Şimdi Ara

Msn Konuşmalarının Nette Kaydolduğu Site? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • türkiyede milyonlarca msn adresi var hiçbirini aynı anda devlet denetleyemez sanırım izlenenlerde sanal suçlular onlar özellikle izleniyor mahkeme kararı vs sen engelle o msn sahibini korkma bişi gelmez başına
  • amerikanın bazı özel kelimeleri filtrelediğini duymuştum fbi, usame bin laden vs. benzer tehdit ve alaka gösteren kelimeleri seçip o kullanıcıyı inceliyorlarmış biz bunu alman arkadaşla duyduktan sonra bayaa bi dalga geçtiştik hatta msn den fbi binasını patlatıp amerikayı yok etmiştik ama hala kapıya dayanan olmadı
  • bir trojen yapıyor dediğini bi trojen tarattır mail yoluyla gelebiliyor özellikle yahoo mail idi sanırım
  • Amerikada Msn Sunucularında bilgileriniz loglanmaktadır. Bunda komik olan bir durum yok, gerçek olan bir durumdur. Yazdıklarınız birbirinize uzaydan iletilmiyor bir ağdan geçiyor ve her türlü bilgilerde sunucularda loglanıyor :)

Yetkili kişiler haricinde ise birilerinin erişmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Pc nizi kontrol edin, tarama yapınız ve geçmiş klasörüne şifre koyunuz.

Saygılar.
  • denetlenebiliyor
    microsoft soft network şimdi adı live messenger
    bi ara 15 kişi aldı işe bunlar kontrol edebiliyor o arkadaşlardan biri olamaz bu
    microsoft live messenger dan ip ye bakmak çok kolaydır
    ip ile bilgisatarada girilebilir bunu sadece nod32 engeller diğerleride istese engeller ama engellemiyor
    gmail de bunun gibi o sözcüklerden sana reklam koyuyor bu yüzden davalık bile oolmuşlardı
    gmail de mesela 11 eylül el kaide ve benzeri kelimeler geçtiginde ip den tespit edilir mesela

spam msj yazıp 15.000 tane eylül11 eylül 11 el kaide yazarsanız
    uyarı emaili gelir bunu rasgele birine gönderip deneyin ;)
  • Bence pc ye girmeiş olamaz, çünkü adamın amacı hava atmak.. Pc ne girip alıyorum dese daha bi karizma dururdu, yani öyle düşünürdü..
  • bu zamanda gizli saklı bir şey mi kaldı!

hele hehe net. ortamında.
  • zaten yaptığınız herşey her an kontrol altında yani şöyle örneğin siz msn den arkadaşınıza naber diye bir mesaj gönderdiğiniz bu telekom hatları üzerinden uyduya ulaşıp microsoft serverlarına gidiyor ordan arkadaşınıza yani konuşmalarınız istenirse telekom datacenterlarında istenirse microsoft servislerinde kaydedilebilir ama kayıt ediliyor mu edilmiyor mu bilmiyorum
  • Bakın şöyle anlatayım. Bildiğiniz gibi dünyada büyük bir Global ağ olarak düşünün, her ülkeyide bir local ağ olarak düşünün. Daha açık anlatmam gerkirse şuna benzetin istanbulu mhalle mahalle ayırıp her mahellede bir ağ kurup bu mahlleleri de bir birine telefon hattı züeürnden bağlarsan internet olur burda istanbul dünya mahalleler ise ülke olmuş oluyor. buraya kadar tamam.

Şimdi her ülkenin bir yurt dışı çıkışı vardır, al yapı sorumlusu telekom şirketi vardır. Bilgisayardan yapılan hr görüşme belirli bir ağ bağlantıalrına uğrayarak gideceği yere ulaşır. Mesela Baron17 arkadaşın deidği gibi msn de bir şey yazdığınız da bu ilk önce Türkiye içindne çıkarak yurt dışı çıkışlarına aktarılıyor yani TT alt yapısı üzerinden geçiyor yani sizin IP niz araba arabanın içinde de bilgiler var yazılar var, ve bu belirli yerlere uğrayarak gidiyor gideceği yerlere uğradığı yerleride gümrük ya da sınır noktası gibi de düşünebiliriz eğer hiç bir suçunuz yoksa aranan biri değilseniz arabanızla rahat rahat geçerisniz demi. fakat eğer bir suçluysanız araba plakanız hemen aranmaya başlanır bazı sınırlarda geçiş yerlerinde kontorol noktalarında aracınız durdurulur ve aranır içinde ne var ne yok. İşte buda aynen buna benziyor.

Kimsenin hiç işi gücü yok dünyadaki milyarlarca msn adresinin kayıtlarını mı tutacak ve zaten dediğim gibi bu ses kaydı gibi bişey izinsıiz yapılması suç. Ama istenilirse tutulur tutulmaz diye bişey yok. Sizin bir kaç vukatınız olsun polis de telefon nuamranazını tespit etsin IP niz dinamik IP olsa bile o anda nete girdiğinizde TT bunu biliyor sizin telefona hangi ıp no verildiği ve sürekli izleme altında oluyorsunuz sonra dediğim gibi bu belirli kontrol noktalrı diye söylediğim ağ geçitlerinde her yaptığınız şeyleri kaydediyorlar.

Bir şey daha diyeceğim. Hatırlarsınız gamze özçeliğe çirkin bir komple kurulmuştu ve suçlu msn loglarından yakalandı fakat msn logları nerden bulundu hatırlayan var mı Adamın kendi bilgisayarından. Eğer böyle bir sürekli kayt sistemi olsaydı hemen o zekia rkadaşın dediği devletin çok gizli sitesinden bakarlar bulurlardı.

Biraz karışık anlattım ama umarım anlamışsınızdır. Bu bir bilimkurgu filmi değil , yasal olan durum var olmayan var.Mahkeme kararı olmadan habersiz iki kişi arasında geçen görüşmeler asla dinlenemez kaydedilemez

Artık inanın ya da inanmayın bişey demiyeceğim. Bu son yazımda 3-4 ker emesaj attım sıkıldım artıık neyse.

saygılar.....

• ben zaten X-Files'ın tüm sezonlarını en az 2 defa izledim

düşündüğüm pek çok senaryo işlendi; pek çok bölüm bana farklı bakış açıları kazandırdı.
    quote:

Orjinalden alıntı: KageBunshinNoJutsu

quote:

Orjinalden alıntı: _MARS_

Net üzerinde herşeyin kaydının tutulduğu büyük bir veri deposu var buna ister inanın ister inanmayın....

sadece msn yazışmaları değil girdiğiniz siteler, orada yazdığınız yorumlar.. vs.. herşey kayıtlı olarak duruyor. hatta media player ya da winampda hangi şarkıları dinlediğiniz dahi var veritabanında fakat buna ulaşmak bizler için imkansıza yakın..

resmi mercilerin de bunu kabul etmesi imkansıza yakın.

internete bağlı değilse bu mümkün değildir

arkadaş sen birazda x-files izle daha güzel teoriler çıkar ortaya

• Bilgisayarınız Internet'e bağlı olması yeter. Microsoft ve daha nice büyük firma sizin PC'nizdeki herşeyin kaydını tutabilir. MSN konuşmalarımız da benzer şekilde kayıt altında tutuluyor.

İster inanın ister inanmayın... Ama siz Microsoft'a "Ben şu şu tarihte şu kişiyle yaptığım MSN konuşmasını görmek istiyorum" gibisinden e-mail atmaya çalışmayın gidip de
  • quote:

Orjinalden alıntı: in_metal

Bilgisayarınız Internet'e bağlı olması yeter. Microsoft ve daha nice büyük firma sizin PC'nizdeki herşeyin kaydını tutabilir. MSN konuşmalarımız da benzer şekilde kayıt altında tutuluyor.

İster inanın ister inanmayın... Ama siz Microsoft'a "Ben şu şu tarihte şu kişiyle yaptığım MSN konuşmasını görmek istiyorum" gibisinden e-mail atmaya çalışmayın gidip de

Anlık trafiği izleyerek istedikleri kelimeleri süzüp sadece o bilgisayarları kaydetmelerini anlarım. Ama tüm konuşmalar kayıt altında derseniz o imkansız derim. Tüm dünyadaki msn görüşmelerini kaydetmek için nasıl bir alan ihtiyacı olabilir bir düşünün. Ama 1 saat kayıtlı duruyor sonra silinip yerine yenisi geliyor derseniz ona da birşey diyemem.

Bu tür dinlemelerde gelen giden paketler izlemeye alınır. Örneğin içinde el kaide - pkk veya istediğiniz herhangi bir kelime geçen bir pakete denk geldimi hemen o bilgisayarın paketlerini kaydetmeye başlarlar. Yoksa öyle sarı çizmeli mehmet ağanın bilgilerini - maillerini ıvınızı zıvırını msn konuşmalarını - sesli konferanslarını v.b kayda başlarlarsa buna alan malan yetiştiremezler.

Terör örgütleri bilgisayar ve telefon görüşmelerinde o yüzden şifreli kelimeler kullanırlar. Bunlar ele geçtikten sonra kısa sürede çözülüyor zaten ne gerek var şifreye o zaman? İşte adamların amacı süzülen kelimeleri kullanmayarak yakalanmamak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 20 Haziran 2007; 22:10:12 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.