Hocam windows update ve windows installer ı açık bırakmış yapan kişi. Bu şekilde türkçe dil ekledim ve türkçe oldu yeniden başlatınca.

Ama windows 10 görev çubuğu ve menüsünü komple silip classic shell kurmuş. Kötü bir görüntüsü var diye sildim ve masaüstü uçtu. Ok simgesinden başka birşey görünmüyordu.

Yeniden format atmak zorunda kaldım. Ama farklı bir windows 10 lite buldum. Bu türkçe ve 64 bit boyutu 1.35 GB

Umarım classic shell falan yoktur. Yoksa silince masaüstü uçuyor
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.